Adi Hodis scrie:Trojane, cat tzine culesul nu se apuca de furtisag, abia apoi, dupa ce se termina culesul.
Vezi sa nu micsorezi prea mult urdinisul pt. ca e vara, si au nevoie de ventilatie.
Poti sa-l micsorezi pina la 15 cm X 2 cm, ca este suficient pt. un roi bine populat.
in legatura cu furtisagul - daca este cules nu se apuca de furtisag .
ieri la stupi am vazut ceva care a fost si nu a fost furtisag !!!
colegul adi hodis stie cazul meu cu un stup bezmetic .
am primit un roi pe 3 rame , l-am pus pe locul celui bezmetic pe care l-am afumat bine , si l-am scuturat la distanta .
am strivit ce nu a zburat si zic eu -gata .
stupul in care a fost cel bezmetic l-am pus sub un nuc , fiind inchis urdinisul , in el ramanand 6 rame cu miere in ele capacita si necapacita !!!
copilul cel mai mare al prietenului la care am stupii , neastamparat nevoie mare ( cred ca neastamparat este putin spus ) merge si se joaca cu stupul pana salta magazia si ramane cam un centimetru distanta intre cuib si magazie .
ieri cand m-am uitat in stupul respectiv ramele cu miere erau HARCEA-PARCEA .
au carat-o toata albinele , probabil albinele mele .
ma gandeam ca daca s-au apucat de carat mierea sa nu se fi apucat sa-mi atace familiile mai slabe .
din fericire nu s-a intamplat !!!!
COPII !!!, CE SA MAI ZICI . COPII HIPERACTIVI SI NEASTAMPARATI !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!