Unul din principiile mele este acela de a amana cat mai mult posibil aruncarea unui lucru deoarece este posibil ca mai tarziu sa ai nevoie de el.
Un alt principiu este acela de incerca sa faci ceva cu ceea ce ai la indemana, fara sa cheltuiesti in plus, chiar daca nu iese ”ca de cumparat”. Asa mi-am facut cand eram mai mic bicicleta din componente gasite sau primite de la prieteni, cu pedala din toc de cizma de cauciuc. Sau radio, cu un difuzor de televizor cu lampi si placa cu componente gasite pe la gunoi (nu prea se auzea difuzorul ala, avea impedanta mare, dar mergea si era radioul meu).
Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri cand mi-a venit ideea de a scoate scandura din paletii care stateau degeaba pe la serviciu si a incerca sa o folosesc la construit stupi. Nu de alta, dar daca ai noroc, poti gasi scanduri rindeluite deja, pe care nu trebuie decat sa le tai la dimensiune si sa le lipesti (in poza a doua se vede eticheta pe care a avut-o scandura in magazin, inainte de a fi folosita la palet).
Asa ca a iesit ce se vede in pozele de mai jos. Ca adeziv am folosit Moment de la Henkel, de care sunt foarte multumit; lipeste asa de bine incat mai repede crapa scandura decat sa se desfaca din lipitura. Si asta fara falt. Gaurile de la cuie le astup cu chit de cutit, iar pe interior propolizeaza albinele imperfectiunile.
Ma gandesc ca poate fi o idee pentru cei care vor sa se apuce de apicultura ca hobby, dar nu au sau nu vor sa investeasca prea mult in echipament.
Vor urma si alte poze cu rezultatul final.