Au mai trecut 2 saptamani. Tratamentul cu varachet a dat rezultate chiar si in privinta cainelui.
M-am dus sambata trecuta, pe intuneric, le-am afumat cu varachet si am astupat urdinisurile cu un material textil. N-am un costum apicol, ci doar masca, asa ca m-am saturat de cate "injectii" am primit.
Bazaiau cateva pe intuneric in jurul capului, asa ca am roit-o din livada, dar la 50 metrii inca bazaiau dupa mine. In graba, am lasat usa gradinii deschise. Maistoru` dulau atat a asteptat. S-a dus pe urmele mele in inspectie si s-a intors tot intr-o fuga, facand apoi ture in viteza prin curte. Aveam sa descopar dupa 20 de minute, cauza. L-a pus naiba sa traga o carpa de la un urdinis, sa vada el ce e acolo. Si a vazut

Mi-era mila de el, dar a meritat-o ca prea e nebunatic.
Gata! De acuma imi cumpar un costum de "Gagarin". Cica veninul de albine e bun la reumatism. Pe naiba, e doar pentru masochisti si atat. Tratamentele le voi face dimineata.
Productia de varoua a fost buna. Sambata asta le-am "inspectat". Trebuie sa spun ca sunt mai nervoase toamna...Un stup are 4 (patru) rame cu puiet, sau mai bine zis puiet intins pe 4 rame si albina acoperitoare pe 11 rame. Sunt multumit de el. Rezervele de hrana sunt complete, asa ca mai primeste doar stimulare si intretinere.
Roii au 7 rame albina si 2 puiet- 3 miere/ 6 albina -2 puiet-2miere/ 5 albina-1 puiet-2miere/ si cel mai slab, 4 albina -0 puiet si 2 miere. Nici n-am reusit sa-i caut matca, tot de frica intepaturilor, sper sa aibe, dar oricum il paste unificarea. Saptamana asta mai primesc hrana de completare si apoi raman cu intretinerea.
Am redus urdinisurile si am pus gratiile antisoareci, desi la vremea asta nu-l vad bine pe soarecul care ar indrazni sa intre.
Concluzia personala a fost ca ponta a crescut din momentul in care s-a temperat canicula, dar in momentul in care noaptea a devenit friguroasa, ponta s-a redus din nou simtitor.
In vremea culesului intrau si ieseau cu viteza, intr-o veselie. Acum se mosmondesc la urdinis, iau trantorii la tranta, se invart pe acasa. Ici colo, mai vine cate una cu polen.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)