marian sima scrie:Cind te mai duci la stupi i-a o monstra de miere din rama (miere necapacita)si verifica aciditatea,gusti din ia,verifica ramele de la un stup si vezi daca in celule vezi niste bule mici de aer.
in seara asta am fost la cei 8 stupi am ajuns tarziu le -am facut varachetul,dupa care le-am pus cate un alimentator de sirop
nu stiu daca am procedat bine
normal se punea sirop seara si dimineata se dadea cu fum
nu am ramas peste noapte langa ei si stau la 40 km de casa ....eram in trecere si am zis k este bn sa le dau cu niste varachet
la cei 24 le -am dat saptamana trecuta o data si le dau si vineri seara a doua oara cam 10 zile diferenta

in loc de 7 zile ( intre tratamente) am observat ca au avut ceva paduchi..se observau cateva pete mici intr-un colt al stupului...puneam varful degetului si se lipeau --erau paduchi
vineri seara ma duc la cei 24 ( cei cu problema) o sa gust din mierea care lucesti(cea necapacita) trebuie sa nu fie acra?
cei 8 care v-am zis ca se afla cam la 2 km de un rau merg bine chiar imi place ce puiet au in timpul asta...dupa stimularile facute reginuta a pontat la inceput mai greu dar dupa ce am ajutat=o cu o lingura de protofil la litrul de sirop si - a dat drumul bine....are puiet de toate categoriile