Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupina ta pe google.earth

Mesajde modigliani » 07 Sep 2012, 20:28

Cristi , nu stiu dac-ai inteles , eu si amicii mei pescari practicam un pescuit " heavy-duty" . Cu navigari dificile , cu pierderi de repere , cu necesare calcule de distante ( implicit consum benzina / h , timp , etc ) ...... si multe alde d-astea .

Am descoperit in timp ca niciun ghid GPS sau altceva nu ne-a fost mai de ajutor ca "wiki" ( mai putin trasee "virgin" purtate la care a fost nevoie de memorarea "back home" ).

Daca avansam ideea insa , trebuieste sa calculezi ...... - n-ai sa crezi ( valabil la calcule rafinate ) - ....... curbura Pamantului ! Evident , nu este cazul la pozitionarea stupinei . Insa , crede-ma , au fost situatii ( navigare "oarba" la baza ) in care ne-am cam incurcat . Ne-am dat ca punct de intalnire un "link" anume si nu ne-am nimerit toate echipajele acolo .

In fine , poate e prea mult ce spun . Dar "wiki" , vorbesc ca aplicatie si utilitate , este mult mai bun ca "maps" .

..................................

V-ati "jucat" cu Roullet . Incercati si "search".....
modigliani

Mesajde modigliani » 07 Sep 2012, 20:29

Cristian IONITA scrie:
fain e ca-ti poti face idee cat de cat de suprafata impadurita, sau pe la mine prin Baragan imi fac trasee pe coclauri printre tarlale ca sa nu mai platesc rovigneta.

Intre paduri , intre localitati , ...... ce faci ??? Mergi cu trotineta ?

Ai masini din loc in loc ? :o :o :o
Sau vii din Slatina ( de exemplu ) pana-n Bucuresti ..... numa' prin tarlale ? Pai nu fac 100 de rovignete cat dai tu la spalatorie ! :lol: :lol:
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 07 Sep 2012, 20:36

Am ARO pictore - .... si nu am nevoie sa merg din Slatina pana la Bucuresti .... dar pot de exemplu sa vin de la Ileana pana la Sarulesti fara sa calc pe asfalt, ba mai mult pot merge asa pana la Dunare (chiar Calarasi)

In plus ... nu stiu cine te-a invatat pe tine sa speli masina .... eu foarte rar fac asa ceva ... apa nu e buna nici in cisme .... daramite pe masina :lol:

PS: tu ai avut acelasi profesor de Geografie ca si Sima (Mariane glumesc, sigur tu nu ai face astfel de boacane geografice .... te rog nu sari la mine) de ai relocat Slatina in Baragan :lol: .
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 07 Sep 2012, 20:43

Bine , mah ! Ruta Ileana - Sarulesti ..... e Baraganu' !

D-aia n-am io ARO ! Ileana - Sarulesti ...... o fac pe role , sa mor io ! Si nici nu stropesc parbrizu' !
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 07 Sep 2012, 20:48

modigliani scrie: .... Ileana - Sarulesti ...... o fac pe role , sa mor io ! ....

asta ar fi ceva ce nu ar merita sa fie ratat ... sa-mi spui din timp cand faci asta ca sa vin sa vad si eu
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 07 Sep 2012, 20:49

Cristian IONITA scrie:
modigliani scrie: .... Ileana - Sarulesti ...... o fac pe role , sa mor io ! ....

asta ar fi ceva ce nu ar merita sa fie ratat ... sa-mi spui din timp cand faci asta ca sa vin sa vad si eu

Joi dupa patru ! :D :D :D Semintele din partea organizatorilor !
modigliani

Mesajde modigliani » 08 Sep 2012, 08:33

Pentru cei ce inca n-o stiu ,

.... o alta aplicatie pe care-o folosesc des si ma ajuta fantastic la gasirea multor locatii , este Google Maps :

http://maps.google.com/

Cel mai util din "maps" e ..... "pietonul" ! Mai exact omuletul galben de deasupra Zoom-ului .

Navigati cu "maps" in localitatea pe care-o doriti ,
"Zoom in" ( + ) pana gasiti locatia cautata sau zona acesteia , ( toate strazile sunt reprezentate cu galben )
Cu click stanga apasat se selecteaza "pietonul" si se pozitioneaza in locatia respectiva . Odata pozitionat se "piloteaza" extrem de facil cu mouse-ul .

IMPORTANT ! Nu poate fi amplasat pe rutele care nu se albastresc la accesarea acestuia . Inseamna ca nu-s inca "filmate" si prezente in baza de date a "maps-ului .

p.s. Cu asta , cu "piticu' pieton" , chiar ma "plimb" mereu ! ;)
Ia sa-mi spuneti impresii !
modigliani

Mesajde cristi_vidican » 08 Sep 2012, 08:45

Apropo de maps ...
Eram la niste prieteni care se pregateau sa plece in vacanta in Hawaii. Ii intreb la ce hotel merg. Erau de-a dreptul impresionati de pozele cu hotelul. Am zis, hai sa vedem cum arata de pe strada. Am tastat adresa si am vazut imediat hotelul. Un hotel mic, ascuns dupa altul mare, fara vedere la mare. In 2 secunde s-au decis ca nu mai merg acolo. Pa la urma au ales altul mai bun, dar i-a ferit de o dezamagire foarte mare care o puteau avea acolo.
Am vazut ca cei de la google pozeaza din greu in Romania. Am surprins masina lor de pozat.
Cred ca in curand vor fi pozate si claurile pe care merge CI, ca sa poata face mai usor recunoasterea. :lol: si voi sa nu treceti la pescuit pe langa locul de intalnire. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde modigliani » 08 Sep 2012, 09:33

cristi_vidican scrie: Am surprins masina lor de pozat.

Bai frate , am un var , ..... nu celebrul Fane , dar tot din neamu' lu' Priceputu , ..... care-i mare "jupan" pe la Oficiul de Cadastru ( si alte d-astea cu terenuri , proiecte , bla-bla-bla . )
E si d-ala cu "capu' mare" de se ... pricepe ( deh ! ) la calculatoare si softuri ( PLM , i-au crescut USB-uri pe la sub brat , si-are un hard mic ascuns in buric ! ) , si la vremea la care s-a-nceput aplicatia in Bucuresti a fost printre responsabili . De fapt el este cel mi-a aratat pentru prima oara "pietonul" .

Ei bine , cand mi-a spus ca "nenorocirea" aia de VW Transporter care bananaie pe strazi si "filmeaza" cu gogoloiu' ala de pe plafon are-n el echipament de ....... 5 000 000 E ( !!! ) am cazut cu scaunu' !
modigliani

Mesajde Bambucha » 08 Sep 2012, 10:08

Cu un maps rudimentar se acopera majoritatea nevoilor. Distante, marcaje, etc.
Buy E.U.
Bambucha

Re: Sstupina ta pe google.earth

Mesajde redoo » 26 Sep 2012, 21:04

modigliani scrie:
cristi_vidican scrie:Ciudat este ca pe mine ma avantajeaza google.earth, pt ca nu folosesc mouse la laptop.
Poate doar ca nu trebuie instalat ca si earth.
Dar, vad ca sunt exact aceleasi imagini. Nu pot sa fac o comparatie ca inca n-am insistat

Stiu . Vezi aceleasi imagini , doar ca-n "Wiki" au rezolutie ridicata . Mai apoi , recomandand cuiva o locatie anume , spre deosebire de "maps" unde trebuie sa salvezi o captura "foto" si s-o postezi , "wiki" iti pune la dispozitie un link de la care se poate "naviga" direct .

Iaca unde stau ! Ia vezi , cat mai ai pana la iesirea pe autostrada Buc-Pitesti ? ( inclusiv zoom in-out ) . Ia vezi ce aproape-mi este Lacul Morii ? ;) ;) ;) :

http://wikimapia.org/#lat=44.4384222&lo ... 19&l=0&m=b

moaama!!! stai pe paralutelor(sau ai adresa pe an?) :D
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde MyBees » 26 Sep 2012, 22:10

Masuratori se pot face in Google Earth, poti salva deasemenea diverse trasee, locatii, marcaje si sa le trimiti sub forma unui fisier pe care sa il ruleze destinatarul. Versiunea pro iti da si harta neblurata.

In plus nenea Google mi-a tras masina din parcare in poza, asa ca sunt mare fan :)
Ultima oară modificat de MyBees pe 26 Sep 2012, 22:15, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 26 Sep 2012, 22:11

modigliani scrie:Mai apoi , recomandand cuiva o locatie anume , spre deosebire de "maps" unde trebuie sa salvezi o captura "foto" si s-o postezi , "wiki" iti pune la dispozitie un link de la care se poate "naviga" direct .

Iaca unde stau ! Ia vezi , cat mai ai pana la iesirea pe autostrada Buc-Pitesti ? ( inclusiv zoom in-out ) . Ia vezi ce aproape-mi este Lacul Morii ? ;) ;) ;) :

http://wikimapia.org/#lat=44.4384222&lo ... 19&l=0&m=b

hai ma pictore... cu ce e mai buna decat asta? :)

http://goo.gl/maps/wqaOj
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde modigliani » 26 Sep 2012, 22:36

..... Rezolutie !
modigliani

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2012, 22:55

Da, e clar mai buna rezolutia la wikimapia. Eu foloseam de ff mult timp doar G Earth, mi se pare ca are unele avantaje, dar pe de alta parte, mereu trebuie sa il instalezi... Acuma lucrez la ele comparativ.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2012, 23:00

Hei, dar ce simplu se masoara pe Wikidracia asta distantele!!! E chiar tare, multumesc frumos, Pictore! Asta faceati voi pe la Bagdad, a?? :lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE