ouale au disparut ma scuzati. sunt cam incepator in apicultura (5 ani)''''''' este ceva dubios.gh.pana scrie:Sigur ai vazut oua de-o zi si apoi ai constatat disparitia lor in mod repetat ? In aceasta situatie
nu este vorba de disparitie de larve ci de oua. Ca sa nu ne dam cu presupusul...... va rog mai precis si mai explicit.
gh.pana scrie:Nu-mi vine sa cred. La toti stupii ?? Este imposibil !!! Domnule .... sigur ,sigur ati vazut oua ?
Ouale de-o zi sunt asezate in pozitie verticala si se vad destul de greu pentru un apicultor mai putin experimentat.
Eu cred ca in stupina s-a incetat ponta iar d-vs ati intrat in panica. Cu calm mai verificati inca o data. Este imposibil
ca nici- un ou sa nu scape si sa nu intre in faza de larva mai ales ca sustineti ca fenomenul dureaza de cateva zile. Este nefiresc ca in toti stupi
din stupina albinele sa-si devoreze oulele . Va scapa ceva . Devorarea oulelor este un fenomen extrem de rar si izolat determinat de cauze la fel de rare si in niciun caz
cu o manifestare in masa.
Tăgîrţă Viorel scrie:am mai chemat si alt stupar care a obs si el ouale si dupa o sapt nu a mai fost nici unul
Dar credeti ca oul ramane ou timp de o saptamana?
Ioan Guist scrie:Disparitia larvelor nu vine de la alimentatie.Lucrurile sunt nitel mai intime acolo.
Domnule Gabriel, detaliati putin situatia.
Cand ati observat?.Cate familii sunt afectate?in ce situatie sunt stupii acum? De unde aveti familiile, dar matcile cand au fost schimbate?
Ori aici , ori pe mesaj privat, vom incerca impreuna sa aflam buba.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori