Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

toti avem un inceput , Stefan Robert

Mesajde robert.s_robert » 09 Sep 2012, 15:48

Buna ziua! De cateva zile tot citesc pe acest forum si pe cel vechi si cu greu mi-am facut curaj sa-mi expun inceputul meu in apicultura.Asadar,dragi colegi de forum,eu ma numesc Stefan Constantin Robert , pe 16 octombrie implinesc 22 de ani , sunt student in Pitesti unde si locuiesc , iar de fel sunt din Danicei jud. Valcea. De cativa ani tata mi-a promis ca imi cumpara un stup daca imi place apicultura,astfel ca prin aprilie mi-a dat 320 de ron bani cu care am achizitionat 8 rame cu albine ,puiet de o zi ,puiet capacit si bineinteles matca. cutia stupului mi-a dat o un unchi pe o suma modica, echivalentul a doua pachete de tigari.Asa am inceput totul,intre timp acel stup l-am divizat si si-a tras matca de salvare,am ajuns la doi, apoi am mai prins un roi,am facut trei, un pui de stup ce il am intr-o roinita mi l-a facut cadou un stupar ce a avut la mine stupii in pastoral la salcam,si inca un stup l-am facut luand rama din fiecare; cutiile cele trei venind tot de la unchiul cu care mai ma ajut, el avand doar doi stupi.Astfel am 5 stupi pe care trebuie sa-i pregatesc de iernat.
I-am tratat cu varachet forte de 3 ori pana acum la interval de o saptamana cum m-a indrumat domnul de la apicola.
cutiile nu arata tocmai bine au unele rosturi, pe care m-am gandit sa le umplu cu silicon univarsal sau sanitar,am gasit ceva la 7 ron. I-am stimulat cu sirop si din ce am citit ar mai merge stimulati sa intre cu cat mai multa musca in iarna. stupii sunt toti pe cate 5-6 rame in cutii dadant de 10 rame,mai putin cel ce se afla in roinita. Acum doua zile l-am sunat pe Ionut din Mioveni cu care m-am intalnit si am mers sa cumpar o cutie noua de stup de la Titesti de la mutu29 alcatuita din corp cuib dadant 10 rame, fund fix, cat corp intreg, capac acoperit cu tabla si podisor blanite la suma de 170 ron,grosimea lemnului de3cm.Initial stabilisem la telefon pretul de 130 ron,dar cand am ajuns acolo la 130 de ron imi dadea stup in aceeasi configuratie dar cu grosimea materialului lemnos de 2 cm. In fine acum vreau sa mut familia din stupul cu care am inceput in aceasta cutie noua iar in aceea dupa ce o voi reconditiona familia din roinita pe care au deteriorat o la baza... Numai bine! :D
0762616363
robert.s_robert

Re: toti avem un inceput , Stefan Robert

Mesajde robert.s_robert » 09 Sep 2012, 15:56

Voi reveni cu poze, dar spre sfarsitul saptamanii sa termin cu restantele ce imi dau mare bataie de cap. Mi-ar placea sa intru in contact cu acei forumisti ce sunt din aceasta zona. :idea: Acum sa mai citesc si Drept penal. :geek:
Va multumesc si o zi buna!
0762616363
robert.s_robert

Mesajde dorindafi » 09 Sep 2012, 16:55

lasa restantzele ca oricum nu tzi le ia nimeni :lol:
bun venit
dorindafi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Sep 2012, 18:32

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Elis Achim » 10 Sep 2012, 22:12

Bun venit ... printre apicultori...
Asteptam pozele... sa nu le uiti :!: :lol:
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde robert.s_robert » 13 Sep 2012, 19:21

am fost doua zile la tara,am avut treaba foarte multa cu prunele,nu am avut timp de sedinta foto promisa... la stupi am facut urmatoarele operatii.. am mutat albinele din roinita in stupul cel nou,dar tin sa precizez ca au intrat gargaunii peste ele si le a mancat toata mierea si am gasit cred ca doi pumni de albine moarte pe funful roinitei... am pus doua hranitoare de 0,7 litri dincolo de diafragma cu sirop facut de mine din o parte apa si doua parti zahar adica un litru apa si doua kg zahar.azi de dimineata era in hranitoare ceva gen zahar uscat alb solid.. :?: pana acum am facut siropul cu mai putin zahar si il trageau tot...le am pus si varachet a4a oara; nu mai prezinta puiet capacit in roinita.
astazi p la pranz era foarte cald multe prune anaspet foarte coapte si dulci p jos si iesisera foarte multe afara au urdinisul toti de 1 cm sa nu mai intre gargauni...varachetul l-am pus la 6 dimineata,credeti ca au ceva grav?cele ce au fost in roinita imi traiesc pana la floarea de prun???astazi am cumparat si ceva sirop gata facut fabricat in ungaria,cobor la masina si va spun cum se numeste,mi a recomandat vanzatorul ca protofitul nu imi este util daca il mai bag in sirop in aceasta perioada....
va multumesc! :ugeek:
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 13 Sep 2012, 19:22

am niste poze din vara in aparat cu stupii ,o le postez pe acelea dar mai intai sa vad cum procedez... :mrgreen:
0762616363
robert.s_robert

Mesajde catalin_vl » 13 Sep 2012, 20:16

bine ai venit in familie....
te saluta un incepator din Vilcea. Catalin. numai bine, si hai cu pozele :D
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde alin75 » 13 Sep 2012, 22:48

Salut! Nu vreau sa fiu rautacios, dar daca au putut sa intra gargaunii, pai aveai pb. destul de mari la acel stup. Ma mir pe seceta asta cum de a scapt de furtisag. Doi pumni de albina moarta si fara rezerve, inseamna ca este destul de slabit pentru a trece iarna. Stiu ce inseamna sa pierzi un roi/familie (in pozele de pe pagina mea se vede o cutie de branza in locul unde a fost un stup pe care l-am pierdut din cauza mea, a ramas pentru a-mi aminti ca putea sa fie un roi/familie nu o cutie goala), dar incearca sa fi mai atent cu ele.........
Iti doresc sa treaca toti iarna, fara probleme.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde robert.s_robert » 14 Sep 2012, 18:08

eu sper sa treaca iarna...sa fie iarna calduroasa...siropul gata facut imbuteliat in pet de 5 litri echivalentul a 6,5 kg sirop se numeste "Filia Sweet" si are in compozitie 41% fructuoza si 48%gkucoza ,mai scrie ca e extras numai din plante nemodificate geneticsi ca ajuta in combaterea varoozei.Multumesc! :ugeek:
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 15:21

stupii asta vara in iulie
Fişiere ataşate
rsz_13_stupi.jpg
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 15:23

asta e mai cu zoom,sunt la inceput nu mi permit cutii noi... :D :mrgreen:
Fişiere ataşate
rsz_stup_alb.jpg
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 15:28

Acum dupa ce am stat putin si am citit cum se redimensioneaza pozele pentru a fi postate,merg sa fac iar doua poze sau trei la stupisorii mei,cum arata acum.mentionez ca sunt la tara,dacac aveti timp careva sa mai dati un sfat ce ar mai trebui facut,accept orice,inclusiv critici...pt ca si greseli am facut destule cu ei..aseara am varsat hranitorul cu sirup la stupul verde si o albina m-a muscat de chip...era si p inserate,astazi le pun siropul p la 5.afara e cald,observ ca daca le pun sirop nu mai stau toate in stup si ies afara la prune la struguri,si la niste flori de dovleac.
Va multumesc!
si revin cu poze de astazi...
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 17:08

stupul nou,caruia i0am mai pus o rama cu o palma puiet capacit,pe ambele parti,deoarece mereu gaseam albine moarte si m-am gandit ca sunt uzate din sezonul culesului...
Fişiere ataşate
Fotografie0086.jpg
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 17:11

roinita in care a intrat gargaunele si s-a spart pe fund,am astupat gaura cu rumegus amestecat cu aracet... a fost inlocuita de stupul galben nou 8-)
acum e goala,am depozitate in ea 3 rame vechi cladite,le tin pt la salcam cand mai imi trag un stup repede sau le pun in cat sa bage miere,am gasit o viespe in ea.
Fişiere ataşate
Fotografie0090.jpg
0762616363
robert.s_robert

Mesajde robert.s_robert » 18 Sep 2012, 17:15

stupii din vara,aqm cu urdinisurile foarte micsorate tot din cauza gargaunilor si viespilor,stupul alb a primit acoperis de tabla peste linoleu acela din vara.
Fişiere ataşate
Fotografie0089.jpg
0762616363
robert.s_robert

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?