Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stup vertical

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 10:34

Buna tuturor. Am si eu o stupina si intre stupi unul verical cu o magazie. Intr-o zi l-am verificat si am observat ca in magazie sunt ffoarte multe albine printre care si matca care depune oua doar sus mierea este doar sus polen, pastura la fel. In partea de jos nu este absolut nimic decat cateva albine in partea de sus a ramelor. la un moment dat am pun in magazie pe margini 2 rame de jos gandindu-ma ca albinele vor merge si jos.. dupa cateva zile l-am revizuit si acelasi rezultat.... :( Ce ar trebui sa fac cu el acum ca vine iarna.... Va rog sa imi spuneti . Multumesc anticipat... :?: :?: :?:
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Re: Stup vertical

Mesajde Cristian IONITA » 10 Sep 2012, 10:36

daca ai posibilitatea sa scoti corpul de jos poti face asta .... dar eu te sfatuiesc sa le lasi fix asa
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde iunicu » 10 Sep 2012, 10:48

Daca vei citi posturile din pagina personala a lui Lucian Ves, ai sa descoperi ca el intentioneaza sa ieneze albinele exact ca in schema in care s-au asezat fetele tale.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde un OM » 10 Sep 2012, 10:48

Verticalul de cate rame este? Magazia pentru ce fel de rama, de 1/2, 3/4, 1/1 ?
un OM

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 11:16

un OM scrie:Verticalul de cate rame este? Magazia pentru ce fel de rama, de 1/2, 3/4, 1/1 ?

Baza este de 10 rame iar sus am rame mai late si incap doar 8
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 11:17

Pe iarna sa las stupul asa cum este??? moare de frig...
Elis Achim

Mesajde Cristian IONITA » 10 Sep 2012, 11:21

sezi bland ca nu moare de frig atat timp cat are rezerva de hrana
Cristian IONITA

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 11:27

hrana are destula... dar daca ma gandesc bn fundul este detasabil si pot sa pun magazia pe fund iar baza sa o scot afara ... pot asa, nu???
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 11:38

iunicu scrie:Daca vei citi posturile din pagina personala a lui Lucian Ves, ai sa descoperi ca el intentioneaza sa ieneze albinele exact ca in schema in care s-au asezat fetele tale.

Cine e acest Lucian Ves si unde ii pot gasi pagina personala...??? :?:
Elis Achim

Mesajde Cristian IONITA » 10 Sep 2012, 11:45

Elis Achim scrie:hrana are destula... dar daca ma gandesc bn fundul este detasabil si pot sa pun magazia pe fund iar baza sa o scot afara ... pot asa, nu???

pai am spus mai sus

Cristian IONITA scrie:daca ai posibilitatea sa scoti corpul de jos poti face asta .... dar eu te sfatuiesc sa le lasi fix asa

insa este o problema controversata .... conform unora dintre noi e benefic sa existe un spatiu gol intre cuib si urdinis ....
Cristian IONITA

Mesajde iunicu » 10 Sep 2012, 12:12

Elis Achim scrie:
Cine e acest Lucian Ves si unde ii pot gasi pagina personala...??? :?:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=95
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 18:10

Si pe margini sa nu izolez la iarna cu polistiren?ca sa nu fie frig in stup ca sunt pereti simpli la stup?? Trebuie sa mai scot din rame atunci.... :?
Ultima oară modificat de Elis Achim pe 10 Sep 2012, 18:52, modificat 1 dată în total.
Elis Achim

Mesajde Cristian IONITA » 10 Sep 2012, 18:23

eu nu izolez niciodata .... nu spun ca e bine cum fac eu dar izolatia (cea necorespunzator facuta) face mai mult rau decat bine (condens, umiditate, etc)
Cristian IONITA

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 18:34

shtiu dar daca vine o iarna cu -20 de grade ingiata de nu mai vezi familia aia in 2 saptamani ...
Cum sa nu izolezi familiile ... daca shti cum ... cu materiale care absorb umiditatea... ;)

Ai stupi cu pereti dubli nu???
:!: :!: :!: :!:
Elis Achim

Mesajde paul » 10 Sep 2012, 18:37

Mai Elis , nu stiu de ce , dar mie imi miroase a stou ... :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian IONITA » 10 Sep 2012, 18:42

Elis Achim scrie:shtiu dar daca vine o iarna cu -20 de grade ingiata de nu mai vezi familia aia in 2 saptamani ...
Cum sa nu izolezi familiile ... daca shti cum ... cu materiale care absorb umiditatea... ;)

Ai stupi cu pereti dubli nu???

:)

in padure cine crezi ca izoleaza albinele care ierneaza prin scorburi?

au fost gasite familii de albine care au iernat in clopot in siberia .... la aia sunt -40 de grade nu 20 ca la noi

Ideea e ca atat timp cat exista rezerve de hrana nu conteaza frigul .... importnant este sa nu fie umezeala si/sau curent.

Izolarea stupului ajuta familia sa treaca iarna cu un consum de miere mai mic .... dar cu multe alte riscuri si inconveniente
Cristian IONITA

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE