Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vasilescu Adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Iul 2012, 15:29

Buna ziua!
Ma numesc Vasilescu Adrian si am domiciliul in comuna Prigoria,Gorj,insa in timpul anului scolar stau in Tg-Jiu,unde frecventez Colegiul Comercial ''Virgil Madgearu'' profilul economie.
Stupii,8 la numar in prezent, sunt in curtea parintilor,in Prigoria,unde eu nu pot ajunge decat in weekend.
De cand ma stiu pe lume aveam doua pasiuni,mecanica si apicultura,cu prima dintre ele crescand deoarece tatal meu a avut grije sa-mi cultive pasiunea lui(cand este liber nu se desparte de "fiare'',asa le zice maica-mea,iar eu crescand cu ele m-am molipsit si in prezent cand suntem amandoi acasa ne gasim mereu de lucru la tractor sau la utilajele ce tin de el).Cu toate ca mereu mi-am dorit sa am stupi primul roi l-am primit in 2009 dupa ce am facut rost de 2 cutii orizontale.Cel de-al 2-lea ulei l-am populat in 2010 de la aceeasi persoana cu care taica-meu a cazut de acord ca in schimbul serviciilor agricole sa ii dea 2 roi(unul in 2009 si celalalt in anul urmator).
Voi continua cu evolutia lor in postarea urmatoare pentru ca nu doresc sa obosesc cititorul..
salutari tuturor persoanelor care imi impartasesc pasiunea!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Re: Vasilescu Adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Iul 2012, 15:53

in primul an am fost indrumat de catre un apicultor cu experienta..iar in al 2-lea m-am descurcat aproape singur(ceream sfaturi cand ma izbeam de o situatie noua)..
pentru mine anul 2011 a fost unul foarte bun pentru ca pe langa primul roi artificial facut de mine :roll: am mai prins doi naturali astfel ajungand la 5 familii detinute :D ..
tot timpul am incercat sa tin stupii cat mai puternici si datorita acestui lucru am fost nevoit ca in plin salcam sa fac un roi prin stolonare colectiva pentru a nu roii :lol: ..Desi am dat de construit la greu(cam 60 de rame cu FA anul acesta)unul dintre ei,cel cu matca din 2009, a roit..si s-a gasit sa plece tocmai in mijlocul saptamanii cand nu eram acasa..penru a nu-l pierde am fost nevoit sa apelez la persoana despre care am spus mai sus ca ma mai ajutat.
cand am ajuns acasa vroiam sa-i rup botcile pentru a nu roi a doua oara, dar cum am fost retinut de taica-meu a iesit si roiul secundar..
in prezent toate matcile sunt imperecheate si ponteaza destul de bine.
numai bine tuturor!..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Iul 2012, 19:54

stupina mea :D (in devenire)
Fişiere ataşate
Fotografii-0014.jpg
Fotografii-0031.jpg
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 02 Iul 2012, 23:05

sambata mi-am facut putin timp pentru a incherba niste rame(5 la numar) deoarece dupa calculele mele nu mai aveau de construit si decat sa-si gaseasca ele de lucru mai bine le dau eu..
la ramele de pana acum am pus 5 sarme, insa la acestea am pus decat 4 pentru ca m-am cam grabit..
din experienta celor prezenti cate randuri de sarma ma sfatuiti sa pun?..la insarmare orizontala(pana acum nu am incercat insarmare verticala pentru ca leatul de jos mi s-a parut cam firav)..
salutari tuturor si va multumesc anticipat..
Fişiere ataşate
Fotografii-0009.jpg
Fotografii-0010.jpg
vasilescu adrian

Mesajde MihaiT » 09 Iul 2012, 16:06

eu folosesc insarmarea pe orizontala cu 5 sarme si nu am avut probleme

Bafta pe mai departe!!!
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" (Matei 5:44-46)
MihaiT

Mesajde victor s » 09 Iul 2012, 20:17

vasilescu adrian scrie: matca din 2009, a roit..si s-a gasit sa plece tocmai in mijlocul saptamanii cand nu eram acasa..

Aceasta este regula generala a stuparilor de sambata si duminica... :lol:
Aceeasi situatie o intampin si eu in fiecare an...dar las ca e bine...spunem si noi ca albinele noastre sunt neroitoare... ;)
Toate cele bune !
victor s

Mesajde vasilescu adrian » 10 Iul 2012, 14:49

multumesc pentru urari..
cat am fost acasa in acest weekend prelungit mi-am mai facut de lucru..
am folosit o rindea electrica pentru a face un cat de 3/4 la un stup pe 12 rame
Fişiere ataşate
Fotografii-0018.jpg
Fotografii-0021.jpg
Fotografii-0020.jpg
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 10 Iul 2012, 14:55

falsurile le-am facut tot cu rindeaua,dar in pozitia aceasta:
Fişiere ataşate
Fotografii-0017.jpg
Fotografii-0015.jpg
Fotografii-0019.jpg
a mers mai bine decat ma asteptam..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 10 Iul 2012, 15:12

mai jos sunt fotografiile a doar doua familii:
-primul este roiul secundar,si ultima rama cladita de el..
-a doua este o familie de baza(una din cele 4)
nu am facut poze la toti pentru ca mi-am dat seama spre finalul vizitei ca puteam sa le ''trag'' in poza pe toate sa nu se simta diferentiate..
Fişiere ataşate
Fotografii-0008.jpg
spre deosedire de cel primar,pe acesta l-am ajutat cu doua rame cladite(una cu putina miere si cealalalta cu puiet)..
Fotografii-0004.jpg
Fotografii-0007.jpg
vasilescu adrian

Mesajde pngflorin » 10 Iul 2012, 21:54

faina foto cu orizontalul.....tb sa recunosc ca i-mi este dor de ei, poate cand mai imbatranesc si o sa ma limitez la stationar....pe scaunel...la umbra.... :D
pngflorin

Mesajde vasilescu adrian » 17 Sep 2012, 17:03

deoarece in vacanta am fost la tara,unde nu an internet,nu am mai postat de mult asa ca revin cu ce am facut..

am extras mierea poliflora si a am constatat ca in acest an ,in zona mea,au cules mai mult decat la salcam..productia a fost de aprox 40 kg de la 5 stupi(de la roi nu am extras,defapt am mai lasat si o rezerva pentru fiecare dintre ei)destul de multumitoare,dar dupa ce au trecut pe la mine toate rudele si prietenii nu am mai ramas decat cu 10 borcane de un kg pentru consumul familiei..
la extras am folosit aceasta centrifuga:
Fişiere ataşate
Fotografii-0030_1.jpg
Fotografii-0028_1.jpg
cenrtifuga este facuta acasa si nu este prea complicata..
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 17 Sep 2012, 17:10

in aceasta vara am reusit sa-mi confectionez doua dalti..
Fişiere ataşate
Fotografii-0027_1.jpg
am ales acest model deoarece a fost mai usor de facut..
Fotografii-0026_1.jpg
Fotografii-0025_1.jpg
sunt din inox si s-au dovedit foarte utile..
vasilescu adrian

Mesajde dorindafi » 17 Sep 2012, 19:44

sa traeshti nepoate
spune cum stai cu hrana , populatzia cate rame ocupa , tratamentele pe care le/le-ai facut?
in ce clasa eshti shi cum stai cu amantele :lol:
dorindafi

Mesajde vasilescu adrian » 18 Sep 2012, 19:26

sambata (pe 15) am facut tratamentul cu varachet..urmeaza sa il repet..
Fişiere ataşate
Fotografii-0031_1.jpg
vasilescu adrian

Mesajde vasilescu adrian » 18 Sep 2012, 19:41

la ultima verificare (saptamana trecuta)am observat ca nu mai era puiet (mai erau doar cateva celule capacite care cred ca au si iesit)..mentionez ca nu am facut nici un fel de stimulare..
ca numar de rame ocupate arata cam asa:
- 5 rame roiul secundar
- 6 rame roiul primar
- 8 rame roiul artificial
- 8-10 rame celelalte familii
miere le-am lasat mai mult de 10 kg pe familie..
la celelalte stupine si stupine in devenire mai exista puiet?cam care rame?va afecta lipsa puietului din aceasta perioada familile in viitor?multumesc anticipat..
salutari si numai bine!..
vasilescu adrian

Mesajde catalin_vl » 18 Sep 2012, 20:35

mai exista puiet, dar acest fapt se datoreaza stimularilor din august. ;)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?