modigliani scrie:Alde Priceputeanu ..... neamu meu mai de departe
.................................
...... hai ca-ti povestesc mai tarziu .......
Asaaaaa ..... Hai sa-ti termin povestea , ca ti-am promis :
..........................................................................................
Ma , il sun io vineri seara pe varu' Fane a lu' Cotoroaga :
- Alo ? Fane ?
- Da !!! Sa traiesti ! Uite ca aveam numaru' tau in telefon si cand ai sunat la mine scria acilea " Mihai varu' .... calling".
- Pai da , asa scrie .....
- Da mah , da ! Da' de unde stie telefonu' cand ma suni tu ?
- ..... Pai ..... pentru ca sunt trecut in agenda !
- Lasa agenda , ca o am in lada de la recamier ! Treaba e de unde stie telefonu ???
- .... Mda . .... Fane , lasa asta . Zii , maine mai vii ?
- Vin , vin , cum sa nu ? Am de mers la targ la Obor . Tre' sa-m' iau un lant de drujba , o supapa pentru pompa de la put , si niste spirale widia . Daca gasesc iau si niste platband galvanizat pentru inpamantare .
- Bine . Cum facem ?
- Pai .... rata ajunge la Big Berceni pa la noua . M-astepti acolo .
- Bine . Cand cobori din rata imi dai beep . Io te sun , iti dau si niste minute si vedem cum ne-ntalnim . E bine ?
- Da vere . e bine ! Asa e bine , sa ne ajutam ! Mai stii cand mergeam la colectiv , la selector , sa dam cu prastia-n gugustiuci ? Si mai stii ca tie ti-era mila sa le rupi capu' si sa-i belesti de piele ? .... hehehe , .... io nu te ajutam pe tine ?
- Hmm .... fac eu zambind , amintindu-mi de pura si nevinovata copilarie , a acelei veri toride in care talpile-mi frigeau prin colbul colectivului , ...... amintindu-mi ca .... asa era ! Eu doar ii nimeream , ca doar trageam cu bile de rulment ! Era aproape imposibil sa ratezi cu ele . Dar doar Fane era capabil sa-i culeaga din gramezile de grau , sa le zmulga capul dintr-o miscare si sa-i insire pe sfoara ce-o avea infasurata in jurul braului ....... Dumnezeu stie de cate ori ne-a boscorodit aia batrana cand i-am umplut copaile cu guguistiuci decapitati si tacanindu-i nervii rugand-o toti in cor sa ne faca ..... ostropel .....
- Bine , mah . Ne auzim maine .....
...................................................................................
N-are rost sa intru in detalii . A doua zi de dimineata , sambata , la 9 si 10 ma vazui cu Fane la Piata Big , la capu' cursei :
- Baaaaah vere , da' slabisi rau ! Mananci numa' piatra cubica ? Si cu barba asta de ..... d-ala , .... cum ii spune ? ...... de ..... "operetist" d-ala de canta subtire , ..... mai-mai sa nu te cunosc !
- Ce sa-i faci Fane , asta-i viata ! Tu ? Esti bine ?
- Da mah ! M-am insurat si io , am doua fete , mi-am luat tractor , ..... da' nu merge-al dracu' ! Ca l-am luat de la unu' de la Moara Domneasca , si-al dracu' mi-a zis ca n-are rost sa merg io dupa el , ca mi-l aduce el cu traileru' . Mi l-a "varsat" la poarta , mi-a dat cheia , mi-a luat banii ..... si p-aci s-a dus ! Si tractoru' nu l-a miscat nimenea din poarta de fo trei ani ! Ca noi intram in curte pin fo doua uluci de le-am zmuls din cuie , s-avem loc , ca pe poarta n-avem cum ! ........ Da' lasa asta , .... trece ! Noi sa fim sanatosi ! Unde mergem ?
- Pai ..... pe mine ma-ntrebi , mah , unde mergem ? Ce stiu io ce vrei tu ? Ziceai ca vrei la Obor .
- Intai si-ntai hai sa luam un mic si-o bere , ca nu ne-am vazut de fo douaj' de ani . Ce zici ?
- ..... Pentru mici e prea devreme pentru mine , bere nu beau ca sunt cu masina . Dar daca vrei tu ..... hai . Iau si eu un mic si beau o Fanta .
- HA !!! Fanta ? Pai ce , mah ? Esti fata mare ??? Haahahahaha ! ..... Hai ca-ti arat io cum se face !