de Mircea_63 » 07 Sep 2012, 09:29
Intotdeauna ne-am intrebat -ca omenire- cine suntem, de unde venim, cine ne-a creat, scopul etc, iar cea mai arzatoare intrebare:
- Exista ceva dupa moarte?
.............................................
Candva eram foarte preocupat de aceste lucruri, incercam sa trezesc interesul fiului meu. Degeaba! Apoi, dupa ce m-am mai linistit, incepuse el. Ba Nibiru, ba calatorii extracorporale, reptilieni si alte cele. Vine la mine, primeste raspunsul corect la toate acestea si ramane nemultumit.
I-am explicat cum ca la aceste intrebari fundamentale, pot fi date numeroase raspunsuri, pe toate gusturile. NU pot fi dovedite! Raspunsurile sunt ipoteze, iar acceptarea lor ca fiind RASPUNSUL este o chestie de credinta si se numeste RELIGIE. Daca ar putea fi dovedite s-ar numi STIINTA.
Insa toate intrebarile se reduc la una singura: ne-a creeat D-zeu? Un D-zeu inzestrat cu constiinta de sine, vointa, iar totul in jur este consecinta vointei LUI care este Creatorul suprem?
Pentru ca insasi intrebarile sunt argumente, adica...ne-au creea extraterestrii? Si pe ei cine i-a creat? Mergi cu intrebarea asta si ajungi la D-zeu Creator Suprem. Dar pe el cine l-a creat? "Eu sunt cel ce sunt" Aici se termina intrebarile. In acest sens sunt intrebarile argumente, prin faptul ca exista. Cand se termina intrebarile, ai gasit raspunsul.
Stiti ceva? Raspunsul nici nu conteaza! Poate doar in privinta satisfacerii unei curiozitati specifice omului.
Dar ce conteaza?? Conteaza raspunsul la intrebarea: exista ceva dupa moarte? Ca daca nu, asta este, se stinge becul si salut! Pot fi ei D-zei, extraterestrii sau nefilimi, ca tot aia e. Daca insa exista ceva (viata) dupa moarte, atunci e de importanta vitala sa stii raspunsul si mai ales sa stii cum influenteaza actiunile tale din viata asta, viata care urmeaza.
Mai exista si aspectul spiritual, un target spre ceea ce vrei sa fii. Altfel spus, daca s-ar dovedi cumva ca nu exista D-zeu si nici viata dupa moarte, comportamentul tau s-ar schimba, sau te-ai stradui in continuare sa pastrezi aceleasi valori morale si sa fii OM?
Modi, scuze ca m-am bagat cu texte pe topicul tau cu filme, oarecum sunt off-topic, dar socoteste ca asta e un comentariu la aceste filme.
Asta e omul, o trestie ganditoare ce-si pune intrebari. Oare ce e mai mare, nevoia de raspunsuri sau aceea de a pune intrebari? Daca am avea toate raspunsurile, oare nu ne-am plictisi?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)