Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: In ultimele 10zile mai putin puiet cu pina la 70%

Mesajde balasbebe » 02 Sep 2012, 20:20

Apar brandusele de toamna si se descurca cum pot. Ele apar in jone mai joase la umezeala.
balasbebe

Mesajde luku2 » 02 Sep 2012, 20:31

Nea Gica , iti spun eu de unde aduc polen [de la piata cu 8 lei suta]. dupa ploaia de saptamana trecuta asa putina cat a fost, si la mine au inceput sa bage polen, cam putin, dar suficient cat sa mai creasca si ceva puiet. cat despre abundenta de puiet din stupi o sa-ti fac o vizita sa ma conving[ asta dupa amiaza cand pleci de la piata].......................................?
luku2

Mesajde alt stupar » 02 Sep 2012, 21:01

luati la puricat forumul vechi.
vedeti ca Nelu Guist a scris clar pe-acolo unde ar fi rost de cules ok de polen intro toamna cu seceta crunta.
Ori pastoralul nu se renteaza decat la salcam, in toamna descurce-se albinele cum pot... ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2012, 21:50

alt stupar scrie:luati la puricat forumul vechi.
vedeti ca Nelu Guist a scris clar pe-acolo unde ar fi rost de cules ok de polen intro toamna cu seceta crunta.
Ori pastoralul nu se renteaza decat la salcam, in toamna descurce-se albinele cum pot... ?

Adi,cunosc stupari care de la F.S au mers la Borsec s-au Bicaz si dupa zece zile...zero au venit pe vetre cu niste
cheltuieli in plus....Pe 13-08- 2012 am fost in circuit-1300km si mari diferente fata de la noi nu am vazut ,ba mai
rau-Fagaras,Sibiu,Alexandria.Si inca ceva nu intodeauna se potriveste teoria cu practica cind vremea nu e cu noi...
O sa pun niste poze din stupina sa vedeti ce-i la noi....Ferice de cei ce mai au pe ici pe colo cite o floare!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde florio » 07 Sep 2012, 15:30

Si la mine puietu a inceput sa dispara de prin famili, a mai ramas foarte putin puiet capacit ,,oua sau larve .zero. ..familiile au 7/8 intervale albine si roii 4/5. ,,mincare au din belsug 10/15kg...Ce parere aveti au sanse sa treaca iarna in conditiile acestea :?:
florio

Mesajde andrei_calinescu » 07 Sep 2012, 16:23

Florio,

Cantitatea de puiet e influentata de dispozitia doicilor de a-l creste, adica de secretia glandulara a acestora, care e influentata de aportul de polen.
POLEN.
Deci , cum stai cu polenul acum? Daca nu il ai, poti sa stimulezi albinele cu orice solutie glucidica, nu vor creste cu nici un chip mai mult.
Eu fac comparatie pe cele 3 vetre unde sunt distribuiti stupii. Pe 2 sunt cele de productie, pe a treia numai roi.
Pe cele 2 de productie e polen si ceva cules de intretinere. Acolo lucrurile sunt in regula.
Pe vatra cu roii e parjol, aport polinic spre 0. AM aceeasi situatie ca la tine. Regine blocate, sau 1-2 rame de puiet max.
Reflectez sa duc roii pe una din vetrele de productie.
Ca idee, ai vazut filmul lui Florin din Braila, de pe Youtube? Acolo se vede clar ce inseamna o vatra de exceptie.
Apropo, am auzit ca o sa inceapa cu zapada din oct. A verificat cineva?
andrei_calinescu

Mesajde catalin.profiri » 07 Sep 2012, 22:42

Si eu am umblat azi in stupi si este aceiasi situatie si la mine. Mancare destula, dar polen f putin, puiet necapacit ąproape de 0.
Credeti ca niste drojdie de bere si lapte praf degresat ar ajuta la ceva?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde badguy_goodguy » 07 Sep 2012, 23:45

Cred ca doar puse in turte, ca daca le cara in celule....risti sa se strice la iarna, si nu va fi bine deloc.
S-ar putea sa ma insel dar nu se pune toama in fata stupilor lapte praf sau oua fierte razuite (pt. albine desigur), deoarece le pot cara in celule si sa se strice...
badguy_goodguy

Mesajde gica.mosu » 08 Sep 2012, 22:47

catalin.profiri scrie:Si eu am umblat azi in stupi si este aceiasi situatie si la mine. Mancare destula, dar polen f putin, puiet necapacit ąproape de 0.
Credeti ca niste drojdie de bere si lapte praf degresat ar ajuta la ceva?

DA-doar pt corp gras al albinelor acum toamna in lipsa polen-pastura!?!!!!PT cei care mai stimuleaza acum si nu aduc polen din natura rez-zeroooo!!!
ROG pe cei in tema(alt stupar,peterneamt etc) sa posteze ceva pt a ajua pe cei mai putin informati si fara experienta in domeniu :!: :!:
O parere...nu prea mult sirop(neinvertit) pt ca uzam fff mult albina de iernare si asa putina!!! Cu respect Gica mosu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nellu.ar » 09 Sep 2012, 00:15

Fratilor ! Voi credeti ca porcul se ingrasa in ajun??? Sariti toti cu stimulari dupa ce matcile au incetat ouatul.In cursul lunii septembrie de regula matcile inceteaza ouatul.Sunt influientate de altitudine si conditiile meteo(sau rasa!).Tot ce ne ramane de facut e sa sa le completam rezervele de hrana si ultimul tratament antivaroa. Orice altceva inseamna STRES si rezultatul il veti primi in primavara.
nellu.ar

Mesajde balasbebe » 09 Sep 2012, 07:23

Eu am scris un topic,, In fiecare an turta la putere,,. Daca nu vreti sa treceti pe acolo, mai aveti timp sa dati inca sirop, orice decat la iarna tot felul de pungi cu mancare. Pentru ca este cald si albinele circula dupa apa, sau mancare ele consuma mai mult decat gasesc in natura. Cu toata uzura este mai bine acum.
balasbebe

Mesajde Arhivistu » 09 Sep 2012, 13:54

La mine am observat ca unde am matci tinere mai exista si oua si larve iar unde sunt matcile batrane doar putin puiet capacit.Am inceput sa scot ramele goale iar cele cu miere mai putina le descapacesc dupa diafragma.sanatate si numai bine ;)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde jenica67 » 09 Sep 2012, 23:06

Pentru formarea corpului gras, este recomandat o data cu siropul, sa se dea apicomplex.
jenica67

Mesajde valeron » 11 Sep 2012, 10:22

Am si eu o intrebare de incepator.
-Albinele actuale {avand in vedere ca puiet = 0/0} traiesc pana la primavara mai ales daca le si uzez cu sirop de completare si zboruri fara nici o recolta????????
Daca intra fara polen acuma, ce se intampla cu puietul din primavara ?
valeron

Mesajde jenica67 » 11 Sep 2012, 11:53

Trebuie sa traiasca, nu au ce face. Polen daca mai ploua, pot sa mai aduca pana in noiembrie. La anul cand se apuca de crescut puiet, mai aduc si polen. Daca nu o sa aiba polen, o sa mai intarzie cu starul, pana o sa aiba suficient. In general se descurca. Totul este este sa aiba hrana suficienta si liniste.
jenica67

Mesajde Lupu Nicu » 11 Sep 2012, 18:19

La mine cred ca am facut urmatoarea prostie legat de acest subiect. La stupii care aveau multa miere nu le-am mai bagat mancare, asa ca acestia in aceasta perioada adio puiet, insa la cei slabi, fara miere, le-am bagat in fiecare saptamana sirop, iar acum au si miere (majoritatea in jur de 10 kg), dar si destul de mult puiet. Saptamana trecuta am trecut cu sirop si la cei cu miere dar fara puiet, sa vad ce iasa.

Mi-am notat in caiet tot, sunt curios si la primavara fiecare stup ce vigoare are.
http://www.carafacumiere.ro
"Nu conteaza anii din viata ta ci viata din anii tai"
Lupu Nicu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR