Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Poze IGI

Mesajde IGI » 20 Iul 2011, 23:19

Sa incepem.
IGI

Re: Poze IGI

Mesajde alt stupar » 20 Iul 2011, 23:21

pam-pam... sa-ti tai elanul ? :roll: (sti ca glumesc, nu ?)
am marit poza si...hopa... de ce doar 4 sarme intr-o rama Dadant ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde IGI » 20 Iul 2011, 23:23

Hehe, vreau sa schimb pe zig-zag, insa pana atunci ramane asa.
IGI

Mesajde IGI » 20 Iul 2011, 23:27

A, si... sunt 5 nu 4.
IGI

Mesajde cristi_vidican » 21 Iul 2011, 07:49

IGI,
Iti recomand insarmarea verticala cu 6 sarme plus una orizontala, cam la 5-7 cm de speteaza superioara. Fagurii in ramele insarmate vertical au o rezistenta net superioara celor cu sarmele orizontale. La extras vezi cel mai bine, mai ales la fagurii mai noi.
Cei care fac pastoral si a trebuit sa mute stupii plini cu miere stiu ce inseamana sa se rupa cate o sarma ... si nu vreau sa vezi ce e in stup dupa aceea.
Dar, pt insarmarea verticala trebuie speteaza de jos mai lata, ca sa reziste. Ramele din tei sunt mai tari.
Te salut!
Cristi Vidican
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde IGI » 21 Iul 2011, 19:40

cristi_vidican scrie:IGI,
Iti recomand insarmarea verticala cu 6 sarme plus una orizontala, cam la 5-7 cm de speteaza superioara. Fagurii in ramele insarmate vertical au o rezistenta net superioara celor cu sarmele orizontale. La extras vezi cel mai bine, mai ales la fagurii mai noi.
Cei care fac pastoral si a trebuit sa mute stupii plini cu miere stiu ce inseamana sa se rupa cate o sarma ... si nu vreau sa vezi ce e in stup dupa aceea.
Dar, pt insarmarea verticala trebuie speteaza de jos mai lata, ca sa reziste. Ramele din tei sunt mai tari.
Te salut!
Cristi Vidican

Multumesc pentru sfat Cristi, apreciez, insa dupa cum am scris mai sus, pe viitor insarmez prin metoda zig-zag.
IGI

Mesajde IGI » 21 Iul 2011, 19:43

Lada de urgenta.
IGI

Mesajde IGI » 21 Iul 2011, 20:05

Puiet capacit
IGI

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iul 2011, 17:40

frumoase poze . IGI te rog sa-mi spui - scula ta de marcat matcile mi-a placut tare mult .
daca am vazut bine imobilizezi matca cu o sarma dezizolata de cupru . bine am vazut ???
ma gandeam ca in locul sarmei ar putea fi o gumita fixata de capetele sculei si nu prea intinsa !!!
ce zici ??? ce parere ai ???
si eu sunt de parere ca o scula daca merge bine nu o mai modific , dar daca as putea sa o imbunatatesc , de ce nu ???
SANATATE MAXIMA TIE SI FAMILIEI TALE !!!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 25 Iul 2011, 20:48

e elastic ala cu ce imobilizeaza ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde IGI » 25 Iul 2011, 20:57

ves.lucian.zabrani scrie:frumoase poze . IGI te rog sa-mi spui - scula ta de marcat matcile mi-a placut tare mult .
daca am vazut bine imobilizezi matca cu o sarma dezizolata de cupru . bine am vazut ???
ma gandeam ca in locul sarmei ar putea fi o gumita fixata de capetele sculei si nu prea intinsa !!!
ce zici ??? ce parere ai ???
si eu sunt de parere ca o scula daca merge bine nu o mai modific , dar daca as putea sa o imbunatatesc , de ce nu ???
SANATATE MAXIMA TIE SI FAMILIEI TALE !!!!

Nu e sarma, e gumita. Si multumesc de urare.
IGI

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iul 2011, 21:02

maine imi fac si eu o scula ca a ta !!! o voi filma in actiune si o voi numi " UNEALTA IGI" . asa va ramane cel putin la mine !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde IGI » 25 Iul 2011, 21:40

Dragut din partea dumneavoastra insa ideea a venit de la cumnatul meu care a vazut-o intr-un filmulet pe internet, cred ca la cineva de pe forum.
Eu doar am construit-o si am prezentat-o aici. ;)
IGI

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iul 2011, 22:07

ASA AM ZIS ASA RAMANE !!!
ves.lucian.zabrani

Înapoi la POZE