Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: corectarea culorii la ceara

Mesajde michelle_hmg » 06 Sep 2012, 12:51

ves.lucian.zabrani scrie:intr-o poza este dupa strecurare, in a doua este dupa retopire si filtrare printr-o sita foarte fina , metalica !!! ca cea de la palniile tiganesti de benzina !!!
te las sa ghicesti care-i prima si care-i a doua !!! :lol:

Vai, cat de frumos arata! pai deseara ma bat singura daca nu arata asa curata ;)
Nu-i greu de ghicit, mai ales ca e si data pe poza :P
presupun totusi ca a fost topita o ceara destul de curata, poate faguri curati, fara gaselnite prea multe sau alte mizerii.
Felicitari si spor la treaba !
Mihaela S.
michelle_hmg

Mesajde bostina constantin » 06 Sep 2012, 12:51

Am obtinut si eu cca 8kg de ceara, prin topirea unor faguri plini de gaselnita.
Am scurs ceara fierbinte in forme si era foarte frumoasa, dar dupa un anumit timp si-a schimbat culoarea, a devenit maronie. Un coleg apicultor mai in varsta, spunea ca vasul in care o topesti are influienta asupra culorii. Citat original

stefan1
• Great Veteran

• Mesaje postate: 2 530
• Sibiu - 1953

Re: Nea Costica din Buzau
« Răspuns #318 : August 23, 2012, 01:16:21S am »
,,Culoarea inchisa a cerii este din cauza materialului topitorului. Pentru o ceara frumoasa trebuie sa folosesti numai inox sau recipient emailat. Ceara intra in reactie cu materialul recipientului si daca folosesti cupru sau aluminiu''

Lucian te rog frumos spune-mi din ce material e vasul tau in care ai topit fagurii, ca tare frumoasa e ceara, si totodata verificam si teoria lui Stefan1. Multumesc!
Fişiere ataşate
DSC02101 (Small).JPG
dupa racire
DSC02100 (Small).JPG
in vase
bostina constantin

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 13:40

am un topic la "PRODUSELE ALBINELOR " !!! se numeste CEARA LA TOPIT !!! prima topire in caldarea ce se vede in poza , strecurata prima data printr-o sita obisnuita ( se vede si aia intr-o poza ) intr-o oala smaltuita ( cea albastra ) !!!
am luat-o de acolo dupa ce s-a intarit si am topit-o din nou intr-o oala emailata ( smaltuita ) si am filtrat-o din nou tot intr-o oala smaltuita !!!
si a iesit ce vedeti !!!
e drept ca faguri vechi am avut foarte putini , mai mult am avut ceara din ramele claditoare !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 06 Sep 2012, 13:50

Eu am topit-o o singura data pe abur si am turnat-o in forma, printr-o sita metalica marunta, dar nu exagerat. A iesit ca in fotografia urmatoare :
Fişiere ataşate
Foto 001m.jpg
jenica67

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR