victor s scrie:faci ce faci si mai arunci cate o provocare...![]()
in privinta ramelor, nu cred ca vei putea vreodata sa ai grija de ele asa cum o fac albinutzele. sfatul meu ar fi sa le pastrezi in cuib, iar cand va veni momentul sa restrangi, cele ce nu-ti convin cum sunt construite sau cata miere au in celule, o sa le dai dupa diagragma dupa ce le-ai zgariat cu furculita de descapacit.
toata mierea din ele va fi carata in cuib.
nu cred ca vrei sa vezi cam ce poate sa faca gaselnita in frumusetile tale de rame !
maine sunt la extras...
gabi bee scrie:se apropie perioada de iernare si recunosc ca am emotii cu gandul la cum o sa bag albinele in iarna , cum sa le pregatesc si mai ales de cum o sa iasa , ca aici e baiul . ...
ves.lucian.zabrani scrie: ...
importante sunt tratamentele si mancarea . daca crezi ca nu au miere destula baga fara mila sirop de zahar , sa fii linistit !!!
...
jenica67 scrie:Nu cred ca trebuie sa astepti, sa treaca floarea soarelui. Poti sa incepi de acum, si de pe la 10 august poti sa bagi, cat pot duce intr-o noapte. Daca pot 1 l sau 2 l, atata sa le dai. Pana pe 20 august sa aiba deja proviziile asigurate....
gabi bee scrie:deci adi , sunt incepator rau dar nu sunt si tampit sa aplic la albinele mele tot ce se scrie pe forum ci compar cele scrise si vad care e cea mai buna varianta plus ca mai citesc si prin carti . ca drept dovada ca nu m-am apucat sa bag sirop de completare in august ci asa cum ai spus si tu e devreme si se blocheaza cuibul si chiar asa este . cartile la fel recomanda completarea cu sirop pana in 15 august dar se refera la siropul neinvertit care uzeaza albina iar de aici pot sa trag concluzia ca albina care iese dupa 15 august are sanse sa intre in iarna . ma insel ? eu am facut sambata 8 litri de sirop invertit [ dupa nea gica ] si de data asta mi-a iesit la marele fix si tot de sambata am inceput stimularea cu cate un ulucel de 250 ml pe care o sa il dau la 3 zile timp de 18 zile , deci 6 stimulari iar de completare nu-mi bat capul pana la 01 septembrie cel putin , fiindca acum cu siropul invertit se pot face completari si atunci .
p.s. despre intelegere , hai sa o lasam ca nu a fost una perfectata si e mai bine asa . daca ma mai poti ajuta cu cate un sfat , doua , atunci cand vezi ca am nevoie o sa fiu f multumit . multa sanatate si albine sanatoase !![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori