Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum as putea sa fac?

Mesajde Cristian IONITA » 31 Iul 2012, 12:17

sanse ai .... dar nu uita de hrana .... ca degeaba suprapopulezi daca nu au ce manca (si implicit cu ce ingrji botca)

nu ai cum sa rogi pe cineva sa te ajute cu turnatul de sirop?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde augustin » 31 Iul 2012, 17:07

Polen in natura este? Macar pana la sfarsitul lui august? Vremea va tine cu stuparu'? Daca da, spor la munca!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde gica.mosu » 06 Aug 2012, 11:09

O parere de la Mosu...daca ai inceput treaba da-i inainte cu tupeu iar cu matcile obtinute schibi pe cele
batrine sau inferioare(daca mai ai trintori in stupina) s-au amina treba pt la anu viitor.
In 1997 pe 06 sept am gasit 2 botci de schimbare linistita,cu 1 r puiet+1r cu miere si albina am facut un nucleu
(in joaca) iar cele 2 matci obtinute nu au mai ouat in toamna dar in ianuarie au oat printre primele si am
avut rez f bune de la ambele matci....Ai un tel-sunama!!!!Cu respect Mosu-Gica :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde janese » 06 Aug 2012, 11:29

gica,mosule,sa traiesti!!!!
asa este. :idea: ..matcile imperecheate toamna si care nu mai apuca sa oua,desi vremea dupa gandirea stuparului le-ar permite,incep sa oua in primavara ca matci normale,chiar daca in toamna nu au scapat nici un ou!...si p-asta o pastram pentru ping-pong la iarna!...am vrut s-o zic mai acu cateva zile,dar m-am abtinut ca iar ma luau ashtia in pleazna!!!!

toamna cand stuparul nu mai vede trantori..si zice ca gata cu imperecheatul matcilor...de un sex macar,matca gaseste parteneri!!! concluzia???si in septembrie -15 octombrie,se pot creste,imperechea matci bune, care la anul sa-ti dea miere buna!

am mai zis eu ca gratiile contra soarecilor din baghete de aluminiu de rigips sunt roase de soareci si m-au luat astia in pleazna...a mai confirmat unu ca a patit la fel....dar janese deja o luase in barba de la forumisti!!!!astia abia asteapta sa mi-o bage!!!! :lol:
janese

Mesajde bihorel » 12 Aug 2012, 17:00

cornele cum stai cu matcile? te-as putea ajuta eu daca albinele is la stei ca sunt pe aproape(hotarel)daca vrei
bihorel

Mesajde peterneamt » 19 Aug 2012, 23:47

Din ultima crestere de la sfirsitul lunii Iulie am obtinut >50 matci superbe, dar nu s-a imperechiat nici una si majoritatea nici nu au fost acceptate din cauza secetei din zona Segarcea Dolj. Concluzia mea este ca daca natura este potrivnica albinele fac tot posibilul sa diminueze numarul de familii din arealul respectiv pentru a supravietui.
peterneamt

Mesajde gica.mosu » 23 Aug 2012, 22:08

peterneamt scrie:Din ultima crestere de la sfirsitul lunii Iulie am obtinut >50 matci superbe, dar nu s-a imperechiat nici una si majoritatea nici nu au fost acceptate din cauza secetei din zona Segarcea Dolj. Concluzia mea este ca daca natura este potrivnica albinele fac tot posibilul sa diminueze numarul de familii din arealul respectiv pentru a supravietui.

Va salut....Si ce-i de facut,in mai ploi, pasarile, prigoriile..(din 20 matci s-au imperecheat 6) apoi
vara 50% la mine dar ce se fac cei care se ocupa de matci-roi?!??? Sa speram si la mai bine-MOSU!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR