Situatia in urma cu o saptamana era urmatoarea:
6-7 rame cu puiet si cam 5-7 cm de miere capacita
Saptamana aceasta:
1 rama cu puiet capacit, pe unde si pe unde puiet varos scos afara (cam 2-3 celule desfacute pe rama cu puiet pe fiecare parte, intr-un stup am vazut cam multe puiet varos pe jos)
1 rame cu oua si larve
coronita in jur de 3 rame cu miere capacita... (15 cm -20 pe fagure)
--nu e cumva cam putin puiet pt. aceasta perioada? stupii sunt plini dar puietul putin. Daca culeg asa de mult, m-ar ajuta si stimularea mea cu zahar 1:1 ca de ex?
Mierea nu o duc in cuib. Am stupi verticali iar peste cuib am tras o folie dubla si am lasat 2-3 cm ... culmea unele albine au depus si capacit mierea in etaj ... unde nu se prea duc (au doar 3-4 rame pe acolo)
E normal sa aiba un asemenea stop, cu un asemenea cules? Nu stiu de unde. Mierea e de culoare galben deschisa.
Intrebare:
Pot sa descapacesc o rama pt. a crea o stimulare? Ar echivala cu cel putin 2-3 litri de f40 ...
Doar pe 1 septembrie imi voi permite oricum sa le cumpar F40, am cam 30 de familii ....iar mierea s-o vand cu 10 lei si sa dau F40 cu 4 lei + benzina + timpul pierdut + cat se pierde la procesarea f40-ului in mancare nu cred ca mi-ar fi de mare ajutor sa scot aceea miere, mai ales ca vreau sa ma profilez pe inmultirea familiilor de la anul.
Inca ceva, la toti stupii am lasat o rama lata pe margine, pt. pastura