buna dimineata, Mihaela ma numesc si citind parerile dumneavoastra referitoare la multe din activitatile necesare intretinerii unei stupine, m-am gandit ca poate imi gasesc si eu raspunsul la intrebare aici. Mica mea poveste este ca impreuna cu sotul am preluat de la bunicul multi stupi, peste 100, si impreuna cu fratele lui si prietena ne ocupam de ei. Peste vara am strans diverse rame, unele cu ceara ramase, altele de anul trecut - uitate prin magazie... si de cateva zile am inceput sa le topesc.
Am tot citit diverse metode (1 kg ceara, 1 apa) insa pe langa ceara care este oarecum curata, galbena, ramasa de la unele rame, mai am si alta care este innegrita, murdara, cu foaiogi etc.
Ce metode aplicati dumneavoastra ca aceasta ceara mai inchisa la culoare sa se albeasca, bineinteles, prin metode care sa nu necesite un tratament dur.
De ex, stiu ca apa se dedurizeaza, am mai folosit si bicarbonat pentru corectarea culorii (si sincer a mers), insa sunt foarte curioasa ce metode aplicati dvs.
Multumesc
Mihaela