Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prigoriile

Mesajde LUCIAN AVRAM » 21 Aug 2012, 18:41

Cristian IONITA scrie:Ce-i Luciane ? te simti cu musca pe caciula? .... sau te bucuri ca in sfarsit ti-ai gasit si tu "tovarasi" de opinii? ....

care musca, care caciula ?
eu cu Dragos chiar ma inteleg bine este un om sincer care cateodata o mai i-a pe aratura , dar care nu a mai luat-o pe aratura din cand in cand ? eu unul mai mereu ........... :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde Dragos2006 » 21 Aug 2012, 20:19

Cica pe lumea asta se intalneste munte cu munte dar mite om cu om ! daca o fi sa vina la masa mea domnul Ionita cristian sa stie de pe acum ca primul fel de mancare servit va fi supa de prigorie iar al doilea fel tocanita de prigorie . :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 21 Aug 2012, 20:48

Mai radem mai glumim dar la canditiile acestui an .....daca mai batem in tigai....Dumnezeu cu mila.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Cristian IONITA » 21 Aug 2012, 21:32

alt stupar scrie:
Cristian IONITA scrie:
Prigoria este o specie protejata ...

Da? Posibil...
Pana una-alta, pentru mine, ALBINA este o specie pe care sunt obligat sa o protejez ! ;)
Intelegi cum sta treba ? pai cam asa... a smotocit pasarea asta albine de-ale mele = i-am smotocit si eu nitel penajul... ciudat cum o bilutza o face sa-si schimbe coloritul inspre rosu sangeriu... :mrgreen:

ciudat sau nu .... sincer eu aveam alta parere despre tine .... sunt multi alti daunatori ai albinelor si daca vrei tu musai sa le protejezi asa cu orice pret si fara discernamant (adaug eu si in mod grobian) poate ar trebui sa te interesezi de-o bomba nucleara

revenind .... chiar sunt curios .... cei care ati folosit metoda imuscarii au si avut rezultate? au reusit sa reduca macar pierderile? sau a fost doar asa pentru "ego"
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 22 Aug 2012, 10:25

Cristian IONITA scrie:ciudat sau nu .... sincer eu aveam alta parere despre tine .... sunt multi alti daunatori ai albinelor si daca vrei tu musai sa le protejezi asa cu orice pret si fara discernamant (adaug eu si in mod grobian) poate ar trebui sa te interesezi de-o bomba nucleara

revenind .... chiar sunt curios .... cei care ati folosit metoda imuscarii au si avut rezultate? au reusit sa reduca macar pierderile? sau a fost doar asa pentru "ego"

pai tot sincer... pentru pareri corect formate...oricare daunatori ai albinelor MELE imi sta in putere sa-i casapasc, ii casapesc... fie ca sunt cu doua aripi ca prigoria, cu 4 ca taunele ori (teoretic) vreun biped jegos cu chemicare !
Oi fi io nithel adept al ecologismului dar pana la albine. Punct ! Cand vine vorba de albine, inceteaza filozofiile boeme...

Rezultate ? Vreo doi saci menajeri plini... asa, pentru "ego" meu :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde teinegru64 » 22 Aug 2012, 17:58

[

dar uite ca taman acum traim vremurile cand cateva milioane de romani au pus botul la aberatiile si minciunile unora de teapa lui Ponta si Antonescu ....
Esti disperat rau.....Doar tu puteai sa pui ciocu la botu prigoriei .
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 22 Aug 2012, 18:13

teinegru64 scrie:Doar tu puteai sa pui ciocu la botu prigoriei .

;) ;) ;)
Mamaaaaa Teiuleeee , ce adanc ai grait :!: Ai citit-o cumva pe aia ... "cuget deci exist"??? :lol:
Si eu care ma gandeam ca esti doar un impiegat de miscare ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 22 Aug 2012, 22:12

Sa postam cuviincios si la subiect.

La mine, cel putin, ataca doar pe timp racoros/noros... atunci pot sa le inhate, e temperatura scazuta si se misca albina mai greu.

Prigoriile sunt o chestie neplacuta. Unele surse vorbesc de 200-220 de albine, portia zilnica a unei prigorii sau "bee eater" = "mancator de albine", cum ii zic in strainatate. 50 de bucati, intr-o saptamana, iti produc ceva daune.

Ele, daca au sansa, doar cu albine se indoapa, si asta e grav.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 24 Aug 2012, 10:20

@alt stupar - am scris ceva mai elaborat .... Esenta ar fi sa ne spui daca dupa sacii aia plini de ego ai reusit sau nu sa elimini sau macar sa micsorezi atacul asupra stupinei.
Multumesc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde alt stupar » 24 Aug 2012, 11:17

da, am reusit.
orice albina salvata de prigorie e un bun castigat.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde viorel_v2000 » 24 Aug 2012, 18:32

alt stupar scrie:da, am reusit.
orice albina salvata de prigorie e un bun castigat.

Cum? (eventual PM)
viorel_v2000

Mesajde lucky5strike » 25 Aug 2012, 22:37

Viorel, azi am avut vizite intre 14:00-15:00, pe caldura mare, concomitent cu un anemic joc de puiet din partea familiilor.

Rareori am avut parte de ele pe calduri, mai vin, banuiesc, dupa albina tanara, ca asta nu sageteaza aerul, ci se misca mai domol... 20 de dracusori vesel ciripitori.

Mare succes nu cred ca aveau, ca se roteau la vreo 200m inaltime, si nu coborau deloc, asta mi se paru nefiresc.

Una peste alta, foamea e mare...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde letsoc » 26 Aug 2012, 22:11

Cand am vazut ca e o lupta pe care n-o pot duce ,am zis DOAMNE ai Tu grija de ele si chiar are .Sa nu ma credeti fanatic dar chiar asa am facut.
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde viorel_v2000 » 26 Aug 2012, 22:20

lucky5strike scrie:Viorel, azi am avut vizite intre 14:00-15:00, pe caldura mare, concomitent cu un anemic joc de puiet din partea familiilor.

Rareori am avut parte de ele pe calduri, mai vin, banuiesc, dupa albina tanara, ca asta nu sageteaza aerul, ci se misca mai domol... 20 de dracusori vesel ciripitori.

Mare succes nu cred ca aveau, ca se roteau la vreo 200m inaltime, si nu coborau deloc, asta mi se paru nefiresc.

Una peste alta, foamea e mare...

Ciudat, azi le-am vazut si eu, din nou (in weekend-ul de saptamana trecuta nu mi-au dat de ochi), dar tot la inaltime mare si pareau ca nu au treaba cu stupina mea. Se "jucau" in aer ceva in genul in care fac randunicile. Sunetele lor mi-au atras atentia. Nu cred ca la inaltimea aceea sa fi fost albine. La mine "pasajul" a fost in jurul lui 16.30.
viorel_v2000

Mesajde kamy » 27 Aug 2012, 13:30

in iarna am avut ceva baiuri cu pitigusii,au inceput sa se dea la lazile de polistiren sa-mi faca urdinisuri la ele,le-am administrat niscai pilule de 6,35 si-am trimis vre-o 20 dintre ei in tabara la loc cu verdeata.la prigorii e mai greu,poti pune ce vrei in stupina se obisnuiesc si ataca albinele pe traseu,poti sa le vii de hac tot cu pastile mai recomandat ar fi de 4,5 sau 5,5 cele de 6,35 au recul mai mare;cand e vreme rece si ploioasa,atunci vin la lazi chiar stau pe lazi si asteapta sa iasa albinele si poti trage clopotele ca tot nu pleaca,atunci e momentul de a le administra pastile cu plumb,in rest pe vreme buna nici o sansa pt ca zboara pe sus,infundatu gaurilor inca functioneaza cel mai eficient.partea proasta e ca omoara mult mai multe albine decat mananca.in 97 la primul an de pastoral in dobrogea pe vreme rece am lovit una cu masina,fiind rece timpul statea pe asfalt si am dus-o intre albine.prinde albina o toaca scurt cu ciocul si daca nu-i place o scuipa,n-o mananca si daca mananca aprox 200 albine pe zi cam cate omoara? dupa asta am instituit un tribunal al poporului constuituit din albine care au tabarat pe ea a inceput sa tremure si-n scurt timp a-ntepenit.
mai erea o metoda data de antonescu daca nu gresesc,inspre toamna ele dorm in stol in copaci daca se gaseste hotelul noaptea un foc puternic de paie si niscai bubuituri si zice-se ca se arunca toate in foc.am descoperit hotelu acu-s 2 ani dar a doua noapte au schimbat.noi ardelenii zilele astea cu racoare cam scapam de dansele in oltenia sau dobrogea s-ar putea sa mai poposeasca chiar pana prin 15 septembrie.da dac-au plecat nu fiti tristi cei care iubiti prigoriile se-ntorc la anu nu s-ar mai intoarce sau intoarca-se cat de rare ca anul trcut cand mi-am luat prastie si n-am avut ocazia s-o folosesc!
kamy

Mesajde lucky5strike » 28 Aug 2012, 00:00

Acuma, ca s-a racorit, sa vedeti cum vin la tocat din albina de ia apa! :D
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE