Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde modigliani » 18 Aug 2012, 21:16

Bai , Ceausescu a fost un rau necesar acestei tari ( Romania nu avea , practic , alternativa in '65 . Pe Dej l-au asasinat ca n-a permis tranzitarea Romaniei de catre trupele sovietice catre vestul Europei , .... trebuia adus altu' . Unu' prost , o marioneta ...) . Pan-la urma , fraieru' , a fost agreat si sustinut de rusi . Era extrem de usor de manipulat . Io n-am boala pe el . Era prost , saracu' ..... Atata putea ( mai boala am pe jigodia aia de Elena ) .

Insa imputitul asta de iliescu ( fara majuscula ) a distrus UNICA SANSA a Romaniei de-a se inalta ! El si urmasii lui intru partid si credinta !

Blestemata fie-i soarta !!!!!
modigliani

Mesajde jimm » 18 Aug 2012, 21:27

modigliani scrie:

Cand vrei vorbim despre INFECTELE mineriade ale iliescului . Vazute si traite "live" ce catre un amarat de sergent pompier care primise ordin sa alimenteze masina direct din CET Grozavesti cu apa de ..... 80 de grade ( !!!!! ) cu care trebuia sa stropeasca multimea de "golani" , de manifestanti , de la Universitate ..........

Sfaraia vopseaua pe tancu' masinii , Nelule ! ........ Am varsat jumate din apa-n Dambovita , am realimentat rapid si ne-am prezentat la datorie cu "fo" patru'j de grade-n tanc . Pana i-am vazut pe mineri cum lovesc o gravida in fata PNTCD cu racoardele de la conductele miniere ...... Ne-am pisat pe ele de ordine si-am "schimbat macazu'"...... Am batut la ei "ca la Vadu' Lat" ! ..... Ne-am luat toti ( inclusiv subofiterii ) ...... o ora de arest . P-orma ne-au scos iarasi in misiune ..... Tot cu apa oparita .....
Ne-am oprit in fata Academiei Militare si-am taiat toate anvelopele cu baioneta . Am "dat" prin statie :" Acropola 13 - incapabila de interventie" ........

Nu stiti , fratilor , ..... nu va dati seama de ce-a fost aici , in Bucuresti ! Televizoru' v-a dat crampeie !

................................

Culmea : Ne-au gasit merituosi dupa acele misiuni ( cu toate ca i-am sabotat flagrant ! ) si au gasit de cuviinta sa ne trimita in Kuwait , la sonde . ......... Pentru ca-n tara tocmai se anchetau la Procuratura Generala evenimentele "golaniadei" . Trebuiam "ascunsi" undeva pana "trece valu' " ........

Dupa 8 luni de misiune ( care coincid cu inchiderea dosarelor ) , cu toate ca aveam contract de 18 luni , ..... intr-o dimineata am fost anuntati ca " AZI PLECAM ACASA !!!!!! "

Si cand ma ganesc ca mai sunt unii acum si nu putini, care ar pune stampila pe Iliescu
jimm

Mesajde ioanpuiu » 19 Aug 2012, 10:51

Democraţie rusească

Mîndria de altădată a ruşilor , azi bruscat şi arestat de nişte malaci.

De ce :?:
http://www.gandul.info/international/fo ... to-9957285
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 19 Aug 2012, 12:42

Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ioanpuiu » 19 Aug 2012, 23:43

... sa mai observam, desigur, ca in Romania exista mult zgomot. In special la televizor. Sa nu ne lasam insa impresionati de acest zgomot. El nu tine nici de foame si nici nu are valoare la export. Spectatorii fanatici ai acestui circ zgomotos sunt incapacitati genetic pentru un razboi civil si, in general, pentru orice actiune constienta ce presupune asumarea de riscuri. Foamea de senzational ridicol si pasivitatea spectatorului de televizor sunt incompatibile cu conditiile necesare pentru ca un cetatean sa ia arma in mana impotriva altui cetatean, conational al sau. Pentru aceasta, dincolo de ura, este nevoie de atributele unui om serios: hotarare si credinta de nezdruncinat in adevarul valorilor sale.
http://www.contributors.ro/editorial/de ... -de-drept/

Simt că ar trebui să scriu cîteva cuvinte şi de la mine însă am scris deja mult, prea mult şi pentru gustul meu dar nu pot să abandonez.
Mă lupt să-mi păstrez optimismul gîndindu-mă că Mircea_63 sau Echo , sau alţii, sunt în concediu.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 20 Aug 2012, 08:42

ioanpuiu scrie:Mă lupt să-mi păstrez optimismul gîndindu-mă că Mircea_63 sau Echo , sau alţii, sunt în concediu.

Va salut cu mult respect! Am revenit, am de citit pentru a fi la zi cu discutia si recunosc, mi-a fost dor! Nu va las singur :D !
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 20 Aug 2012, 09:31

Nene Ioane, Puiule,
Ultimul articol postat de 'mneata, este mai mult decat ...gandit.Numai ca asa cum eu sau altul, nu pot sa stea mai mult de 3 secunde sa-l asculte pe badea (cum care badea? gibonul, caratistul fara pereche,o fi homo?) tot asa, probabil sunt oameni ce nu pot duce articolul ...la capat. Mai ales cand o astfel de parere (eu zic ancorata) vine de la ... opozantii usl.Tot ce vine de la cei ce nu sunt pe aceiasi lungime de unda cu macacii de la intact, este musai partizanat si deci implicit neadevar.Orice vine la contra, impotriva parerilor induse de usl & co., sunt ...bineinteles, prostii.Nu conteaza ca sunt venite de la cei cu care ieri ai fost frate de idei, nu conteaza ca semnalele derapajului sunt "picate" din partea celor ce ocupau functia de etalon democratic pana mai ieri, nu conteaza ca sunt aduse pareri si citate emise de minti descuiate ale tarii.Nu!

Conteaza doar "verticalitatea " si " inteleptciunea" varfurilor galactice ale unui trust mediatic imaculat.Ca...cine se poate gandii doar, ca cineva de la antene poate sa introduca o singura minciunica,cand patronul, este la randul lui un imaculat om de afaceri venit din cinstita perioada comunista ?Un om care de altfel a plecat de la 0, care a reusit si poate fi lesne (de ce nu s-a gandit nimeni?) numit "Omul -Un Exemplu de Corctitudine" Cum putem noi a crede ca o afacecere de manipulare a telespectatorului are alt target decat aducerea adevarului la lumina? Cine poate concepe ca un astfel de trust ar putea avea ca si tinta altceva ?

Pana una alta, articolul propus de tine Ioane, a mai adus o doza de optimism si la mine. :)
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Mircea_63 » 20 Aug 2012, 10:57

Poate o sa va surprinda, dar am ajuns la concluzia ca ceea ce se intampla in Romania ultimelor luni este benefic. Un fel de "in tot raul e si un bine" si acest bine nu este deloc neglijabil.

Imaginati-va un pacient aflat in stare de inconstienta, caruia i-se administreaza adrenalina sau socuri electrice. Poate isi revine! Discutiile pe acest forum au fost un "brain storming" care mi-a schimbat in bine impresia despre noi romanii, indiferent de care parte a baricadei imaginare s-ar afla.(aici ma refer la noi, ca popor)
In batalia asta politica, batalie acerba in care (politicienii) nu s-au sfiit sa-si dea la gioale in mod ordinar, s-au pus pe taraba caractere, racile ale legislatiei, slabiciuni, precum un circ in familie in care se uita de menajamente si se striga in fata tot ce au opozantii pe suflet. In psihologie termenul este catharsis. Tot raul a iesit la suprafata si il pot compara cu o purgatie. Pagubele economice le-as asocia cu vechea "luare de sange". Pacientul va iesi slabit, dar purificat. Este asemeni unei intamplari din viata, dupa care nimic nu va mai fi ca inainte.

Oarecum paradoxal faptul ca eram revoltat si scarbit pana acum, iar acum sa spun ca e foarte bine. Dupa o stare prelungita de rau, voma si diareea, chiar daca neplacute, sunt punctul culminant dupa care te vei simti slabit, dar mult mai bine, vei fi macar partial purificat. Ne putem pregati de mers la nunta in toamna -la alegeri- cu speranta ca nu mai bagam orice in noi, oricat ne-ar imbia unii, ci vom respecta cat de cat o dieta, fie ea si politica.

Evident, criza inca nu s-a terminat. Sunt curios daca acum la final, vor avea curajul sa ne mai imbie cu un pahar de rachie puturoasa, in ideea aceea: "cui pe cui se scoate."? Ce va face CaCaRaul cu listele si ce va zice CCR-eul? Lumea democrata e cu ochii pe noi! Ponta, chiar daca lipsit de caracter, nu e lipsit de inteligenta -chiar daca inteleptii si filosofii spun ca astea doua merg doar impreuna- si sper sa nu o comita din nou, caz in care reactia internationala va fi radicala si la "nunta" din toamna va iesi cu bataie. Numai ca daca Ponta va fi in sfarsit corect, asta inseamna ruperea coalitiei USL, apoi schimbarea lui Crin de la conducerea PNL si veti mai auzi de el cat ati mai auzit de Ciorbea, adica -eventual- va mai latra din cand in cand pe la Antene.
Apoi liniste...pana la prezidentiale unde batalia se va da intre Ungureanu si DD. In final, la baraj, Ungureanu va castiga detasat iar DD va striga ca a fost furat! Asta ar fi scenariul normal.

Cum la noi totul excede normalitatea, parca vad ca CCR o va lungi pana peste poate si eventual va decide ceva indecis.
Cu cat mai rau, cu atat mai bine! Sper ca raul de acum e binele din viitor Lumea incepe sa se trezeasca si pana la alegeri nu mai e mult.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 14:19

extras din articolul posta de dom' Puiu: Casa USL se indreapta spre o fundatura a istoriei

si eu sunt convins de cheastia asta, faptul ca au esuat rusinos, ii face sa cada mult in ochii chiar si a sustinatorilor lor... Deci la urmatoarele alegeri USL este o mana moarta, teoretic nu ar avea cum sa castige prea multa sustinere. (teoretic).

De ce spun teoretic? pentru ca sunt 2 probleme: una, ca nu acronimul celor 3 litere dau rezultatul alegerilor, ci numele care le reprezinta. Anume, v-or dizolva USL (sa zicem) si vor crea un alt... "LSU" cu aceiasi oameni il el. Sa nu uitam de FSN (si a mai fost unul inaintea lui dar nu mai stiu cum se numea), FDSN, PDSR, etc, etc ... grupari total diferite, dar cu aceeasi oameni.. Au "spalat" mereu vitrina, dar "exponatele" au ramas aceleasi.. Iar rau nu l-a facut vitrina, cat exponatele din interior...

Si doi, o chestie ce se leaga strans de articolul respectiv, referitor la capacitatea de a raspunde, este faptul ca noi nu am avut niciodata disidenti !! Spuneti dvs care sunt aia? Paul Goma, Dinescu, Blandiana, Gyr, etc, pe aceeasi foaie cu Iliescu, Brucan, Ticu dumitrescu?? Ma refer la disident politici adevarati care sa combata doctrina comunista, ori noi nu am avut... Si asta spune multe...
Cei care au fost "disidenti" au reprezentat o categorie mai mult sau mai putin creata fortat de Europa Libera, pentru a avea si noi disidenti.. dar ei nu reprezentau o chestie politica, ci mai mult un conflict al unor tineri cu structurile statului, (o .. "golaneala" - exagerat spus) si nu neaparat un conflict al doctrinelor.
Cealalta categorie, iliescu et Co., reprezentau de fapt o categorei creata de Moscova, ca o "aripa tanara" a comunismului, un fel de bau-bau protejat de Moscova pentru puterea de la Bucuresti (mesaj: daca nu stati cuminti, va dam jos si ii punem pe astia"), de aia au si fost pusi in "cusca de aur" pentru ca Ceausescu nu ii putea atinge . Aceasta categorie era prezenta in toate statele Cortinei, ca si esalon 2 in planul lui Gorbaciov de executare a perestroika (reconstructia sistemului).
(NB - planul lui Gorbacionv nu a fost nicidecum de a darama comunismul, asta s-a intamplat abia dupa puciul din 2001, ci doar de al restructura, imprumutand ceva de la modul de aplicare al doctrinei comuniste in China, respectiv de dezvoltare a tarii prin cresterea varfurilor si nu a masei (vezi conflictul de doctrina Nikita - Mao), plan pe care Iliescu il stia perfect si a inceput sa il aplice din prima zi cand a ajuns la putere, ca doar ala era rolul lui... )

Revenind la idee, spun ca noi nu am avut disidenti politici care sa compbata doctrina comunista si sa ii opuna una mai viabila.. Asta, combinat si cu pasivitatea maselor in ceea ce priveste daramarea sistemului in 89, cand totul se darama in jur iar noi tot nu ne miscam, spune multe despre solidaritatea cat si despre spiritul de conducere al poporului..

Si revenind la prima idee, aceea de a exista sau nu USL pe viitor, eu cred ca prea putin conteaza, atata timp cat oamenii raman... Daca Ponta si cu ai lui, raman in continuare, care este diferenta in ceea ce priveste cum se va numi partidul?? Oamniii vor vota "pe Ponta ca e destept, tanar, "pe Antonescu, ca e frumos si doarme bine" pe.. xxx pentru yyy.. Deci pe fiecare pentru orice, mai putin pentru prestatia sau performantele politice...
E prima data cand masa "pune botul" la propaganda ?? Hai ca in 90 am avut scuza ca am fost prosti, ne-au luat ochii (marea masa), dar pe urma ce scuza am mai avut ? Deci ca USL dipare nu ma incalzeste prea mult atata timp cat oamenii raman...

Apropo, isi mai da demisia Ponta si cu Antonescu, mai pleaca ei din viata politica ?? Abia atunci POATE, v-om vedea vre-o schimbare...
Base e complet compromis, Nelu, fizic e dus, Bombo mai sta la racoare si asta va cantari mult la imaginea lui. Si atunci cine ramane ?? nu pentru Presidentie, ci pentru formatori de linii politice... ca aici e viitorul.. :idea: :?:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 14:30

Apropo de colalitia asta.. PNL cu PDSR, alianta impotriva naturii, doctrinei, etc, etc... Ma gandeam la o chestie, ca eu nu pot inca intelege cum un partid ca PNL a putut intra pe mana unui nimeni ca Antonescu, anume, acest Antonescu nu este cumva creatia laboratorului PDSR??

O dau acum in psihoze si alte alea, dar nu s-a gandit nimeni la ideea ca PDSR l-ar fi putut sustine pe Antonescu din umbra sa preia presidentia partidului, pe post de pacalici, pentru ca prin el PDSR sa isi subordoneze marele partid Liberal ??
Adica de cand este Antonescu, a fost vre-un conflict de orice natura intre PNL si PDSR? De unde aceasta "prietenie" ?

Astea sunt tactici vechi de control al adversarului, nimic nou, ori daca e asa... putem spune "Kanietz filma PNL" ?? Eu altfel nu imi pot explica de unde si cum a aparut acest nimeni la carma partidului Liberal...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2012, 15:08

echo scrie:Revenind la idee, spun ca noi nu am avut disidenti politici care sa compbata doctrina comunista si sa ii opuna una mai viabila.. Asta, combinat si cu pasivitatea maselor in ceea ce priveste daramarea sistemului in 89, cand totul se darama in jur iar noi tot nu ne miscam, spune multe despre solidaritatea cat si despre spiritul de conducere al poporului..

Iti recomand sa vizitezi inchisoarea Sighet. Gasesti pe aici si adresa: http://www.memorialsighet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=363&Itemid=153&lang=ro

Scrie unul care a avut membri de familie care au fost arestati deoarece munceau si eu reusit sa faca ceva mai mult decat altii care stateau la carciuma sau cu coatele pe gard. Ceva mai mult insemnand sa faca o casa putin mai mare(asa parea fata de colibele vecinilor), sa aiba cateva sute de stupi(primitivi la inceput), etc ... si asta doar din agricultura adica din munca proprie.

In vremurile astea Ceausescu a fost inlocuit cu o gasca de smecherasi gen Basescu, Iliescu, Videanu, Blaga, Udrea, Antonescu, Ponta, etc.
Romanii dupa atatia ani de comunism s-au invatat sa fie condusi, sa li se impuna, la fel ca unor oi, si din pacate au ajuns sa gandeasca asa. Daca era altfel Iliescu nu ar fi avut niciodata 3 mandate la fel cum nici Basescu nu ar fi ajuns spre sfarsitul la al 2-lea mandat. Probabil lumea ar fi iesit in strada, ar fi facut ceva, in special cand au taiat pensiile si salariile; inainte cu cateva saptamani promitea ca o sa creasca cel putin 50%.

Daca pana acum cativa ani voturile se atrageau prin 5-10 lei la pensie sau salar si ceva promisiuni catre mediul de afaceri acum totul se face pe baza de fanatici, oameni care indiferent cati bani au in buzunar sau cat au de suferit ca X este la putere continua sa il sustina fara ezitare pe cel care latra mai tare. Am involuat la nivelul anilor 40 ...
jonny_it

Mesajde proapi » 20 Aug 2012, 16:20

jonny_it scrie:
echo scrie:Revenind la idee, spun ca noi nu am avut disidenti politici care sa compbata doctrina comunista si sa ii opuna una mai viabila.. Asta, combinat si cu pasivitatea maselor in ceea ce priveste daramarea sistemului in 89, cand totul se darama in jur iar noi tot nu ne miscam, spune multe despre solidaritatea cat si despre spiritul de conducere al poporului..

Iti recomand sa vizitezi inchisoarea Sighet. Gasesti pe aici si adresa: http://www.memorialsighet.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=363&Itemid=153&lang=ro

Scrie unul care a avut membri de familie care au fost arestati deoarece munceau si eu reusit sa faca ceva mai mult decat altii care stateau la carciuma sau cu coatele pe gard. Ceva mai mult insemnand sa faca o casa putin mai mare(asa parea fata de colibele vecinilor), sa aiba cateva sute de stupi(primitivi la inceput), etc ... si asta doar din agricultura adica din munca proprie.

Nu neaparat am combatut doctrina comunista, am vrut democratie!...Ei au vrut functii...si de aici au decurs toate....
Au fost dizidenti si nu putini, vezi dosare pe lg. 221, dar nu ne cunosteam intre noi, de fapt comunistii lucrau f. pervers incat puteau oricand cu ce sa te agate si ....
Si nu mai spune ca Romania nu a avut dizidenti, a avut lasi si fripturisti!
Societatea romaneasca a fost atinsa de sindromul "lacoma perfidie", pcr-stii stiu cel mai bine sa ne explice.......
proapi

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 16:52

da, le stiu Johnny, am citit multe din documentele Memorialului, am si vizitat unele locuri si bunicul meu a fost incadrat la "chiaburi" , dormit luni de zile prin stuf in balta, prins, batut sa cedeze pamantul, caii, caruta, plugul, etc.. Ma rog, astea erau chestii generale la momentul ala in Ro, nu se compara cu oameni care au facut puscarie, au murit, au fost torturati, si-au pierdut viitorul, copii, familiile in aparatul tortional comunist...

Totusi vorbind de constiinta nationala, eu cred ca stergerea vointei de actiune a inceput cu mult mai devreme. Daca ne uitam doar la istoria contemporana, cam tot ce a reusit sa construiasca, la nivel de constiina comuna, incepand cu perioada 'pasoptista, Cuza, Carol, Ferdinand, Bratienii, razboiul de independenta, Unirea, reformele, etc, masuri care au crescut nivelul de constientizare a individului cum ca este cineva in cadrul unui grup, a fost distrus incepand cu domnia lui Carol al 2-lea.
Cand Constitutia a fost anulata si schimbata, vre-o 20 de guverne s-au tot rotit, am invatat ca legea nu prea inseamna mare lucru in fata vointei conducatorului, apoi miscarea nationalista a fost mai intai persecutata apoi decapitata (ma refer strict la esalonul CZC) s-a pus accentul pe stergerea ideii de roman, apoi pierderea Basarabiei cu decizia de a ne retrage fara a trage un glont, am invatat (iarasi) cum ca, capul ce se pleaca... etc; momentul 23 Aug 44 cand am "intors armele" am invatat sa servim tradare la pachet, apoi a venit tavalugul comunist cu inchisorile politice, ridicarea non-valorii la nivel de factor de conducere, experimentul Pitesti, actiunile de control ale securitatii, propaganda comunista, etc , culminata cu momentul post-89 in care neo-comunismul ne-a furat speranta la viitor, infrangerea oricaror rezistente prin mineriade, completata cu "tzepuirea" economica a populatiei (vezi FNI, vezi Caritas, vezi bancile, vezi disponibilizarile, vezi cate au mai fost..)... si cate oi mai fi omis aici...

E clar ca ultimul secol nu prea a fost favorabil constiintei comune romane.. nu prea avem repere de care sa ne agatam in aceasta constiinta si multe din cele care sunt sunt partial distorsionate.... Poate toate astea au dus si la ceea ce spuneam mai sus ca nu avem disidenti politici adevarati... si poate de aia poporul roman raspunde acum doar la zanganele expuse frumos la TV (circ si paine)... fara sa faca apel la logica, la bun simt, sa se raporteze la valori...

@ proapi - eu ma refer la disidenta politica, in care o persoana combate sau are opinii politice, orientare politica diferita fata de grupul din care face parte. Ca sa o duc la extrem noi nu am avut un Lekh Walesa. Nu me refer la cei care se opuneau regimului pentru a avea ceva mai bun (comparativ cu ceea ce vedeau uin vest), asta nu ne face disidenti (e.g. bunica-meu ca nu a vrut sa intre in colectivizare nu il face asta disident) ci ma refer la o clasa politica disidenta care sa combata idea comunismului.. etc.. Nu sariti imediat la "nu am avut disidenti", cititi in intreg ceea ce am scris mai sus... In afara de cei enumerati mai sus si care ii incadrez in categoria "disidenti" creati, eu nu vad altii... Si de aici avem clasa politica actuala....
echo

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 16:54

apropo, Guvernul National de la Viena, il incadram la disidenti politici ?? :idea:
echo

Mesajde proapi » 20 Aug 2012, 17:00

Au fost si din aparatul pcr-ului disidenti, nu te imbata cu apa rece, dar au fost indepartati cu metode bolsevice...
Iti trebuia tarie de caracter, sa ajungi dizident si nu ca ti-a fost luata averea!
proapi

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 17:03

proapi scrie:Iti trebuia tarie de caracter, sa ajungi dizident si nu ca ti-a fost luata averea!

corect... asta vreau sa spun si eu, doar ca nu am vrut sa dau in nimeni... deci ne lipseste ?? la nivel de constiinta nationala ma refer...

proapi scrie:Au fost si din aparatul pcr-ului disidenti, nu te imbata cu apa rece, dar au fost indepartati cu metode bolsevice..

da, imi aduc aminte ca la o plenara a CC-ului unul a fost impotriva realegerii tov-ului la al nu stiu cate-lea congres.. fapt consemnat in analele plenarei. Imi aduc aminte doar vag acest detaliu desi ar fi trebuit sa fie mult mai laudat.
totusi, repet, acestea au fost doar cazuri, in nici un caz un fenomen de disidenta...
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE