extras din articolul posta de dom' Puiu:
Casa USL se indreapta spre o fundatura a istorieisi eu sunt convins de cheastia asta, faptul ca au esuat rusinos, ii face sa cada mult in ochii chiar si a sustinatorilor lor... Deci la urmatoarele alegeri USL este o mana moarta, teoretic nu ar avea cum sa castige prea multa sustinere. (teoretic).
De ce spun teoretic? pentru ca sunt 2 probleme: una, ca nu acronimul celor 3 litere dau rezultatul alegerilor, ci numele care le reprezinta. Anume, v-or dizolva USL (sa zicem) si vor crea un alt... "LSU" cu aceiasi oameni il el. Sa nu uitam de FSN (si a mai fost unul inaintea lui dar nu mai stiu cum se numea), FDSN, PDSR, etc, etc ... grupari total diferite, dar cu aceeasi oameni.. Au "spalat" mereu vitrina, dar "exponatele" au ramas aceleasi.. Iar rau nu l-a facut vitrina, cat exponatele din interior...
Si doi, o chestie ce se leaga strans de articolul respectiv, referitor la capacitatea de a raspunde, este faptul ca noi nu am avut niciodata disidenti !! Spuneti dvs care sunt aia? Paul Goma, Dinescu, Blandiana, Gyr, etc, pe aceeasi foaie cu Iliescu, Brucan, Ticu dumitrescu?? Ma refer la disident politici adevarati care sa combata doctrina comunista, ori noi nu am avut... Si asta spune multe...
Cei care au fost "disidenti" au reprezentat o categorie mai mult sau mai putin creata fortat de Europa Libera, pentru a avea si noi disidenti.. dar ei nu reprezentau o chestie politica, ci mai mult un conflict al unor tineri cu structurile statului, (o .. "golaneala" - exagerat spus) si nu neaparat un conflict al doctrinelor.
Cealalta categorie, iliescu et Co., reprezentau de fapt o categorei creata de Moscova, ca o "aripa tanara" a comunismului, un fel de bau-bau protejat de Moscova pentru puterea de la Bucuresti (mesaj: daca nu stati cuminti, va dam jos si ii punem pe astia"), de aia au si fost pusi in "cusca de aur" pentru ca Ceausescu nu ii putea atinge . Aceasta categorie era prezenta in toate statele Cortinei, ca si esalon 2 in planul lui Gorbaciov de executare a perestroika (reconstructia sistemului).
(NB - planul lui Gorbacionv nu a fost nicidecum de a darama comunismul, asta s-a intamplat abia dupa puciul din 2001, ci doar de al restructura, imprumutand ceva de la modul de aplicare al doctrinei comuniste in China, respectiv de dezvoltare a tarii prin cresterea varfurilor si nu a masei (vezi conflictul de doctrina Nikita - Mao), plan pe care Iliescu il stia perfect si a inceput sa il aplice din prima zi cand a ajuns la putere, ca doar ala era rolul lui... )
Revenind la idee, spun ca noi nu am avut disidenti politici care sa compbata doctrina comunista si sa ii opuna una mai viabila.. Asta, combinat si cu pasivitatea maselor in ceea ce priveste daramarea sistemului in 89, cand totul se darama in jur iar noi tot nu ne miscam, spune multe despre solidaritatea cat si despre spiritul de conducere al poporului..
Si revenind la prima idee, aceea de a exista sau nu USL pe viitor, eu cred ca prea putin conteaza, atata timp cat oamenii raman... Daca Ponta si cu ai lui, raman in continuare, care este diferenta in ceea ce priveste cum se va numi partidul?? Oamniii vor vota "pe Ponta ca e destept, tanar, "pe Antonescu, ca e frumos si doarme bine" pe.. xxx pentru yyy.. Deci pe fiecare pentru orice, mai putin pentru prestatia sau performantele politice...
E prima data cand masa "pune botul" la propaganda ?? Hai ca in 90 am avut scuza ca am fost prosti, ne-au luat ochii (marea masa), dar pe urma ce scuza am mai avut ? Deci ca USL dipare nu ma incalzeste prea mult atata timp cat oamenii raman...
Apropo, isi mai da demisia Ponta si cu Antonescu, mai pleaca ei din viata politica ?? Abia atunci POATE, v-om vedea vre-o schimbare...
Base e complet compromis, Nelu, fizic e dus, Bombo mai sta la racoare si asta va cantari mult la imaginea lui. Si atunci cine ramane ?? nu pentru Presidentie, ci pentru formatori de linii politice... ca aici e viitorul..

Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!