Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tratament Antivaroua cu Tacktic

Mesajde libertini » 16 Mai 2012, 10:01

Sal daca spui aceste calcule,te rog spune si cat varachet putem pune in amestec,eu am luat si trebuie sa il consum cumva .Astept
libertini

Mesajde vali79 » 17 Mai 2012, 13:58

baumann scrie:Eu de obicei fac tratamentele inainte de iernare cand nu mai extrag miere.Cum am observat mirosul de petrol se simte cam o saptamana dupa ultimul tratament(fara puiet).Fac acuma un experiment:am auzit de la un apicultor din Ungaria ca tratamentele antivaroa se fac numai toamna,asa am facut doi ani la rand si sunt multumit cu rezultatele obtinute pana acuma.

Incearca cu petrol lampant inodor.Daca esti izolat cu albinele merge cred si doar toamna dar daca nu eu nu as risca....cel putin 3(x1,x2,x3) tratamente/an
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde iosca » 18 Mai 2012, 22:57

Uleiul de parafina (sper ca-i zic bine) il folosesc eu. Este putin mai scump intr-adevar, dar evitati mirosul de petrol (cu toate ca eu n-am sesizat sa persiste mirosul de petrol dupa tratamente cu el iar tratamentele nu se fac in timpul culesurilor)
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Re: taktic

Mesajde Onomeus » 12 Iul 2012, 11:04

fcvaslui scrie:Am facut rost de medicament. Se pune 80 ml la litrul de gaz lampant. Gazul l-am gasit intr-un magazin apicol din Vaslui. Sa nu cumva sa va ganditi ca din magazinul ACA :D Prietenii stiu de ce am pus emoticonul zambaret dupa ultima propozitie. :D

banuiesc ca la noi ati gasit gazul :D
Onomeus

Mesajde sd63 » 31 Aug 2012, 21:35

am cumparat taktic de la veterinari,am pus 50 ml in lichid de aprins carbuni de gratar si am folosit un aparat constructie proprie,a mers f bine si foarte eficient
sd63

Mesajde sd63 » 31 Aug 2012, 21:37

[quote="balasbebe"]Eu am cumparat Tacktic de la o farmacie veterinara. Din pacate nu prea este bun. Se branzeste cand se amesteca cu petrolul. Am inteles ca trebuie prima data amestecat cu apa distilata. La 5 ml de Tacktic se pun 10 ml de apa distilata. Se pune ulei mineral in loc de petrol. Unii folosesc doar apa distilata, dar cei care au incercat nu sunt multumiti. In loc de ulei mineral am folosit si ulei de parafina. Se gaseste la depozitele pentru cosmetica.[/q cred ca takticul cumparat nu a fost bun,mie nu mi sa imbranzit deloc in compozitie cu petrolul(lichid de aprins carbunii de gratar)
sd63

Mesajde balasbebe » 01 Sep 2012, 21:40

Azi am facut tratament la albine. Din pacate am ceva proleme in timpul tratamentului. La unele familii au iesit foarte multe albine afara. De fapt aveam impresia ca au roit nu alta. O sa caut o varianta. Intamplator azi am auzit ca inca un apicultor a patit la fel. Am facut si verificari la familii cu fund antivarroua. In general dupa al doilea tratament sunt foarte multumit. Eu nu fac decat toamna tratament. Nu fac pastoral si infestatia este redusa. O sa fac si o pauza pana nu mai este puiet, le mai dau un fum si daca sunt doar cativa paduchi sau deloc nu mai repet tratamentul.
balasbebe

Mesajde alt stupar » 01 Sep 2012, 22:10

o intrebare:
aveti curajul sa iernati stupii avand facute doar tratamente exclusiv cu taktic ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde balasbebe » 02 Sep 2012, 07:20

Folosesc un aparat construit de mine, posibil din anul 2003. De atunci am schimbat doar sepentina de cupru cu una din inox. Schema cu tratamentele o adaptez de la an la an, in functie de cati paduchi cad si de prezenta puietului capacit. Foarte rar aplic si Mavrik, dar numai solutie, si nu cumpar acele benzi impregnate.
In PNA daca as fi cumparat tot ce se cere zahar, medicamente, poate cheltuiam mai mult decat as fi primit. Cumpar o sticla de Taktic cu un pret mai mic decat a unuia de Varachet. Din acesta pot sa fac tratamente atat eu cat si alti stupari care au nevoie fara sa le cer bani pe solutie.

Pana acum este bine.

Poate au observat si alti stupari ca in acest an au fost mai putini paduchi decat in alti ani.
balasbebe

Mesajde alt stupar » 02 Sep 2012, 12:19

Takticul omoara Acarapis wood ?
( a se vedea filmele lui Dan Margarit )
alt stupar

Mesajde lefter » 02 Sep 2012, 12:58

balasbebe scrie:Folosesc un aparat construit de mine, posibil din anul 2003. De atunci am schimbat doar sepentina de cupru cu una din inox. Schema cu tratamentele o adaptez de la an la an, in functie de cati paduchi cad si de prezenta puietului capacit. Foarte rar aplic si Mavrik, dar numai solutie, si nu cumpar acele benzi impregnate.
In PNA daca as fi cumparat tot ce se cere zahar, medicamente, poate cheltuiam mai mult decat as fi primit. Cumpar o sticla de Taktic cu un pret mai mic decat a unuia de Varachet. Din acesta pot sa fac tratamente atat eu cat si alti stupari care au nevoie fara sa le cer bani pe solutie.

Pana acum este bine.

Poate au observat si alti stupari ca in acest an au fost mai putini paduchi decat in alti ani.

da se pare ca sunt aputini paduchi credeam ca ma insel eu.
lefter

Mesajde alt stupar » 02 Sep 2012, 13:22

a nu se forma o parere despre numarul de paraziti cazuti inainte de aplicarea (de obicei pe un esantion de cateva colonii) a unui tratament de "supracontrol" obligatoriu, folosind un medicament ce are la baza o substanta activa diferita fata tratamentul comun.
De prea multe ori, vorbele astea... "pai nu prea sunt paduchi anu`asta" au fost urmate de pierderi masive de colonii mai apoi...
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 02 Sep 2012, 14:02

Anul trecut, prin august, aveam impresia ca nu aveam deloc varroa in stupi. Va mai amintiti? Apoi in septembrie au cazut de au inegrit foaia de control.
Un tratament cu rezultate reale e cel facut in lipsa puietului sau cand puietul e putin.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde balasbebe » 02 Sep 2012, 19:57

alt stupar scrie:Takticul omoara Acarapis wood ?
( a se vedea filmele lui Dan Margarit )

Da ai dreptate. In acest an voi incerca sa combim si cu ceva Mavrik fara sa se branzeasca. Trebuie apa distilata.
balasbebe

Mesajde florind » 04 Sep 2012, 10:54

Tactic nu se mai gaseste decat la 5 litri

Un inlocuitor care are aceeasi subst activa amitraz 12,5g este scabatox

Este solutie identica cu tactic , numai denumirea difera

Se pune la un litru de ulei lamband 80ml
Nu are ce cauta apa in solutia de ulei si scabatox sau tactic

Anul trecut nu am folosit varachet si a fost k
florind

Mesajde vide » 06 Sep 2012, 23:46

buna.poate sa descrie cineva solutia taktic?eu am cumparat o sticluta si are in ea ca niste scame,nu mi se parenormal.
vide

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE