Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde modigliani » 27 Aug 2012, 16:06

marian sima scrie: apucativa de..... e =0.
"Ainstaine", .... ia-ne-ncet fratioare ! Dureaza "um pic" sa socotim ...... Ne asculti diseara ??? Sau avem si noi timp sa iesim la o "fatzea" ???
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 16:55

Mai, sa mor io, daca nu v-ati prins...eu m-am prins! Pai tare cred ca Sima si Modi sunt una si aceiasi persoana :lol:
Stupar si artist? Bravo lui. Daca n-o fi ceva cu dubla personalitate...Bune si alea.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde emilchitu » 27 Aug 2012, 18:48

marian sima scrie:Un tigan moare si ajunge linga Ceausescu in iad.
Ceausescu ii zice tiganului ;
-I-a zi tovarase cind era mai bine ,pe timpul meu sau in vremea astora?
Tiganul
-Pe vremea l-u matale bre,atunci politicieni faceau politica ,muncitori munceau si tiganul fura.
Acum politicieni fura muncitori fac politica si cu toti se asteapta ca tiganul sa munceasca.

Bancul este genial.. Stiam si eu o varianta asemanatoare a acestui banc.. O sa o caut si o sa revin cu un post..
emilchitu

Mesajde paul » 27 Aug 2012, 18:53

marian sima scrie:Poate sa o dea in nefilimi ,in pescuit la degete si alte alea .

Pictore ... oricat te-ai stradui ... NU-TI IESE !!! Intelege ca Marian are ... o patina speciala , originala ... Aproape imposibil de ... contrafacut ! Nu-i expresia de mai sus a lui Marian , cum nu-s eu popa catolic ! :lol:
Ai grija ca nu-ti prea reusesc ... "reproducerile" :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 19:35

Paul, nu stiu care-i treaba, da vad o evolutie la d-l Sima (Mariane, scriu d-l ca sa nu crezi cumva ca m-am apucat de mistouri). Evolutie in stilul de abordare a relatiei cu Modi. Fara supare, dar asta este un efect benefic al relatiei lor.
Si mie imi pare surprinzator citatul, Paule. Exact asta m-a surprins si pe mine...stilul nou! Poate in contrapartida se apuca Modi de albine? :lol: Ca Marian vad ca incet incet devine artist!

Acum am observat, azi Modi sta la tribuna...Sa mai zicem ceva , ar insemna sa-l vorbim fara sa fie de fata.
Mircea_63

Bravo Gyorgy Frunda.

Mesajde balasbebe » 27 Aug 2012, 21:40

Azi m-a uns la suflet avocatul sau politicianul Frunda Gyorgy. Daca macar jumatate dintre romani ar gandi ca el tara noastra ar merge mult mai bine. A vorbit ca un adevarat om care mai tine la aceasta tara si mai putin la el.
Bravo!
balasbebe

Mesajde Mircea_63 » 27 Aug 2012, 21:55

E un tip finut si doxat, e drept. Da` ce-a zis?
Mircea_63

Re: Bravo Gyorgy Frunda.

Mesajde ioanpuiu » 28 Aug 2012, 01:14

balasbebe scrie: A vorbit ca un adevarat om care mai tine la aceasta tara si mai putin la el.
Bravo!

O dedicaţie în "cuvinte" pentru Frunda Gyorgy :
viewtopic.php?f=38&t=19&p=71344#p71344
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde balasbebe » 28 Aug 2012, 07:00

A zis ca nu-i place de presedintele Basescu, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa se supuna legilor statului.

Asa cum regret ca am votat cu Iliescu, poate in curand asa o sa regret ca tin cu Baselu.
Imi pare bine ca nu le-a reusit cel putin deocamdata. Nu stiu care a fost mai mare hot. Se gandesc acum unde au gresit. Se gandesc ca puteau sa fure mai mult, adica 300%.
balasbebe

Mesajde nae » 28 Aug 2012, 19:03

Am ''prins ''toate numerele castigatoare la LOTO .. dar n-am validat (platit )biletul . :roll:

Ca Ponta (dottore )/Antonescu (demisionez daca ... ) sunt din acelasi aluat cu Base (in 5' demisionez ) se vede fara ochelari (Antene /B1) ; ce nu pot sa pricep e ca-l mai vreti . :x

RESPECT pt.senatorul IOAN GHISE care astazi a manifestat ,ca simplu cetatean ,in strada (nu comentez demersurile din Parlament -sunt tardive ) .
nae

Mesajde adycnst » 28 Aug 2012, 20:16

nae scrie:Am ''prins ''toate numerele castigatoare la LOTO .. dar n-am validat (platit )biletul . :roll:

Ca Ponta (dottore )/Antonescu (demisionez daca ... ) sunt din acelasi aluat cu Base (in 5' demisionez ) se vede fara ochelari (Antene /B1) ; ce nu pot sa pricep e ca-l mai vreti . :x

RESPECT pt.senatorul IOAN GHISE care astazi a manifestat ,ca simplu cetatean ,in strada (nu comentez demersurile din Parlament -sunt tardive ) .

daca toti politicienii dementi precum domnul ghise nu ar intra in parlament, si daca am avea 30 de parlamenteri tara asta ar merge excelent!!! cine pune pariu cu mine?!...intrebarea mea este urmatoarea: cine plateste circarii?...pentru ca va veni un moment cand va trebui sa achitam nota de plata iar eu nu cred ca a lu' cacarau si ponta au facut circ pe de-a moaca!?...crede cineva ca vor ajuta la plata facturii parlamentarii!?...hahaha
adycnst

Mesajde jimm » 28 Aug 2012, 21:19

Pentru cine intereseaza ..ca fapt divers.
"Cine nu ştie că morala e doar pentru căţei ar fi bine să încerce să aprofundeze o ţâră regăsita prietenie ruso-germană. După ce, înainte de Barbarossa lui Hitler, Germania şi Rusia şi-au făcut de cap prin centrul şi estul Europei ciopârţind geografic şi economic România şi Polonia, acum cele două mari puteri europene încearcă să pună de o nouă tovărăşie extrem de plăcută financiar şi geopolitic.

Mişcărea nu e chiar nouă, amanţii s-au regăsit pe vremea lui Gerhard Schroeder, dar acum povestea de dragoste Putin-Merkel începe să capete contur, că doar n-o fi vizitat madama de oţel Moldova aşa pentru că-i plac vinul şi peisajele de peste Prut.

Evident că dragostea nu e chiar adevărată, dar la casele mari căsătoriile se fac din interes. Anul trecut, de exemplu, logodna a valorat 70 de miliarde de euro. Doar cu China şi cu democraţii ăia din Olanda mai au ruşii afaceri atât de mari.

Vladimir Putin are mujici cu droaia, iar ăştia pot munci ieftin în fabricile pe care Germania la 0 adică le mută în mama Rusie. La fel, preşedintele exkaghebist rus ţine-n pumnu-i de aramă resurse energetice după care salivează orice ţară puternic industrializată, şi cu atât mai mult nemţii.

Pe partea ailaltă, tehnologia germană s-ar potrivi de minune în obosita şi întârziata mintal industrie (şi nu numai) rusă. Un schimb echitabil, nu? Mai ales că o astfel de alianţă ar putea ţine la respect pe oricine cârâie, mai ales pe americani sau chinezi, că de UE chiar nu e cazul să mai ţinem cont prea mult. E ocupată să facă datorii, ca să plătească datorii şi, dacă te uiţi la ea cu ochii deschişi ignorându-i PR-ul, vezi că de fapt nu s-a schimbat mai nimic faţă de acum patru-cinci ani când a venit criza.

Se cheltuie în continuare prea mulţi bani inexistenţi şi, culmea, apare inflaţie (mică, dar apare) în condiţii de scădere drastică a consumului. Păi dacă nu se consumă, ce se scumpeşte? Nimic în afară de tiparniţă…

Revenind la tovărăşia ruso-germană e absolut straniu cum o încercare oricât de timidă a unei ţări precum România de a se uita la o piaţă de 200 de milioane de oameni precum cea rusă e taxată imediat drept comunism, restauraţie, vânduţi la ruşi, tralala, balala, în vreme ce mişcările germane sunt normale şi fireşti. Să însemne asta că butonul trei – de exemplu – e ăla care dă semnalul? Care zice, „bă voi românii cumpăraţi din UE şi vindeţi în UE, că altfel sunteţi nişte comunişti nenorociţi. De restul lumii mă ocup eu, butonul!”.

Bineînţeles că lucrurile ar putea să nu se întâmple chiar aşa şi nu vom vedea o grămadă de fabrici germane în Rusia şi o altă grămadă de gaze ruseşti în conductele germane la preţuri preferenţiale. E firesc până la urmă ca nemţii să caute debuşeuri şi pieţe de unde pot cumpăra ieftin materie primă şi forţă de muncă, nimeni nu-i poate acuza că o fac.

Dar, rămân nişte întrebări reziduale. De ce naiba noi suntem comunişti dacă ne uităm la piaţa rusă, iar alţii nu?

Şi până la urmă de ce s-a dus Angela Merkel în Moldova când UE se dă de ceasul morţii ca să-şi rezolve problemele financiare? E Moldova vreo prioritate? Pe naiba, e doar o carte în marele joc în care cine are mânecile cele mai largi câştigă!"
http://www.businesscover.ro/28-08-2012- ... ci-merkel/
jimm

Mesajde mibu » 28 Aug 2012, 23:50

Jimm ,calm tată ,calm !
Te sfătuiesc să fi atent,,că ce se vede ,nu-i adevărat !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Mircea_63 » 29 Aug 2012, 16:42

Jimm-ule, tare rau imi pare ca nu e scris de tine articolul, nu de alta, dar eu vad lucrurile usor altfel si am fi avut un subiect interesant de discutie.

e absolut straniu cum o încercare oricât de timidă a unei ţări precum România de a se uita la o piaţă de 200 de milioane de oameni precum cea rusă e taxată imediat drept comunism, restauraţie, vânduţi la ruşi,

Aiurea in tramvai! Nici nu s-a pus problema ca Romania se uita -vezi Doamne- la piata rusa.
Pentru noi, lumea e impartita intre rusi (ranile nu s-au vindecat, sau oricum, a ramas teama) si UE+SUA.
Suntem o tara mica, avem nevoie de aliati. Intrarea in NATO si UE reprezinta garantia ca rusii nu ne mai pot atinge si sunt o confirmare ca am inceput sa gandim altfel, sa adoptam alte valori, democratie, organizarea economiei in sistem capitalist etc Oricum, suntem intre doi giganti geopolitici!
In momentul in care unii dintre ai nostrii au inceput sa latre la UE si SUA, e inevitabil gandul ca vor incepe sa se gudure pe langa URS.
In schimb, relatiile economice, ar fi chiar binevenite si din pacate astea chiar lipsesc.

Relatia Germaniei cu Rusia este cea a a unui om inteligent, cunoscuta fiind expresia "s-a suparat ca prostul pe sat". Afacerile sunt afaceri! Ce ar fi ca unul imaginar, de exemplu @salcamul_inflorit sa fie
un bun furnizor de matci, iar eu, pentru ca nu-i impartasesc opiniile politice, sa nu cumpar de la el si basca sa refuz sa-i vand miere, desi ofera un pret bun?

O vizita a Angelei in Moldova nu inseamna ca Moldova e proritara in fata crizei, dar daca e criza, asta nu inseamna ca nimeni nu mai face nimic. Ca sa faca Angeka, sa stea in biroul ei si sa faca 24/24 h calcule, sau sa faca vizite tovarasesti in intreprinderi?

Mai era unu` Fukushima, de credea ca s-a terminat Istoria :lol: Nu s-a terminat. Zice o vorba cum ca pe cei pe care nu ii poti invinge, e mai bine sa ti-i faci prieteni. Noi ar cam trebui sa fim prieteni cu toata lumea, nu sa ne ratoim la UE, dar nici la Rusi.
Mircea_63

Mesajde nae » 30 Aug 2012, 15:52

adycnst scrie:
daca toti politicienii dementi precum domnul ghise nu ar intra in parlament, si daca am avea 30 de parlamenteri tara asta ar merge excelent!!! cine pune pariu cu mine?!...intrebarea mea este urmatoarea: cine plateste circarii?...pentru ca va veni un moment cand va trebui sa achitam nota de plata iar eu nu cred ca a lu' cacarau si ponta au facut circ pe de-a moaca!?...crede cineva ca vor ajuta la plata facturii parlamentarii!?...hahaha

Nu am pretentia ca sunt sanatos ...
Ieri procurorii statului reformat au fost in Dobrusa / Vl. si au oprit si la poarta socrilor (68-70 ani ),oameni simplii (soacra cu AVC din iarna ),cinstiti dar PSD-ti ...
1 din cei 30 sa fie EBA ?
N-am incercat sa raspund la intrebari ca sa conving pe cineva ,incerc sa calc pe bataturi STS-ul ,daca e in zona daca nu .. nu .
Pt. dv. tot binele din lume , d-le contribuabil .
Ultima oară modificat de nae pe 30 Aug 2012, 16:04, modificat 1 dată în total.
nae

Mesajde nae » 30 Aug 2012, 16:03

Ba ,Traiane (ca intre scriitori /am scris si eu 2 versuri dar am uitat s-o omor pe mama / tu nu )sa te injur !? , esti imun ; sa te blestem !? , ai luat-o de la batranii satului fara numar ; sa votez demiterea !? , am votat DA -adresa mi-o stii ...
In vara '' m-a calcat ''trenul .. pe cap - TU esti ultima mea grija /nu te salut .
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE