Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

disparitia larvelor?!?! cauza?

Mesajde balutoiu gabriel » 21 Aug 2012, 16:37

am venit cu stupi de la FS pe vatra- zona de deal. am obs. ca nu prea mai ponteaza matca scade puietul ...de la 1 august m-ma pus cu sirop din plante amestecat cu miere 1|1 la un interval de 2-3 zile saptamana trecuta am inceput alimentarea cu fructoza amestecata cu ceai 1\1 le am pus de 3 ori in alimentator cate o lingura de ceapa data prin masina de tocat.....am observat ca oua de o zi dupa care dispar . mentionez ca la toate familiile......... care sa fie cauza daca ma poate sa ma ajute cineva :?: :?:
balutoiu gabriel

Re: disparitia larvelor?!?! cauza?

Mesajde gh.pana » 21 Aug 2012, 18:04

Sigur ai vazut oua de-o zi si apoi ai constatat disparitia lor in mod repetat ? In aceasta situatie
nu este vorba de disparitie de larve ci de oua. Ca sa nu ne dam cu presupusul...... va rog mai precis si mai explicit.
gh.pana

Mesajde balutoiu gabriel » 21 Aug 2012, 18:11

gh.pana scrie:Sigur ai vazut oua de-o zi si apoi ai constatat disparitia lor in mod repetat ? In aceasta situatie
nu este vorba de disparitie de larve ci de oua. Ca sa nu ne dam cu presupusul...... va rog mai precis si mai explicit.
ouale au disparut ma scuzati. sunt cam incepator in apicultura (5 ani)''''''' este ceva dubios.
balutoiu gabriel

Mesajde gh.pana » 21 Aug 2012, 18:41

Nu-mi vine sa cred. La toti stupii ?? Este imposibil !!! Domnule .... sigur ,sigur ati vazut oua ?
Ouale de-o zi sunt asezate in pozitie verticala si se vad destul de greu pentru un apicultor mai putin experimentat.
Eu cred ca in stupina s-a incetat ponta iar d-vs ati intrat in panica. Cu calm mai verificati inca o data. Este imposibil
ca nici- un ou sa nu scape si sa nu intre in faza de larva mai ales ca sustineti ca fenomenul dureaza de cateva zile. Este nefiresc ca in toti stupi
din stupina albinele sa-si devoreze oulele . Va scapa ceva . Devorarea oulelor este un fenomen extrem de rar si izolat determinat de cauze la fel de rare si in niciun caz
cu o manifestare in masa.
gh.pana

Mesajde balutoiu gabriel » 21 Aug 2012, 19:37

gh.pana scrie:Nu-mi vine sa cred. La toti stupii ?? Este imposibil !!! Domnule .... sigur ,sigur ati vazut oua ?
Ouale de-o zi sunt asezate in pozitie verticala si se vad destul de greu pentru un apicultor mai putin experimentat.
Eu cred ca in stupina s-a incetat ponta iar d-vs ati intrat in panica. Cu calm mai verificati inca o data. Este imposibil
ca nici- un ou sa nu scape si sa nu intre in faza de larva mai ales ca sustineti ca fenomenul dureaza de cateva zile. Este nefiresc ca in toti stupi
din stupina albinele sa-si devoreze oulele . Va scapa ceva . Devorarea oulelor este un fenomen extrem de rar si izolat determinat de cauze la fel de rare si in niciun caz
cu o manifestare in masa.

nu sunt nebun sa cer ajutorul dumneavoastra
asa s a intamplat nu am mai gasit oua de nici un fel
am mai chemat si alt stupar care a obs si el ouale si dupa o sapt nu a mai fost nici unul
balutoiu gabriel

Mesajde gica.mosu » 21 Aug 2012, 21:31

Bine zis...Gabriel elimina ceapa si totul va fi OK-Mosu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde balutoiu gabriel » 21 Aug 2012, 22:56

am inceput cu sirop din toate plantele care le aveam impreuna cu zahar la 1 august, dupa care am amestecat siropul cu miere de FS , de la 13 august am inceput cu fructoza amestecata cu sirop1\1 ciudat am observat si primele pete de diaree :roll: dupa cum am zis sunt apicultor de 5 ani si am 31 de familii dar am mai adus un verisor care este apicultor de peste 15 ani cu un efectiv de peste 65 famili si tot i se pare ceva foarte dubios ....nu are explicatie...
balutoiu gabriel

Mesajde Tăgîrţă Viorel » 21 Aug 2012, 23:35

[quote][/quote]am mai chemat si alt stupar care a obs si el ouale si dupa o sapt nu a mai fost nici unul

Dar credeti ca oul ramane ou timp de o saptamana?
Tăgîrţă Viorel

Mesajde balutoiu gabriel » 22 Aug 2012, 08:48

Tăgîrţă Viorel scrie:
am mai chemat si alt stupar care a obs si el ouale si dupa o sapt nu a mai fost nici unul

Dar credeti ca oul ramane ou timp de o saptamana?

dupa o saptamana celula era goala :shock: in loc sa se dezvolte sa treaca in stadiu de larva...
balutoiu gabriel

Mesajde Leon » 22 Aug 2012, 14:55

Domnilor apicultori incepatori,dupa cum am mai spus albinele se hranesc cu miere si polen,nu le hraniti cu tot felu de ceaiuri,turte sau alte porcarii facute dupa ureche sau inventate de voi
Leon

Mesajde Ioan Guist » 22 Aug 2012, 15:22

Disparitia larvelor nu vine de la alimentatie.Lucrurile sunt nitel mai intime acolo.

Domnule Gabriel, detaliati putin situatia.
Cand ati observat?.Cate familii sunt afectate?in ce situatie sunt stupii acum? De unde aveti familiile, dar matcile cand au fost schimbate?
Ori aici , ori pe mesaj privat, vom incerca impreuna sa aflam buba.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dragos2006 » 22 Aug 2012, 15:48

In acest caz cam miroase a nosemoza.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balutoiu gabriel » 22 Aug 2012, 17:06

Ioan Guist scrie:Disparitia larvelor nu vine de la alimentatie.Lucrurile sunt nitel mai intime acolo.

Domnule Gabriel, detaliati putin situatia.
Cand ati observat?.Cate familii sunt afectate?in ce situatie sunt stupii acum? De unde aveti familiile, dar matcile cand au fost schimbate?
Ori aici , ori pe mesaj privat, vom incerca impreuna sa aflam buba.

am 31 de fam. ii am de 5 ani . anul acesta am facut 7 roiuri ..deci matci tinere...la ceilalti am mai schimbat cateva matci care nu prea pontau , ajunsasera la maturitate. la toti mi s-a intamplat acelasi lucru-----ponteaza se observa oua de o zi ,dupa dupa o saptamana m-am uitat cu acelasi stupar cu care am vazut ouale si nimic in fundul celulei...DUBIOS....
balutoiu gabriel

Mesajde Dragos2006 » 22 Aug 2012, 19:12

Sa o luam de la capat : ce au diaparut , ouale sau larvele ?

Culmea e ca am format in urma cu 10 zile un nucleu si am senzatia ca nu da inainte cu puietul , mentionez ca a fost facut pe rame goale . Maine verific , am o banuiala dar trebuie sa verific.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Ioan Guist » 22 Aug 2012, 21:09

Domnule Sima,
Teoria, parerea dumneavostra se poate proba usor.
Se ia o rama de oua din familia cu probleme si se introduce intr-o familie sanatoasa ne hranita .Se urmareste evolutia zilnic.
Personal cred ca dupa o zi in acea rama nu mai sunt oua.Vor aparea ouale de la matca familei sanatoase.
Daca puietul merge pe evolutie normala, atunci este problema de doica si implicit de hrana atministrata.

Domnule Gabriel.
Aveti 31 de familii.Cate dintre ele manifesta aceste simtome? Toate se comporta la fel?

Dragos, nu cred ca nozema sa fie de vina de data asta.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde balasbebe » 22 Aug 2012, 21:50

Dau si eu cu presupusul. Vezi daca nu cumva ai urechelnite. Ele sunt mari consumatoare de oua. Mai mult nu stiu dar asemenea fenomen l-am mai discutat cu anumiti stupari. La fel sunt ceva insecte de 2-4 mm care consuma oua. Seamana cu cariile.
balasbebe

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE