Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup vertical

Mesajde vlad » 11 Sep 2012, 20:24

Elis Achim scrie:Toti ceilalti sunt orizontali... :!:
,,Capac'' ce sa spun... nu este podisor ca la cei orizontali dar nici capac este totul dintr-o bucata... cu sita... ;)

asa l-ai cumparat in vara asta sau asa l-ai primit ?
vlad

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 20:47

Asa l-am cumparat in primavara fara albine...
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde vlad » 11 Sep 2012, 21:12

Elis Achim scrie:Asa l-am cumparat in primavara fara albine...

in cei orizontali care e situatia ? pe cate rame e cuibul ? cati stupi ai cu totul, numarandu-l si pe asta cu probleme ?
vlad

Mesajde paul » 11 Sep 2012, 21:41

Elis Achim scrie:Paul scz daca te-am jignit .... Chestia cu 14 ani nu-i o scuza ;) Daca tu ai 42 de ani nu inseamna ca, in domeniul apiculturii vorbind, ai mai multa experienta: poate da sau poate nu. Acm, eu am avut o situatie speciala,cu care nu m-am mai intalnit, la un stup verticali si am vrut sa aud niste idei de la niste profesionisti. daca sti sa imi raspunzi e OK daca nu nu-i nici o suparare...
Inca o data scuze sper sa nu se mai intample>>>> :!:

Mai Elis , pe mine nu m-ai jignit cu nimic !Te-ai dat un pic artist facandu-te ca nu pricepi termenul "stou"si ai mai dat niste raspunsuri in 2 peri altor colegi :!: Si mie imi plac artistii ... veritabili ... De aceea te-am intepat putin ... Dat fiind faptul ca esti apicultor cu experienta mai mare decat a mea , m-am gandit ca trebuie sa fii oarecum imun la ... intepaturi :P
Prieteni , daaaa ... :?:
Zii mai in concret ce problema ai ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde iunicu » 11 Sep 2012, 22:55

Hai mai Elise ca te dai pe brazda. Sfatul meu este sa nu mai faci pe desteptul. Prieteneste iti spun, fii mai modest si o sa iti faci multi prieteni de nadejde. Nici nu-ti imaginezi cati oameni de valoare scriu pe aici dar care sunt foarte modesti. Pune mana si citeste forumul ca ai s descoperi ce zic.

Paule stai linistit ca am vazut si eu cate picioare are trantorele. Nu retrag nimic din ce am scris, sunt suficient de lucid asa deosebesc aurul de alama. Ramane valabil.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 22:59

Vlad,
In cei orizontali e totul OK... ii tin sub control si nu am probleme
Pai cuibul la asta cu probleme e de 8 rame 3/4 + ele din baza. La cei orzontali am familii intre 5 si 13 rame (acum ca le pregatesc de iernare) in vara au fost pana la 20 rame/familie.
Pai toti stupii mei sunt 25 cu asta cu probleme... :lol: :!: :!:
Dar tu?
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 23:05

Paul nu cred ca am mai multa experienta decat tn dat fiind faptul ca peste cateva zile ai 1 an de cand navighezi pe forum si aproape 2000 de mesaje... :D
problema mea e aproape rezolvata... Multimesc de ajutor.... Daca vrei sa sti care a fost problema uite aici: Am si eu o stupina si intre stupi unul verical cu o magazie. Intr-o zi l-am verificat si am observat ca in magazie sunt ffoarte multe albine printre care si matca care depune oua doar sus mierea este doar sus polen, pastura la fel. In partea de jos nu este absolut nimic decat cateva albine in partea de sus a ramelor. la un moment dat am pun in magazie pe margini 2 rame de jos gandindu-ma ca albinele vor merge si jos.. dupa cateva zile l-am revizuit si acelasi rezultat.... Ce ar trebui sa fac cu el acum ca vine iarna.... Asta am scris la deschiderea acestui subiect Multumesc daca vrei sa-ti scri si tu parerea!
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 23:08

Multimesc iunicu ... Sper sa tin minte ;)
Elis Achim

Mesajde paul » 11 Sep 2012, 23:22

Mai Elis , ma simt mai mult decat onorat de maxima atentie pe care mi-o acorzi ! Pai ar ma trebui sa-ti spun , ca sa ai profilul complet ca am 18 familii (cica) de albine , o sotie , un copil , vreo 2 amante (asta-i variabila), port 44 la adidas , port doar blugi , am chelie , barba si nu port ochelari ! Am 2 locuri de munca , unul in sistemul financiar si altul in domeniul privat . Imi plac blondele si baietii destepti . Am 104 kile , 1,90 altitudine ... :lol:
Parerea mea ... la problema ta ! Eu zic ... LASA-LE ASA ! Daca erai interesat de intretinerea albinelor macar cat de persoana mea , intalneai des sintagma (asta-i in lb. romana)... "ALBINELE STIU MAI BINE" !!! Da-le sirop , fa-le tratamente si iesi cu ele din iarna !!!
La anul sa-ti faci macar 1 ME sau MER !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Elis Achim » 11 Sep 2012, 23:26

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ok am inteles dar sa nu imi spui ca acel copil din poza ta de profil este copilul tau...????
Elis Achim

Mesajde paul » 11 Sep 2012, 23:40

Elis Achim scrie::lol: :lol: :lol: Ok am inteles dar sa nu imi spui ca acel copil din poza ta de profil este copilul tau...????

Nu mai Elis !Daca vrei sa-mi vezi copilul intra si tu pe pagina mea personala. Copilul din avatar l-am ales pentru ca ... ma reprezinta ! Mai ales in domeniul ... apicol ! Cam asa mi se ridica putinul par pe care-l mai posed pe cap cand intalnesc una (situatie) ... neintalnita :shock: Acum extrapoleaza si tu termenul ... situatie :lol:
paul

Mesajde vlad » 12 Sep 2012, 07:40

Elis Achim scrie:Vlad,
In cei orizontali e totul OK... ii tin sub control si nu am probleme
Pai cuibul la asta cu probleme e de 8 rame 3/4 + ele din baza. La cei orzontali am familii intre 5 si 13 rame (acum ca le pregatesc de iernare) in vara au fost pana la 20 rame/familie.
Pai toti stupii mei sunt 25 cu asta cu probleme... :lol: :!: :!:
Dar tu?

sfatul meu :asta e roi de anul asta , nu ? daca zici ca in cei orizontali totul e ok , aduna din toti 5- 6 rame bune de iernat baga-le in cutia de-i cu rame goale de sub catul asta si muta cuibul acolo . eu raman la parerea ca in situatia actuala nu-ti trece iarna . gandeste-te ca mai ai in fata 6-7 luni in care vor consuma din cuib .
si inca ceva ( e o parere proprie si nu vreau sa se simta nimeni ofensat ) : apicultura se invata in ani de stuparit nu in nr de mesaje trimise pe forum asa cum a fi sofer nu inseamna sa ai permisul de 30 de ani ( si 10000 de km facuti in toti anii astia )ci sa faci zeci de mii de km intr-un interval scurt de timp .
o concluzie personala : intre ceilalti 24 orizontali, jumatate ( cel putin ) sunt roiuri facute anul asta si ....... asta e prima iernare pe care o pregatesti . am dreptate ?
vlad

Mesajde kamy » 12 Sep 2012, 08:00

elis ai grija ca la 1945 de mesaje nu mai esti un pestisor de rand ba chiar descoperi ca ai jeana de rechin asa ca pune-te si tu in locul lui paul ca sa poti sa-l intelegi, stupul lasa-l asa ai un avantaj iti apara ramele de jos de molii ,cand da frigul si pleaca moliile la loc cu verdeata poti sa-l muti linistit in corpul de jos!
kamy

Mesajde Elis Achim » 12 Sep 2012, 09:03

vlad, m-am gandit si io dar noh vroiam sa aud si parerea unui specialit
da e roi de anul acesta da a fost un roi maree :D si deaia l-am dezvoltat asa
nu doar 4 mai sunt roi de anul asta...intre ceilalti
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 12 Sep 2012, 09:07

Kamy, cand da frigul si pleaca moliile mi se pare umpic prea tarziu sa fac asta, mai bn fac ce a spus vlad :!:
dar oricum si ideea ta e buna ms... ;)
Elis Achim

Mesajde bostina constantin » 12 Sep 2012, 10:50

paul scrie:Mai Elis , ma simt mai mult decat onorat de maxima atentie pe care mi-o acorzi ! Pai ar ma trebui sa-ti spun , ca sa ai profilul complet ca am 18 familii (cica) de albine , o sotie , un copil , vreo 2 amante (asta-i variabila), port 44 la adidas , port doar blugi , am chelie , barba si nu port ochelari ! Am 2 locuri de munca , unul in sistemul financiar si altul in domeniul privat . Imi plac blondele si baietii destepti . Am 104 kile , 1,90 altitudine ... :lol:
Parerea mea ... la problema ta ! Eu zic ... LASA-LE ASA ! Daca erai interesat de intretinerea albinelor macar cat de persoana mea , intalneai des sintagma (asta-i in lb. romana)... "ALBINELE STIU MAI BINE" !!! Da-le sirop , fa-le tratamente si iesi cu ele din iarna !!!
La anul sa-ti faci macar 1 ME sau MER !
]

Doua lucruri [insusiri, obiceiuri] omise ;)
Unul il zic eu; ai simtul umorului foarte dezvoltat, care-ti stimuleaza inteligenta [sau invers] :) iar a-l doile zi-l tu !!!!! :lol:
bostina constantin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE