mibu scrie:Domnule adi hodiș, ai punctat bine atunci cînd ai zis că -păstura e OK !-cam tîrziu dar e bine !
(cu ăla care se pune curmeziș,și cu ăia care vorbesc pe lîngă ,ori nu-i vezi ,ori încerci să fi diplomat,treaba ta )
Sănătate !
augustin scrie:nae scrie:Ca diafragma actioneaza o rama cu miere capacita ,rama cu pastura nu .
Ba da, d-le Nae, daca are 80% pastura deja o putem considera diafragma. Regina nu o va mai ocoli.
mibu scrie:Să ințelem ,din expunerea ta ,că e bine pentru evitarea naplăcerilor ,ca ramele cu păstură în exces ,să fie scoase din cuib !
Să trăiești !
irina scrie:Buna ziua,
am citit si recitit comentariile.....pareri pro si contra....va multumesc oricum; incerc sa invat cate ceva din experienta fiecaruia;stupii la care faceam referire aveau matca dar puiet putin ( la data respectiva).O sa vad care-i situatia acum.
Voiam sa mai intreb ceva despre iernare.M-am uita la poza postata si m-am impotmolit....Am doua tipuri de stp:
a)cuib 1/1 + cat 3/4
b)cuib 3/4 + cat 3/4
Pe primii ii iernez doar pe cuib , dar pentru cei de la b)-ce ma sfatuiti?Cu sau fara cat?
Intentionez sa-i transform pe toti in 1/1+3/4.Anul acesta am incercat cu cativa si foarte greu m-am descurcat-in sensul ca matca a continuat (la unul chiar si acum) sa depuna puiet in cat.
multumesc
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori