Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde jonny_it » 20 Aug 2012, 17:13

echo scrie: completata cu "tzepuirea" economica a populatiei (vezi FNI, vezi Caritas, vezi bancile, vezi disponibilizarile, vezi cate au mai fost..)... si cate oi mai fi omis aici...

FNI, Caritas .. asta tine si de inteligenta; cat de "inteligenti" au fost unii cand au crezut ca daca depun bani in X luni vor primi de cateva ori mai mult? :lol:

echo scrie:... si poate de aia poporul roman raspunde acum doar la zanganele expuse frumos la TV (circ si paine)... fara sa faca apel la logica, la bun simt, sa se raporteze la valori...

Cine controleaza mijloacele de informare controleaza totul.

La noi nu exista nici ideea de protest. Daca cineva isi spune parerea si iese in strada deja toata lumea se asteapta la morti, dezastre si sfarsitul lumii...

http://www.realitatea.net/protest-inedi ... 91504.html
jonny_it

Mesajde proapi » 20 Aug 2012, 17:19

La nivel national au fost Coposu, Diaconescu, Tutea,............repet, erai urmarit si acolo unde nu te asteptai cel mai tare, mie de ex.ca sa fiu tinut departe de orice legatura mi-au facut buletin cu serie speciala (ca tot se vorbeste acum de buletine)...si restul....
proapi

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 17:34

proapi scrie:La nivel national au fost Coposu, Diaconescu, Tutea,............repet, erai urmarit si acolo unde nu te asteptai cel mai tare, mie de ex.ca sa fiu tinut departe de orice legatura mi-au facut buletin cu serie speciala (ca tot se vorbeste acum de buletine)...si restul....

vorbind de "metodele KGB-iste" ceea ce ati scris mi-a adus aminte de metoda rusa, de notarea unui X in buletin. X care iti interzicea accesul in anumite orase (mai toate) ale rusiei... asta ca sa vedem pe unde si-au facut temele...
Si vizavi de "teme" intrebam niste pagini in spate de "privatizarea prin metoda MEBO", daca stie cineva cine a inventat-o si de unde vine...
Cei numiti de dvs nu stiu cat au activat politic impotriva regimului de la Bucuresti. Au existat dar nu au activat, pentru a crea o miscare de disidenta. Nici nu aveau cum in conditiile aparatului represiv existent in tara, sunt deacord...
Si atunci ajungem iarasi la concluzia ca singurii "disidenti" sunt cei creati, fie de Europa Libera" la extern, fie de Moscova la intern... pentru ca miscare disidenta "locao" nu am avut..
Sau discutam despre guvenrul de la Viena ca si miscare disidenta... dar e ceva mai... fierbinte si foarte distorsionat...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde proapi » 20 Aug 2012, 17:47

Miscarile disidente "loco" au fost "reduse la tacere", era termenul folosit atunci, pentru oricare dintre ele. Cu alte cuvinte eliminate fizic sau internate in spitale de "nebuni".

"Sau discutam despre guvenrul de la Viena ca si miscare disidenta... dar e ceva mai... fierbinte si foarte distorsionat..."
Despre ce e vorba?
proapi

Mesajde paul » 20 Aug 2012, 18:24

echo scrie:Si atunci ajungem iarasi la concluzia ca singurii "disidenti" sunt cei creati, fie de Europa Libera" la extern, fie de Moscova la intern... pentru ca miscare disidenta "locao" nu am avut..

Echo ....
-IOAN PETRU CULIANU
-GHEORGHE URSU
-VASILE PARASCHIV
-DOINA CORNEA
..........................iti spun ceva numele acestea :?: .............................
Eu tot nu inteleg cum a alunecat discutia pe taramul acesta ??? Sau o fi avand Base , Videanu , Berceanu , Udrea vocatie de disidenti ??? :lol: Intr-adevar au fost in disidenta ... cu poporul roman !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde echo » 20 Aug 2012, 18:57

paul scrie:[Eu tot nu inteleg cum a alunecat discutia pe taramul acesta ??? Sau o fi avand Base , Videanu , Berceanu , Udrea vocatie de disidenti ??? :lol: Intr-adevar au fost in disidenta ... cu poporul roman !!!

Corect, revenim la subiect !
dar mi-a placut aia cu disidenta cu poprul roman :lol: :lol: ca sa completez, eu as fi in disidenta cu tine in ceea ce prioveste personajele , dar ideea tot aia e :D

astept cu nerabdare ziua de maine... parca pe 21 trebuie CCR-ul sa se pronunte?? Or fi murit/emigrat destui pana la ora asta ??? :mrgreen:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde proapi » 20 Aug 2012, 19:56

Nu puteti intelege ca la noi democratia a venit la pachet, in care se gasesc tot felul de personaje incurca lume, ce le promiteau propriilor copii visul de aur al omenirii. Acestia au sarit peste noptile din decembrie si au devenit profesorii democratiei.
Paule, democratia este peste toate capetele noastre, cu nume de Basescu sau nu...nu manipula perfid...
proapi

Mesajde paul » 20 Aug 2012, 19:59

proapi scrie: Acestia au sarit peste noptile din decembrie si au devenit profesorii democratiei.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ioanpuiu » 20 Aug 2012, 20:59

Guvernu lu' Alba-Neagra nu mai recunoaşte nimic.
Respectă ce spune Curtea Constituţională dar interpretează cum vrea el.
În loc de numărul (sing.) persoanelor înscrise în liste, guvernul îi dă curţii mai multe "numere" (dacă tot stă ca proasta)
CCR 2.PNG

http://media.hotnews.ro/media_server1/d ... t-2012.pdf
Ultima oară modificat de ioanpuiu pe 20 Aug 2012, 21:45, modificat 1 dată în total.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 20 Aug 2012, 21:34

echo scrie: ....
da, imi aduc aminte ca la o plenara a CC-ului unul a fost impotriva realegerii tov-ului la al nu stiu cate-lea congres.. fapt consemnat in analele plenarei. Imi aduc aminte doar vag acest detaliu desi ar fi trebuit sa fie mult mai laudat.
totusi, repet, acestea au fost doar cazuri, in nici un caz un fenomen de disidenta...

iti e lene sa te informezi?
[youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=53BTlhTtnIU[/youtube]

este vorba de http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_P%C3%A2rvulescu unul dinte membri fondatori ai PCR (scolit la Moscova, a luptat in Armata Rosie, etc) ... iar interventia lui cu greu poate fi inclusa la "dizidenta" pentru ca el avea ceva de impartit cu Ceausescu pe "persoana fizica" in nici un caz nu ceva politic sau si mai si ... "ideologic"
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jimm » 20 Aug 2012, 21:36

Rostul

Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

Bătrânii. Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

Pământul. Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza “Sufficiency Economy”, prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile “prietene”.

La noi chestia asta se numeste “agricultura de subzistenta” si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.

Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

Credinţa. O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt… Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un “Tatal nostru” spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu’ parinte, e urgent!

Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani; altfel se prostitueaza.

Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la c*r pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

Sună-ţi familia, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi!!!

Sa traiesti!

Bradut Florescu

http://voxpublica.realitatea.net/freest ... 60628.html
jimm

Mesajde paul » 20 Aug 2012, 21:37

"Harnicutule " (C.I.) ... vezi ca Parvulescu era fondator la pcr , nu la CFR !!!
Ai modificat ... harnicutule ! :lol:
paul

Mesajde modigliani » 20 Aug 2012, 21:58

jimm scrie:Rostul.........

Multumesc !
modigliani

Mesajde echo » 21 Aug 2012, 09:26

Cristian IONITA scrie:iti e lene sa te informezi?

Nu, :) dar nu mai stiam amanuntele.. Am citit despre asta undeva demult si mi-am adus aminte in timp ce scriam..
Mersi pentru refreshment

jonny_it scrie:Cine controleaza mijloacele de informare controleaza totul.
La noi nu exista nici ideea de protest. Daca cineva isi spune parerea si iese in strada deja toata lumea se asteapta la morti, dezastre si sfarsitul lumii...

Da johnny, poate de aia tot poporul este cazut in letargie.. suntem "educati" la tv...
Iar faza cu protestul, eu de fapt prefer logica si argumentul in dialog... daca se folosesc, nu se ajunge la protest. Daca se folosesc cand ne alegem clasa conducatoare nu se ajunge la protest...
Deci eu as spune ca nu exista ideea de logica si argument...
echo

Mesajde echo » 21 Aug 2012, 09:34

proapi scrie:"Sau discutam despre guvenrul de la Viena ca si miscare disidenta... dar e ceva mai... fierbinte si foarte distorsionat..."
Despre ce e vorba?

Asa cum am spus este un subiect fierbinte, dar gasiti cu usurinta destul material de documentare pe net despre "Guvernul National de la Viena".
Nu sunt surprins ca nu este un subiect cunoscut de marea masa de romani, ca doar a fost sters din toate cartile de istorie "oficiale", denaturat, injurat, defaimat, etc, etc. totusi sunt surprins ca nu stiti dvs de el...
echo

Mesajde akmm » 21 Aug 2012, 13:43

S-ar parea ca democratia nu a murit de tot.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE