Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum ingrijim un roi.

Mesajde bogo » 26 Aug 2012, 15:10

Am rezolvat baieti cu profilul,nu m-am prins de "congo",ai nimerito Mircea ;)
bogo

Mesajde Adi Hodis » 26 Aug 2012, 17:01

Mircea_63 scrie:Stai mah,ca omul e nou venit si se sperie.

Bogo, vezi ca la subiectul Hranire, de pe forum,...

In momentul toamnei cand nu mai ai puiet in faguri, sa ai acolo in stup vre-o 6 rame pline cu hrana (vii si cu rezerva).

Mircea, baiatul asta are roi ...
bogo scrie:Daca ajung pe iarna sa aibe 5-6 rame + sa le dau sa mance iarna(daca e nevoie),va suporta iernatul?daca le las in roinita vor cere singure un spatiu mai mare.

La ce bun 6 rame pline ? ... ca asta inseamna sa fie aprox. 18 kg. hrana iar asta e suficient pt o familie.
Un roi nu are nevoie de 18 kg hrana.

@Bogo, continua stimularea asa cum trebuie fara sa exagerezi la cantitate.
Nr-l albinelor din stup scade zilnic, adica nu ai nevoie de spatiu deoarece sintem in toamna deja.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bogo » 26 Aug 2012, 18:45

Deci m-am gandit sa il bag intr-o lada de 10 rame,sa le dau 300 ml la 2 zile,pentru ca daca le las in roinita nu le pot pune hranitorul.
bogo

Mesajde Dila Daniel » 26 Aug 2012, 19:04

Daca asta este decizia ta,fa-o.
Nu este ceva gresit.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde bogo » 26 Aug 2012, 22:14

Mentionez ca roiul e destul de mare,e ca o familie mica.
bogo

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 09:34

Bogo, nu te lasa indus in eroare de faptul ca te-am localizat asa de bine, drept e ca nu-i de ici de colo sa ghicesti de unde e omul, dupa nume, dupa scris, dar Adi Hodis e Doctor-Academician-Inginer la albine in comparatie cu mine, asa ca unde prinzi vre-un sfat de la el...urmeaza-l cu cea mai mare incredere.
Pe bune! Se mai fac ele si mistouri pe-aici, dar asta nu e...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Adi Hodis » 27 Aug 2012, 14:18

Ce zici Mircea ??? :shock:
Las-o mai incet badie ... ca e prea prea ! ... numa' elena ceausescu ( cu e si c mici ) a fost atit de "deshteapta" incat a primit titluri onorifice ... iar ea, era afon la chimie si fizica, isi da cu stangu-n dreptu nestiind nici cum sa citeasca insemnele. In loc sa zica apa, zicea " hash 2 o " ( H2O ) iar in loc de dioxid de carbon zicea " co doi " (CO2) ...
nicolae nu se lasa nici el mai prejos ... dupa ce au aparut antenele parabolice si video-rile, el le-a pocit denumirile zicand ca-s " antene parabilice si vido-uri !" ...

Cu albinele, eu n-am sa ajung inginer niciodata dar stiu bine ca dupa floarea soarelui se schimba generatia de albine ... o sa vedeti ca vor fi mai putine in stupi si va predomina albina tinara.Asta se vede dupa perishorii toracelui pt. ca sint mai multi si de culoare deschisa, un fel de gri spre alb.Albina care a cules la floare, are toracele lucios ori cu perishori mai putini.
Ponta matcilor merge inspre regres si populatia tot scade pina la intrarea in iarna. D'aia nu trebuie asigurat spatiu mai mare acum ci stimulare normala, preferabil cules de intretinere ca e de neinlocuit.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde un stupar » 27 Aug 2012, 20:28

va salut
o intrebare d-l Adi Hodis...pe cate rame va ierna o familie care acum este pe 7 intervale si are 2 rame de puiet capacit si 2 de oua/larve?
un stupar

Mesajde augustin » 31 Aug 2012, 16:43

Imi permit sa postez un subcapitol din "initiere si practica..."
Poate nu e chiar inutil.
Fişiere ataşate
ingrijire roi.JPG
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde adriantl » 01 Sep 2012, 12:47

spuneti mi si mie in lipsa de polen,cu ce pot ajuta familiile ?:-/
multumesc
adriantl

Mesajde CristiTm » 01 Sep 2012, 13:20

cauta pe forumul vechi a lasat nea Gica reteta pt formarea corpului gros eu am inceput stimularea pt corpul gros de 2 saptamani
CristiTm

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR