Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: disparitia larvelor?!?! cauza?

Mesajde 65crs » 02 Sep 2012, 20:09

Buna ziua.Am si eu aceias problema cu disparitia larvelor.Am 200 de stupi in grija 100 pe o locatie si 100 pe alta locatie distanta dintre ele fiind de 6 km problema se manifesta numai la o singura stupina care acum o saptamina aveau o singura rama de oua pe o suprafata mica, iar larvar s-au capacit deloc iar acum la verificare tot o rama cu oua am gasit larvar nu era deloc .Acum 2 saptamani am dat o rama cu puiet in diferita stagii la o fam care nu avea puiet de nici un fel sa vad daca mai are matca si am scris cu pixul pe rama si cind m-am dus la o saptamana pe rama respectiva nu era nici urma de puiet.La cealanta stupina am fam cu 3 ,4 rame puiet in diferite stagii.Nu inteleg ce se intampla .Ambele stupine le ingrijesc eu .Nu l-am facut nici un tratament diferentiat.Singura diferenta ar fi ca au mai multa miere in rame dar sa nu va ginditi ca e cuibul blocat nici vorba lucesc celulele din cuib.Daca cineva a mai vazut asa ceva si vrea sa ma lumineze il rog respectuos sa o faca.MULTUMESC.
65crs

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 09:47

asa ceva mi s-a intamplat mie la cei 24 de stupi am ramas aproape la toti fara nici un fel de puiet si la cei 8 care ii am intr-o alta locatie ( aprox.2,2km de un rau ) au puiet de toate felurile
dupa cum ai-ti zis si dvs. tratamentele si stimularile le -am facut doar eu la fel la toti stupii
:roll: DUBIOS AN :!:
balutoiu gabriel

Mesajde Mircea_63 » 03 Sep 2012, 09:51

Dar cu apa cum stati? Au in stupina sau in apropiere amandoua stupinele, sau numai una. Daca numai una, care? Cea cu puiet sau cea fara?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 12:40

Mircea_63 scrie:Dar cu apa cum stati? Au in stupina sau in apropiere amandoua stupinele, sau numai una. Daca numai una, care? Cea cu puiet sau cea fara?

cei 8 au un rau cam la 2,2 km si fantani (cizmele ) curgatoare la 200m
cei 24 le pun zilnic de 2 ori in roti taiate intre stupi
nu-i problema de nici un fel cu apa
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 12:44

asa arata stupii mei la rapita 2012
Fişiere ataşate
270420121389.jpg
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 12:45

am mai facut 7 roiuri anul acesta
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 18:15

[quote="balutoiu gabriel"]am mai facut 7 roiuri anul acesta
Ieri am unificat 2 stupi
si pana la primavara mai sunt 6 luni :lol:
balutoiu gabriel

Mesajde mary77 » 03 Sep 2012, 18:27

balutoiu gabriel scrie:am mai facut 7 roiuri anul acesta

E imposibil, o mica diferenta este si aceea face diferenta, ce stupi ai ?pe cite caturi ii ai? fund cu sita sau fara? Sa nu o mai lungesc, la mine , roi pe 4 rame cu albina ,totul ok. pana la un control ,numai oua pana in 3 zile ,ciudat erea matca tanara ponta bine ,am verificat din nou la 4 zile la fel oua doar de max.3 zile unde ereau celalalte ?de cand venise frigul nici siropul nu-l mai trageau, o mica problema erea ca inca nu asezasem cuibul ,dar cea mare erea aceea ca nu izolasem bine peste podisor, roiul nu are fund anti varoa, dupa 4 zile de la operatie totul e ok.Sper sa gasesti problema.
mary77

Mesajde balutoiu gabriel » 03 Sep 2012, 23:12

fundul il am fix si stupi sunt pe 10 rame
de la 1 august am dat caturile jos
balutoiu gabriel

Mesajde 65crs » 04 Sep 2012, 19:20

Cu apa stau bine totusi este o diferenta de sursa ,la o stupina adapatorile sint alimentate cu apa de la o fantana din incinta stupinei si cealanta stupina este alimentata cu apa din oras de la robinet,posibil sa fie ceva cu apa de la robinet ca la aciasta stupina este problema cu disparitia puietului.Astazi am schimbat apa cu apa de la fantana astept rezultate.Cineva autorizat acuza lipsa polenului si seceta din ultimul timp dar eu nu prea cred ca de plouat nu a plouat in ambele stupine si diferenta e foarte mare.
65crs

Mesajde balutoiu gabriel » 04 Sep 2012, 19:38

puietul a disparut din cauza secetei
in perioada asta putem noi sa le dam tot felul de stimulatori ca nu mai ponteaza
sa ne asteptam la ce este mai rau.... :(
balutoiu gabriel

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE