marian sima scrie:Domnule Ioan ,daca problema era de ordin biologic aparea treptat si cu o infestare mai mare sau mai mica ,nosemoza in aceasta perioada nu poate crea o asemenea problema,problema este cum am spus mai sus ,albina percepe o anumita substanta ca pe o anumita boala de puiet curateste celula ca sa stompeze boala,boala care in realitate nu exista.
Gabriel daca vrei spune plantele din care ai facut ceaiul.
Pe de alta parte fructoza pe care ai folosit-o ce destinatie avea inscrisa pe ambalaj ?Era pulbere sau lichida?
Daca este 100% produs de laborator in combinatie cu zeama de ceapa poate rezulta un miros sau un produs care sa induca in eroare albinele.
Am facut ceaiuri din: musetel,galbenele ,izma, tei,coada soricelului,sunatoare,soc...toate amestecate le am de peste an si s-au macerat s-au facut praf- Fructoza am inceput sa le dau de o saptamana si este sub forma lichida ...ca mierea...de ieri am inceput sa le dau fructoza amestecata cu apa si PROTOFIL...nu le mai pun nici ceapa....sa vedem....ceva curios este faptul ca eu am lasat 23 pe vatra si pe 29 iulie am dus in alta locatie 8 ( intrase un furtisag in ei) azi observai ca astia 8 aveau puiet capacit + larve+ oua de o zi ..... acelasi tratament le-am facut la toti ....stimulare din 2 in 2 zile ....nu se explica faptul