Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Sep 2012, 22:20

printre altele , ganditi-va ca la tigani niciodata nu veti auzi despre INCEST !!! la noi se mai aude cateodata de cate un caz !!! mai mult decat revoltator !!! am spus printre altele !!! si bune si rele !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 12 Sep 2012, 22:26

MIHAI BALS scrie:si ca sa vedeti ca sunt impartial,desi am o parere proasta despre romi,SUNT MANDRU DE CUM A PUS PROBLEMA CU FRANCEZII BASESCU AZI!
poate i-o fi venit,dupa 8 ani,mintea la cap!

Pai ... cam asta ar trebui sa faca un PRESEDINTE !!! Nu sa hahaiasca , sa "ciuruiasca", sa fie premier ... :oops:
Nu ajungea la un asemenea hal de impopularitate daca-si facea treaba conform prerogativelor .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde MIHAI BALS » 12 Sep 2012, 22:28

ce inseamna sa incerci sa fii patriot si impartial?
sa fii de acord ca politicienii care fac rau tarii, trebuie sa fie mentionati in cartile de istorie pt.asta!
interesul national trebuie sa primeze.
eu ca si intreprinzator NU m-am gandit sa ma plang de anumite legi(multe ale lu boc-poc) ci am incercat sa ma comformez.
ma uitam zilele astea la tv. ca presedintele C.J. ARGES a fost trimis in judecata de procurorii b.sinosi ca a fraudat fonduri europene pt.cateva scoli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ba,revenitiva,facetii STATUE CA E PATRIOT!
mai era unu PENESCU la arges care a inceput sa faca niste supermarketuri(PIC),da a fost arestat ca a dat mita la arbitrii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TREBUIE SA FIE NUMAI HIPERMARKETURI UE!
ce faceam eu?
ai bani de mita,esti tare?
ia da tu la bugetul de stat amenda cateva milioane de euroi!
da...continua cu hipermarketurile si locurile de munca ,eventual cu ce sa te ajutam!
MIHAI BALS

Mesajde bostina constantin » 13 Sep 2012, 11:41

[quote="ioanpuiuCeva nu se leagă, ar fi bine să verifici şi la tine, acolo unde se fac conexiunile (legăturile)[/quote]]

Nu am comentat :shock: nu stiu despre ce conexiuni e vorba, fii mai explicit ;)
bostina constantin

Mesajde ioanpuiu » 13 Sep 2012, 15:07

Ai semnalat un articol,
bostina constantin scrie:Ctiti pe ,,Cotidianul'', scrisoarea presedintelui Constantinescu adresata lui Martin Schult, presedintele parlamentului european ;)

pe care l-am citit şi am găsit acolo pe Constantinescu care bate cîmpii susţinînd că mandatul actual al preşedintelui este ilegal.
Afirmaţia asta a mea se sprijină pe poziţia OFICIALA a lui Ponta, CCR, Parlamentul Romăniei, partenerii externi din UE, etc.
Chiar şi Crin Antonescu a recunoscut legitimitatea preşedintelui în declaraţie oficială, a recunoscut-o şi prin faptul că a plecat de la Cotroceni (după ce în prealabil şi-a demis consilierii) fără împotrivire, fără să-l dea cineva afară, iar asta nu înseamnă alceva decît că l-a recunoscut pe titularul postului.

Nu am înţeles ce ai vrut tu să găsim în acel articol.

E adevărat că neoficial, pe la colţuri, prin presă sau TV aceiaşi politicieni cîrcotesc, bîrfesc, instigă şi se dau apărători ai "poporului nedreptăţit"
... dar cine îi mai crede ?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Donbazil » 13 Sep 2012, 23:00

paul scrie:
Cristian IONITA scrie:
de care parte a baricadei?

Ce intrebare-i asta :?:
De partea ... Revolutiei :!: Fireste !!!
Da' totusi ... pe care parte a revolutiei :?:

Sal'tare!
Mai Paule, Timisoara-i alceva decat orice alt oras din tzara asta....Timisoara-i un SIMBOL....
Amice, eu eram militzian si eram in misiune chear in coltzul strazii unde-i biserica si locuintza reformatzilor, in care statea Tokes. Eram catziva militzieni, in uniforma, fara armament sau mijloace de autoaparare, care vorbeam ungureste si de aia am fost trimisi acolo.
Personal Radu Tinu ne-a instruit. De fapt scrie si in cartea sa despre acest detaliu.
Eu am fost acolo si am vazut ce si cum!....Eu i-am vazut pe cei care nu apareau niciodata in randul din fatza ci coordonau din spate miscarile multzimii. Eu i-am auzit si am auzit ca desi vorbeau ungureste aveau alt accent fatza de noi, banatzenii si am mai vazut si altele.....
Este drept ca nu am fost de partea celor nemultzumitzi ci eram in cordonul de ordine publica, dar cine ma impiedicat sa discut cu oamnenii, cu cunostintzele dintre care foarte multzi erau pocaitzi sau unguri.
Dupa ce a inceput circul, noaptea am fost si eu batut " de popor", am stat doua zile la Ortopedie, etc...etc...etc....
Dar n-am cerut niciodata vreun drept dupa revolutzie, pentru ca eu sunt constient ca eram de partea cealalta a ZIDULUI....Sunt fosti colegi care au profitat, e treaba lor..... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Observ ca esti destul de acid in unele postari. Daca esti asa tu, te rog pe mine sa ma mai iertzi si sa nu mai dai prea tare ca nu tzi-am facut nimic. Daca doar vrei sa imitzi pe altzii iar te rog sa mai reflectezi.....Chear avem ceva de impartzit noi doi?... :shock:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 13 Sep 2012, 23:13

Mircea_63 scrie:Chiar am poze din 16-12-89 Timisoara! E ziua in care m-am casatorit, e si data din Certificatul de Casatorie.16-12-1989 Timisoara! In noaptea aceea am iesit pe strada...locuiam in Girocului -zona fierbinte care s-a lasat cu multi morti si ...pe atunci nu erau "teroristi". Astia au aparut dupa 22-12...in Bucuresti. Timisoara era deja de cateva zile Oras Liber! Cine crezi ca a tras?
Puteam foarte bine sa ne scoatem certificate de revolutionari, mai tarziu. Imi parea caraghios sa facem asta. Strazile au fost pline. Acuma, de exemplu, mi-ar fi prins bine un astfel de certificat...dar nu ca sa demonstrez aici ceva.

Poate nu-ti dai seama, dar cererea asta a ta seamana cu cea de dupa revolutie, in care era musai sa fi mancat "salam cu soia" pentru a avea dreptul sa spui ceva! Suna patetic, dar s-a iesit in strada si pentru ca ORICINE sa aibe dreptul sa-si spuna parerea.

Alt act ar fi actibildul acela de pe Cartea de Identitate, cu "votat" la referendum. Am votat NU, dar m-am prezentat la vot!

Nu stiu pentru cati oameni, ziua de 16-12... a insemnat atat de mult ca pentru mine. Tot intr-o zi de 16 decembrie...fix in aceeasi zi, dar peste multi ani, am divortat. Tot in Timisoara! E si asta scrisa in sentinta de divort.

M-ai starnit, Mihai!
MIHAI BALS scrie:nea Mircea,credeam ca pui si matale o poza din 89.
asa,sa ne demonstrezi,sa ne faci sa ne dam jos palaria.

Sa demonstrez ce?

PS: Are dreptate Donbazil, foarte mare dreptate: intradevar nu pentru Tokes s-a iesit in strada.

Sal'tare!
Mircea pentru ca vorbesti de Calea Girocului. Eu in 89 eram sectorist in zona Lic. de chimie. Mai exact de la Calea Girocului pana la linia tramvaiului 7 si de la florarie - St. Plavat, pana la Plafar,- deci stiu ce vorbesc. Acolo nici un militzian n-a tras.
Armata de la unitatzile din Giroc a facut " ordine" Ei au trecut cu tancurile pe Albac pesate masinile parcate. Ei au fost dezarmatzi de oameni in coltz la Baricada, unde era atunci santierul conductelor de incalzire, ei au facut multe altele....Nu-i aici locul de detaliat....
Daca esti cinstit si ai locuit in Girocului stii toate astea....
Si poate mai stii ca prietenul meu Juganaru Mitica, de pe str. Albac, a fost impuscat tot de un soldat la coltzul strazii - acolo unde are acum monumentul din marmura....
Eu am fost si am ramas sectorist inca trei luni dupa revolutzie, ulterior am fost mutat pe Salajan la judet, dar cat am fost in cartier, am fost cunoscut si respectat de cei care m-au cunoscut....Eu eram salutat pe strada....Si pentru mine asta era deajuns.... :idea:
Mie nu mi-este rusine de nimic din ce am facut in vremea cat am fost militzian si mai apoi ca politzist, un fleac, 28 de ani, o viatza de om....
Sal'tare! :)
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde paul » 13 Sep 2012, 23:24

Donbazil scrie:
....Eu eram salutat pe strada....Si pentru mine asta era deajuns.... :idea:

Mda ...
Donule , copil fiind , cand spargeam vreun geam cu mingea , vreo 3 zile dupa isprava salutam toti militienii din oras pe care-i intalneam :oops: Cu maximum de entuziasm pe cei care aveau vreo treaba prin preajma blocului meu ... :lol:
Cine stie si saracii oameni care te salutau , ce aveau pe constiinta ... :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 14 Sep 2012, 06:00

Donbazil, intradevar lucrurile s-au desfasurat exact cum le-ati prezentat. "Batalia" s-a desfasurat intre populatie si armata. N-am vazut urma de militian, cel putin nu in uniforma.
Punctul culminant a fost capturarea tancului dintre Liceul de Chimie si str, Lidia. Asta i-a innebunit pe cei din Armata si au incercat sa ocoleasca pe Albac, strada ingusta si au trecut cu tancul peste o Dacia parcata (alba la culoare din cate imi amintesc), in incercarea disperat de a-si recupera "logistica". De rasul curului, civilii au capturat tancul cu mainile goale ;) Era un pericol tancul in sine, o rusine pentru arnata ca forta, o dovada indirecta ca nu lupta cu adevarat, un semn ca se poate! Au murit oameni si in casele lor, chiar s-a tras la modul tembel, fiind plin de urme de glont in peretii blocurilor. geamuri si balcoane ciuruite.

Imi amintesc o faza de-a dreptul comica. La intersectia Lidia -Girocului, era grupata armata spre Girocului, spre trotuar, iar populatia revoltata pe celalalt trotuar. Strigaturi dinspre populatie de toate felurile. Inclusiv " Baaa, nevasta-ta are vata?" Poate ar parea o injuratura mai greu de inteles, de fapt era o "vaicareala" a lipsurilor... Parca maior era ala din fata soldatilor, acolo era liniste, doar el striga sa ne dam inapoi, incepuse sa ameninte ca se va trage. In toiul harmalaiei in care la un pas al civililor de pe o parte a drumului, militarii strangeau randul si ridicau armele amenintator pe partea cealalta, se face brusc liniste. In aerul iernii sunetul era limpede, curat. Vine cineva dispre unitatea lor, pe mijlocul drumului. Cativa soldati se dau la o parte si trec printre ei...un barbat si o femeie, la brat, povestnd de-ale lor. Oamenii isi vedeau de drum, habar n-aveau ce se intampla, erau fara teama, in timp ce intre noi fiecare miscare era urmarita de partea adversa cu incordare maxima.
Astia doi pareau veniti din alta lume. Nu pareau mirati, n-aveau treaba cu nimeni, pur si simplu au trecut la brat, povestind, chiar pe "linia frontului". Liniste totala si uimire. Dupa trecerea lor, care a fost un moment de liniste totala, de parca ar fi fost un scurt armistitiu pentru trecerea lor si tacit ne scuzam ca blocam drumul, circul si strigaturile au reinceput.

Dimineata era liniste si pace in tot orasul, plin de lume pe strazi, mai ales in centru, dar toti se plimbau doar si se uitau la magazinele devastate. Noaptea au reinceput demonstratiile si ...au inceput intr-adevar focurile de arma.
S-a fugit! S-a fugit mult si cu panica, dar nu s-a fugit acasa. Asta era duminica spre luni.
Luni dimineta lucrurile s-au schimbat radical. S-a iesit din fabrici in grupuri masive si nimic nu mai putea fi dat inapoi.
Oare de aceea au disparut fabricile din Timisoara? :?

Intr-adevar, n-am vazut urma om imbracat in militian. Dar stiu de la cei arestati si care n-au fost putini, ce bataie la gramada au luat fiind obligati sa treca printr-un culoar de militieni care dadeau
in ei cu orice si oriunde fara mila si la strigau cu ura de toate cele. Asta la Popa Sapca, unde e puscaria.
La adapostul noptii s-a incarcat izoterma cu cadavre la Spitalul Judetean. Sotia lucra la Centrul de sange, de noapte, si mi-a povestit ce a vazut pe geamul de catre Spital.

Daca ati lucrat in Girocului, stit ca in zona Lebedei- Piata Vidraru, erau multe locuinte repartizate celor din militie si armata. Ei stiu care ce au facut, dar militienii erau speriati de moarte. Cunosc om care s-a ascuns la vecini. Poate si mie mi-ar fi fost frica in locul lor stiind cat de mult ii ura lumea pe militieni. Nu va iluzionati cu faptul ca erau draguti si va salutau pe strada. Asta era de frica! Pe la spate va injurau! Poate nu pe d-voastra personal, ci la gramada.
De ce? Deobicei astia intai te bateau, apoi te intrebau!

Donbazil, spune drept: dumneta n-ai batut niciodata pe nimeni?

Eram student in `84 si ma plimbam pe la 10.30-11 seara cu un prieten arhitect, singurul pacat fiind ora tarzie si faptul ca eram barbosi amandoi. Asta era in piata Unirii, ne-a saltat militia si ne-a luat la intrebari ca pe ultimii talhari. Ca ce facem la ora aia? De ce nu suntem barbieriti? Ce avem de discutat? Unde lucram, da de ce nu sutem acasa? etc
Am mintit aiurea...ce era sa spunem ca discutam despre metafizica si legatura dintre constiinta si materie, principiul nedeterminarii al lui Heisemberg si implicatiile lui asupra filosofiei. Nu exagerez!
Eram in stare sa stam noaptea pana ne alunga frigul, discutand...ceea ce altora le pareau tampenii.
Daca le spuneam despre ce discutam, ar fi crezut ca mintim sau sunt nebuni. Asa ca i-am mintit si ...ai naibii ca simteau asta. Am scapat nebatuti, doar cu spaima ca ramanem acolo sa facem curat pana dimineata.

Era nevoie si de militie, dar pentru cei care au prins vremurile acelea...trebuie sa fiti constient de uriasa antipatie si neincredere. Nu din partea mea si nu spre d-voastra personal, dar e o realitate.

Fara sa stiti, avem cunostinte comune (nu neaparat foarte apropiati) si ...intr-adevar sunteti un om apreciat.

Ca in mod sigur in multe puncte de vedere ale politicii avem opinii diferite... chiar detest discutiile in care toti sunt de aceeasi parere si suspectez ca un militian, prefacatoria.
Ceea ce avem in comun e faptul ca ne pasa si indiferent de opinia noastra, cu totii vrem sa fie mai bine. Contradictiile duc la progres, dar numai intr-un mediu conciliant. Altfel, duc la un razboi, iar apoi invingatorul are dreptate si scrie istoria dupa cum vrea el.
Va salut cu respect!

PS Imi amintesc ca mi-a fost furata bicicleta. Am avut sansa sa recunosc o parte din ea la bicicleta cu care se plimbau copii unei satre de tigani din apropiere. N-aveam curajul -sau aveam intelepcinea?- sa ma bat cu satra de tigani, dar m-am dus la militie. Stii d-ta ce mi-au spus?
Sa ma duc sa vad daca astia au mai multe biciclete acolo, poate sunt o grupare specializata in asa ceva. Daca vin cu informatii, d-lor vor face o descindere.
Am mers pe jos...
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 15 Sep 2012, 00:11

IN '89 ''aparam''-MAN- Rasinariul (SB) , 3 boi (eu +2 ) am fost la 1'' (secunda ) sa impuscam un coleg ;atunci mi-a fost frica acum rusine .
nae

Mesajde Cristian IONITA » 15 Sep 2012, 12:09

Donbazil scrie: ....
Dupa ce a inceput circul, noaptea am fost si eu batut " de popor", am stat doua zile la Ortopedie, etc...etc...etc....
...

se vede treaba ca degeaba ati fost batut .... nu prea a ajutat la schimbarea de mentalitate.

oricum ati avut mare noroc sa traiti in aceasta tara unde oameni sunt mult prea repede dispusi sa ierte (mai degraba sa devina interesati "material" pentru asta.

Suntem printre putinele tari din blocul estic in care cei care au facut parte din nomeclatura comunista si cei din sistemele represive nu au avut de suferit nici o repercursiune, au fost cativa ghinionisti e drept dar pe ansamblu mai toti au scapat teferi si nevatmati .... si bineinteles ca multi dintre ei au continuat sa-si foloseasca "talentul" pe vremea FSN.

Donbazil scrie: ....
Mie nu mi-este rusine de nimic din ce am facut in vremea cat am fost militzian si mai apoi ca politzist, un fleac, 28 de ani, o viatza de om....
Sal'tare! :)
Donbazil - Faget

Nu cred ca e cazul si nici locul si nici momentul acum sa judecam pe nimeni .... dar sa inteleg ca nu ati avut niciodata nici cea mai mica remuscare pentru faptul ca ati facut parte din sistemul represiv al unui sistem totalitar?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 15 Sep 2012, 16:27

Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 16 Sep 2012, 23:45

Sal'tare!
Mircea, apreciez fair-play-ul de care dai dovada....
Mama a facut un om nu un gunoi, iar eu niciodata nu ma ascund dupa un uzername . Totdeauna si pe toate forumurile pe care sunt activ, mi-am declinat identitatea.
"De tine, nu te potzi ascunde niciodata si niciunde"....
Este adevarat ca eu am fost un politzist mai exigent. Este adevarat ca in activitatea mea am prins foarte multzi hotzi si am dat foarte multe amenzi. Da! Dar eu pentru asta eram platit de comunitate!...Nu tzin minte daca am lucrat vreodata doar 8 ore.....
Cei care astazi sunt in serviciul politzienesc crezi ca trebuie sa faca altceva?....
Tu, daca maine ai fi luat si pus seful politziei ce-ai face?....
Sa nu uite lumea ca la Timisoara a fost pus comandant la municipiu subinginerul Curutziu,(Dumnezeu sa-l ierte)- unul dintre revolutzionari care era cunoscut de noi dinainte de pe la Palace si Lloid, cam drojdier dar om de caracter.
Sunt si acum catziva fosti revolutzionari care inca lucreaza in structurile politziei timisorene, altzii au iesit deja la pensie iar multzi au stat putzin in sistem si ori au fost datzi afara ca faceau prostii, ori au plecat ca nu le-a convenit, pentru ca viatza de politzist nu-i ca in filme.....
E usor de privit de pe margini si de criticat.
Da! Ai dreptate multzi dintre militzieni in acele zile s-au ascuns. Era o nebunie generala. Pe vecinul meu Sasu de la circulatzie, stii ca l-au omorat. Familiile erau terorizate. Mie mi-a fost spart apartamentul de vecinul de deasupora care confunda termenii de "sectorist" si "securist"....Noroc ca au fost si altzi vecini cu minte si nu s-a intamplat nimica rau. Dupa aceea si-a cerut scuze, dar daca facea ceva rau familiei mele ?....
Masina au vrut sa mi-o incendieze, noroc cu unul care ma cunostea si i-a oprit.
Toate acestea crezi ca se pot uita?....
Nu le-am uitat si am continuat sa-mi vad de serviciu si in noile structuri. Am muncit, am invatzat si am avansat, iar acum cand sunt la pensie sunt constient ca mi-am facut datoria, nu fatza de Ceausescu nici de Iliescu sau Constantinescu ci fatza de tzara mea. Eu asa am gandit si asa gandesc, restul.....
Da, dar toate cele patzite atunci faceau parte din " privatziunile serviciului militar" si eu depusesem un juramant care includea si acest text.....Dupa atatzia ani, inca mai iau pumni in gura ( vezi doar ce se scrie pe-aici) si crezi ca mi-e usor?.....Dar asa mi-e soarta, asa o duc!....Nu ma plang si nici nu mi-e rusine!.... :idea:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Sper sa ne cunoastem personal si sa putem discuta mai multe, inclusiv despre apicultura..... :)
Donbazil

Mesajde Donbazil » 16 Sep 2012, 23:55

Sal'tare!
Paul!.....
Eu altceva discutam.....Oricum apreciez faptul ca mi-ai raspuns....In stilul tau, dar..... :shock:
Te salut!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde modigliani » 17 Sep 2012, 06:04

Pe bune , fratilor , faceti cu Don Bazil exact cu s-a facut dupa revolutie . Era judecat si blamat tot omu' care fusese membru de partid ....... Ulterior spunea cate unu' ca s-a facut MDP ca sa capete un grad in plus la salariu , sa-si poata lua un CAReu , sa-si ia o casa-n rate , .... samd .
Asta e ! A fost omu' gabor , a facut in slujba ce-avea facut . Ori stiti cu totii ca militia ( si tot ce presupunea aceasta ) facea integranta parte din sistem .
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 17 Sep 2012, 09:12

modigliani scrie:Pe bune , fratilor , faceti cu Don Bazil exact cu s-a facut dupa revolutie . Era judecat si blamat tot omu' care fusese membru de partid ....... Ulterior spunea cate unu' ca s-a facut MDP ca sa capete un grad in plus la salariu , sa-si poata lua un CAReu , sa-si ia o casa-n rate , .... samd .
Asta e ! A fost omu' gabor , a facut in slujba ce-avea facut . Ori stiti cu totii ca militia ( si tot ce presupunea aceasta ) facea integranta parte din sistem .

ei uite taman asta gasesc eu ca e cel mai rau .... ca noi romanii suntem prea repede dispusi sa acceptam explicatiile cu beneficii materiale la tot felul de nefacute. La noi e iertat cel care "fura" de foame .... cu toate ca tot furt e .... iar paguba tot paguba e, la noi au fost intelesi toti cei care de buna voie si nesiliti de nimeni au intrat in partid (sau militie, sau secu) pentru casa si CAR.
Ba mai mult .... avem tendinta sa-i ridicam in slavi pe aia de se descurca, pe aia de sunt mai "oti", pe aia de au grija sa fure "legal" si uite asa dupa cativa ani ne miram cum de se ajunge ca destinele tarii sa fie conduse de tot felul de jagardele.
La Nuremberg au fost atarnati de grinda chiar si cei care au sustinut ca nu au facut altceva decat sa respecte ordinele .... sa respecti ordinele unui sistem represiv nu este o scuza ... . Nimeni nu a fost OBLIGAT sa se faca militian ... ba mai mult se calcau in picioare multi sa prinda loc acolo, dar erau de fapt pleava societatii cei prea lenesi, prea fomisti sau prea prosti ca sa faca altceva ... ca doar nu degeaba a ajuns Garcea un personaj de asa succes.
Dupa caderea comunismului din pacate doar in cateva tari fost comuniste au fost stigmatizati cu adevarat nomeclatureisti, fix acele tari sunt acum dpdv economic cu mult peste cele care ca si Romania au fost mai indulgente. Nu doar acest aspect e explicatia .... dar denota oaresce diferente de atitudine si mentalitate.
Nu vreau sa se inteleaga ca as dori musai ca Donbazil sa fie ridicat in furci .... dar un pic de revizuire a "discursului" nu ar strica, ma refer la:
1. nu ai fost platit de comunitate, in Romania politistii (si militienii) nici acum nu sunt platiti de comunitate, ci de MAI; de altfel politica de cadre in militie presupunea sa nu stai prea multi ani intr-un singur post. Probabil comunitatea la tine erau vecinii ... aia pentru care in maritimia ta mai faceai si tu cate un mic serviciu, mai un permis retinut restituit inainte, mai un kg de carne luat pe sub mana, etc .... gainarii si matraplazacuri.
2. dilema nu era cati hoti ai prins si nici cate amenzi ai dat, ci daca ai batut ... sau pentru tine nu exista diferenta? , si daca ai sau nu regrete pentru faptul ca ai fost in slujba unui sisatem represiv, ca ai facut parte dintre cei care au vegheat la buna oranduire a sistemului comunist ... ala in care nu aveai voie sa spui ce gandesti, ala care iti dadea painea pe cartela, ala in care daca ascultai la radio posturi straine era crima, etc;
3. cum oare ti-ai facut tu datoria fata de tara ta .... cand de fapt erai pus sa pazezti mizeria instaurata in tara?
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 17 Sep 2012, 09:24, modificat de 2 ori în total.
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE