Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MER vs. ME

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 19:31

Dila Daniel scrie: ...undeva in mintea mea,am incercat si o legatura din asta cu topicul.
Ideea de a discuta despre fund"gaurit" :) este aceea de a comasa informatia la un loc,fiind un subiect ce intereseaza pe multi,indiferent de modelul lazii.

Nah , ca mi-o trecut o prostie prin cap ...
Oare , la ME sau MER nu s-ar potrivi mai bine fundul AV decat la Dadant ??? Oare nu le-ar ajuta sa urce mai repede in corpul 2 unde-i mai cald si miere la discretie ? Ca la Dadant mai pot urca ... la cer ... ;)
D.D.-ule , daca tot ai intrat in hora ...
Treaba cu greutatea ... de acord ! Treaba cu roitul ... te rog s-o dezvolti ! Treaba cu monoflora ... mdaa , aproximativ ! Treaba cu extrasul ... ;) ... de-ar fi ce , ca ne descurcam ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dila Daniel » 06 Sep 2012, 19:39

Cristian IONITA scrie:Dane poti copia posturile de aici referitoare la AV in topicurile aferente
...

ok,am copiat ce era legat de FAV(fund antivarooua)
...acum strict la FAV,puteti continua aici.
viewtopic.php?f=10&t=2399&p=72676#p72676
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dila Daniel » 06 Sep 2012, 19:43

paul scrie:
Dila Daniel scrie: ...undeva in mintea mea,am incercat si o legatura din asta cu topicul.
Ideea de a discuta despre fund"gaurit" :) este aceea de a comasa informatia la un loc,fiind un subiect ce intereseaza pe multi,indiferent de modelul lazii.

Nah , ca mi-o trecut o prostie prin cap ...
Oare , la ME sau MER nu s-ar potrivi mai bine fundul AV decat la Dadant ??? Oare nu le-ar ajuta sa urce mai repede in corpul 2 unde-i mai cald si miere la discretie ? Ca la Dadant mai pot urca ... la cer ... ;)
D.D.-ule , daca tot ai intrat in hora ...
Treaba cu greutatea ... de acord ! Treaba cu roitul ... te rog s-o dezvolti ! Treaba cu monoflora ... mdaa , aproximativ ! Treaba cu extrasul ... ;) ... de-ar fi ce , ca ne descurcam ! :P

Cu prevenirea roitului...
ai posibilitatea sa "spargi"cuibul cu cat-ul,sau sa-l frangi de la jumate si sa arunci o privire in el...apoi sa iei masurile necesare.
Despre extrasul acasa...sper(iti doresc) sa ajungi sa imi dai dreptate,sa vezi cat conteaza greutatea corpului...si un extras incomparabil cu cel din camp.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 19:50

Si daca eu la modelul pe care-l am in vedere ... ME 8 , as face aceeasi operatiune ? Adica sa fac cuibul pentru o perioada determinata din 3 corpuri ... Oare n-ar avea acelasi efect ???
Sper si eu sa ajung ziua in care sa ma cocosez de greutatea caturilor :!:
Totusi , cele mai grele caturi sunt ... caturile goale :!: :!: :!: CATEGORIC !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 21:36

tot citind ce ati scris mi-a trecut o idee prin cap !!! la anul primul roi prins ( de mine sau de altcineva pentru mine ) il voi plasa in primul meu stup MER cu cuibul alcatuit din 3 caturi de 1/2 REDUS , peste o gratie Hanemann , si caturi de productie cate cere familia !!! m-am gandit ca 2 caturi de 1/2 REDUS este prea putin !!! este mai putin decat un cuib Dadant datorita distantei dintre rame si faptului ca aven 2 speteze superioare ( chiar daca am taiat din grosimea lor de la 20mm la 12mm ) si 2 speteze inferioare !!!
deja il vad in fata mea , alb vopsit bineinteles , si va voi tine la curent !!! :P :P :P
sigur ca la inceput posibil sa fie cuibul format din 2 caturi de 1/2 REDUS !!! ma gandesc ca unul ar fi prea putin !!! vreau sa bag un roi in el si nu un roiut !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 21:45

dogvet scrie:Si daca..........adica sa fac......oare....totusi..........sper .......d-le Paul haideti sa fondam o tema de cercetare pe aceasta tema ,cred ca ar iesi ceva frumos,ce parere aveti,eu citeva zeci de familii,dvs citeva zeci,eu in Oltenia ,dvs in Moldova,ar iesi niste concluzii corecte,nu credeti?

:lol: :lol: :lol:
Daca 18 ale mele inseamna cateva zeci ... :oops: Si sunt abia in anul 2 ... cu albinele :oops:
Domnule Dogvet , am doar Dadant pe 10 si pe 12 rame !Vreau sa-mi fac cativa ME 8 pt. ca mi s-a pus pata ! De aceea intreb si eu pe aici ...
Apelez la bunavointa dumneavoastra sa ne mai spuneti ce si cum , despre ME ! Cu multumiri anticipate !!!...
P.S. Si o mare , mare, rugaminte ... Va rog sa-mi spuneti simplu ... Paul ! Sau ... Paule!Suna atat de bine ...
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 22:00

Paule , ce zici de spre ce am scris mai sus ??? :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 22:04

ves.lucian.zabrani scrie:Paule , ce zici de spre ce am scris mai sus ??? :P :P :P

Luciane ... Doamne Ajuta !!!
Daca crezi ca nu te incurci in atatea corpuri ... :lol: :lol:
paul

Mesajde adrian.vintila » 06 Sep 2012, 22:12

Inteleg ca se foloseste rama de 146 si de 162 mm la MER.
Care este cea mai frecvent folosita?
adrian.vintila

Mesajde paul » 06 Sep 2012, 22:14

adrian.vintila scrie:Inteleg ca se foloseste rama de 146 si de 162 mm la MER.
Care este cea mai frecvent folosita?

162 mm
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 22:24

daca nu ma insel , Adi Hodis mi-a zis ca MER-urile lui au rama de 168 mm !!! eu voi face MER-ul meu cu rame de 146mm !!! daca merge bine , dau comanda la caturi !!! 1/2 REDUS !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde adrian.vintila » 06 Sep 2012, 22:29

folositi rame cu umerase sau fara umerase?
adrian.vintila

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Sep 2012, 22:30

m-ai incurcat putin !!! folosesc rame cu latimea de 37mm !!! rama langa rama !!! te-ai referit cumva la suportii metalici care sustin ramele ??? :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde adrian.vintila » 06 Sep 2012, 22:34

da
daca folositi rame cu umerase sau fara umerase dar cu ,,suporti"
adrian.vintila

Mesajde cristi_vidican » 07 Sep 2012, 07:19

@Lucian,
Vezi ca este un domn Kiloz din Oradea pe aici. El are stupi MER, cu rama redusa. Ia legatura cu el si vezi ce-ti spune. Din cate stiu, el zice ca, desi are rama redusa, suprafata celor 2 faguri este exact cat suprafata fagurelui din rama de 1/1. Are speteaza de sus mai subtire. E un om de la care poti invata.
MER cu cuibul pe 3 corpuri, in care sa ai puiet in toate e mai rar. Iti trebuie o matca foarte buna.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Sep 2012, 07:21

am bagat la cap !!! pana nu am citit ce ai scris aici , ti-am si azvarlit un MP !!! sanatate maxima tuturora !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR