paul scrie:Cristi , de acord cu tine![]()
Pentru la anul imi fac ME pe 8 rame !!!
Hranirea de completare la ME , modelul ales de mine ... iernare pe 2 corpuri .Corpul superior ... full ! O mica coronita in corpul inferior ...
Ai mai iernat pe 2 corpuri?
paul scrie:Cristi , de acord cu tine![]()
Hranirea de completare la ME , modelul ales de mine ... iernare pe 2 corpuri .Corpul superior ... full ! O mica coronita in corpul inferior ...
mary77 scrie:paul scrie:Cristi , de acord cu tine![]()
Ai mai iernat pe 2 corpuri?
balasbebe scrie: Mai bine iernez cu metoda Valter, cu turta in cap, este mai sigur. Normal sa iernezi cu 2 sau mai multe corpuri normal ar fi sa nu existe spatiu gol intre leatul inferior si fagure. Am incercat sa elimin acel spatiu dar din cauza fagurelui artificial de proasta calitate se facea o burta, practic se lungea prea mult foita si nu mai era uniform.
mary77 scrie:Incearca pe 1-2 stupi sau intereseazate bine, nu e o metoda eficienta (paremise)acel gol dintre rame ,corp 1 si cat1 e o bariera de netrecut al ghemului.Iar temperatura optima nu si-o pot regla asa de jos ,si vor urca cat mai sus ,primavara la zborul de curatare nu vor cobora pe rame reci. De fapt acesta obs. am mai scriso undeva si nimeni cu experienta nu a comentato sa vad daca totusi teoria sta in picioare sau exista un remediu.
mary77 scrie:E posibil ca la Paul daca micsoreaza volumul stupului de la 10 rama la 8 sa mearga dar cum adaugati si voi trebuiesc famili F puternice . Si Cristi sper ca al 3 corp nu ierea de 1/1?ca eu ma refeream la corp 1/1 cu 10 rame la alte modificari de volum nu stiu cum se comporta.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori