Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: disparitia larvelor?!?! cauza?

Mesajde balutoiu gabriel » 22 Aug 2012, 22:14

marian sima scrie:Domnule Ioan ,daca problema era de ordin biologic aparea treptat si cu o infestare mai mare sau mai mica ,nosemoza in aceasta perioada nu poate crea o asemenea problema,problema este cum am spus mai sus ,albina percepe o anumita substanta ca pe o anumita boala de puiet curateste celula ca sa stompeze boala,boala care in realitate nu exista.

Gabriel daca vrei spune plantele din care ai facut ceaiul.
Pe de alta parte fructoza pe care ai folosit-o ce destinatie avea inscrisa pe ambalaj ?Era pulbere sau lichida?
Daca este 100% produs de laborator in combinatie cu zeama de ceapa poate rezulta un miros sau un produs care sa induca in eroare albinele.

Am facut ceaiuri din: musetel,galbenele ,izma, tei,coada soricelului,sunatoare,soc...toate amestecate le am de peste an si s-au macerat s-au facut praf- Fructoza am inceput sa le dau de o saptamana si este sub forma lichida ...ca mierea...de ieri am inceput sa le dau fructoza amestecata cu apa si PROTOFIL...nu le mai pun nici ceapa....sa vedem....ceva curios este faptul ca eu am lasat 23 pe vatra si pe 29 iulie am dus in alta locatie 8 ( intrase un furtisag in ei) azi observai ca astia 8 aveau puiet capacit + larve+ oua de o zi ..... acelasi tratament le-am facut la toti ....stimulare din 2 in 2 zile ....nu se explica faptul
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 22 Aug 2012, 22:25

balasbebe scrie:Dau si eu cu presupusul. Vezi daca nu cumva ai urechelnite. Ele sunt mari consumatoare de oua. Mai mult nu stiu dar asemenea fenomen l-am mai discutat cu anumiti stupari. La fel sunt ceva insecte de 2-4 mm care consuma oua. Seamana cu cariile.

nu am urechelnite....
balutoiu gabriel

Mesajde Ioan Guist » 22 Aug 2012, 22:32

Da este clar .

Va las la povesti si ma retrag.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gica.mosu » 22 Aug 2012, 23:20

marian sima scrie:Uitasem,nu m-as mira sa aflu ca din compozitia ceaiului au facut parte si galbenelele.

Eu folosesc tinctura de galbenele,pelin, c/soricelului si am larve de toate virstele...
Incerca la 2-3 fam sa stimulezi doar cu miere in punga s-au in hranitor si vezi ce iese-Mosu.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Dragos2006 » 22 Aug 2012, 23:23

A aparut in iarna o carte despre nutritia albinelor in care se subliniaza ca toate maclavaisurile administrate airea nu au nici un efect pozitiv asupra coloniei de albine.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 22 Aug 2012, 23:52

Caldura mare...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 23 Aug 2012, 16:05

La mine intr-o zona apropiata inaintea culesului de tei - deci cand familiile ar tinde sa roiasca - familiile au cazut in asa hal ajungand pe 5 - 6 rame acoperite cu albina. Oamenii ingrijorati au dus probe la laborator iar diagnosticul a fost de intoxicatie cu polen otravitor . Deci cauzele pot fi complexe.
In orice caz fenomenul de canibalism apare la albine doar in conditii de foame extrema sau cand mananca ouale de trantori diploizi.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde balutoiu gabriel » 23 Aug 2012, 17:59

eu stau intr-o zona de deal. Nu are cine sa erbicideze...nu au motiv...si referitor la stimularea celor doua familii :?: :?: dumneavoastra a-ti facut asa ceva1????
sa stimulat 2 stupi din 24???????????? ce se intampla??? F U R T I S A G :!: os fi eu incepator dar am mai citit si eu putin.... si am testat pe propria stupina.... E X C L U S
balutoiu gabriel

Mesajde gica.mosu » 23 Aug 2012, 18:57

marian sima scrie:
gica.mosu scrie:
marian sima scrie:Uitasem,nu m-as mira sa aflu ca din compozitia ceaiului au facut parte si galbenelele.

Eu folosesc tinctura de galbenele,pelin, c/soricelului si am larve de toate virstele...
Incerca la 2-3 fam sa stimulezi doar cu miere in punga s-au in hranitor si vezi ce iese-Mosu.

Da dar cita tinctura folositi la o administrare ?
Daca Gabriel spune ca stupi dusi pe alta vatra nu au nimic problema este pe raza de unde albinele string nectar si polen,se stie ca in aceasta perioada se da mult cu ierbicid total pe cimp,problema poati fi de acolo un ierbicid sistemic a intrat in planta producatoare de nolen si nectar daca concentratia nu a fost mare planta poate dura si 3 -4 saptamini pina se usuca.

La un bidon de 13.5 kg pun 2l apa si 100ml tincturi de plante,am dat 2-400gr la2-3zile in special la
roi 4-6r si fam mai slabe si totul e ok inclusiv rez(cant de puiet) stim- completare.Am pus in pungi
de 1-2kg de la markhet....la fel am facut si anul trecut si nu a cristalizat in faguri....(adaug otet s-a sare de lamie).
Gabriel zine cite rame cu albine ai acum in stup :?: este f important de stiut ???-Mosuuu- Gica.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde balutoiu gabriel » 23 Aug 2012, 19:36

au ramas pe max 7-8 pgoanga si 4 -5 la pui
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 23 Aug 2012, 19:37

nu am nici un rau pe langa mine ..cel mai apropiat este la peste 15 km . . . posibil sa fi luat vre-o boala sau ceva din pastoral.... :( cand am venit cu ei de la FS s-au depopulat la jumate ....am fost 300 familii in sir indian :D ca oile.... :lol: a fost primul meu pastoral.....
balutoiu gabriel

Mesajde gica.mosu » 23 Aug 2012, 20:54

balutoiu gabriel scrie:nu am nici un rau pe langa mine ..cel mai apropiat este la peste 15 km . . . posibil sa fi luat vre-o boala sau ceva din pastoral.... :( cand am venit cu ei de la FS s-au depopulat la jumate ....am fost 300 familii in sir indian :D ca oile.... :lol: a fost primul meu pastoral.....

In...pastoral ("rahat" amestecat nu-i bun iata rez) pleci curat si te intorci plin deeee bube(abia e inceputul!!!!) p.v s-au loca!!!!
Trimite fag cu puiet la analize si om mai vedea ce iese si ce e de facut....Mosuu!!!
gica.mosu

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2012, 21:20

Cand vorbim de oua , nu mergem cu gandul la hrana.La alimentatie.
Mergem la ...origine.La matca.Dragos , de aceea am zis ca nu este nozema.Poate chiar are nozema (sigur) dar aici sunt alte probleme.
Eu am trecut prin asa ceva.Problemele nu sunt simple.
Si nici CLARE !
Va las in continuare sa pasiti incet catre adevarata problema.Asa, se poate sa se zideasca o concluzie.

Domnule gabriel, am cerut niste detalii.Va rog putina consecventa.
Pentru ca ...stupul este un univers in miniatura, parerile se dau pe vazutelea sau pe o explicare amanuntita.Detaliata.Pas cu pas din primavara pana astazi.De cand ati inceput apicultura si pana astazi, cum inmultiti, de unde matci.Roire? salvare? tot ce puteti.

La analiza ce sa duca? Daca nu are puiet capacit sau alb???
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2012, 21:40

gica.mosu scrie:In...pastoral ("rahat" amestecat nu-i bun iata rez) pleci curat si te intorci plin deeee bube(abia e inceputul!!!!) p.v s-au loca!!!!
Trimite fag cu puiet la analize si om mai vedea ce iese si ce e de facut....Mosuu!!!

Va salut Domnule Gica.
PV si loca se intalneste la puietul din alte stadii.
Pastoralul, cei ce fac pastoral, au familii mai sanatoase si mai robuste decat cei ce stau in stationar.

Va salut cu respect.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2012, 22:38

Domnule Gabriel,
De unde sunteti? Patoral unde ati facut?
Detaliati nitel .Ca asa cu mahrama pe ochi nimeni nu se pronunta decat la ...oha.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2012, 22:42

Nenea Gica, Nea' Bibanu' adevarat, ar fi avut raspuns.Detaliat si punct cu punct.
Nu mai avem noi sansa aia .NICIODATA.
Si... altadata aruncam invective catre maestru.
Problema asta era pentru nenea Gica ...manushe.
S-a dus.
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE