Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cand sa ma apuc de apicultura

Mesajde aliuta2000 » 13 Sep 2012, 19:28

ceea ce i-a propus omul e munca , nu cascat gura .
in primavara cand isi va cumpara albinele propri , sau cand va dori , va fi o mare diferenta pentru ca va sti cum arata o matca , cum arata puietul in diverse stadii , cum e asezarea in stup cat de cat , miere cuib si apoi magazie , chiar daca acum se formeaza cuiburile de iarnat
A.D.
aliuta2000

Mesajde Dragos2006 » 13 Sep 2012, 19:43

Acum utilizatorul(area) carlitos a vazut variantele de lucru , urmeaza sa se decida . frumos ar fi sa vedem evolutia in timp.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 13 Sep 2012, 19:48

Nu e vorba ca n-ar fi posibil sa-i ia acum si sa treaca iarna,dar prudenta e mama intelepciunii si e usor sa faci pe grozavul cand tu de fapt nu risti nimic.
Dragos, te-ai prinde sa-i vinzi albinele, asiguri consultanta telefonica si daca nu trec iarna ii dai altii?

Uite fata mosului cum sta treaba:
Ii iei acum cu 100-150 lei mai ieftin, mai pregatesti 40-50 lei pentru rezerve de hrana, daca ai norocul sa-i cumperi cu rezervele lui normale, constituite. Apoi iti tataie curul toata iarna de teama ca vor muri.
De curioasa te vei duce de cateva ori sa ridici capacul sa vezi ce fac, desi asta le va ajuta sa crape mai repede. Risti 300-400 lei si emotii.
Sau, mai pui de acum incepand 1 leu pe zi, deoparte (un chips mic) si in aprilie iti cumperi o familie puternica de albine. Petreci iarna in tihna si te pui pe documentat, vizionat filme, visat etc
Familia puternica si cunostintele acumulate vor produce miere si inca un roi, care vor valora mai mult decat ai investit initial. Fara riscuri!

Nu-ti fa griji ca e chiar asa complicat incat nici stuparii nu stiu cum e mai bine. Stiu ei bine, insa unii vor sa faca pe desteptii. Poate eu? Poate altii?
Cine se simte cu musca pe caciula sa raspunda! :D
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 13 Sep 2012, 20:42, modificat 1 dată în total.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde pst_claudiu » 13 Sep 2012, 20:38

Stupii cumparati in toamna e loterie curata.Stan patitu'
pst_claudiu

Mesajde nae » 13 Sep 2012, 21:50

pst_claudiu scrie:Stupii cumparati in toamna e loterie curata.Stan patitu'

IN '07 am cumparat 33 de fam in ianuarie ,am platit un acont(fara sa-i vad -vorbe ) si intelegerea a fost verbala ,daca sunt ca ai mei ii iau daca nu nu ,au fost mai buni (D-zeu sa-l odihneasca )-2 fara matci , a meritat ...
Astazi n-asi da 1 leu fara sa pun mana pe marfa ; eu am avut noroc .
Acum matcile au incetat ouatul ,sau oua mozaicat -o fi parazitata (fam),o fi bolnava ,o fi ''sofisticata '' ,o fi fost cuibul blocat ...loterie .
In primavara .
D-le Dragos , am facut toata iarna naveta cu fiu-meu la facultate .. nu simt nimic .
nae

Mesajde paul » 13 Sep 2012, 22:46

Sunt de acord cu ... Dragos !
Cel mai bine ar fi sa-ti iei 2-3 familii acum , daca se poate si fara rezerve , eventual de la vreun mos care-ti zice ca ajunge doar un tratament ... Sa-ti vezi stupii in curte si o sa vezi ca in loc sa dormi cu sotul sau cu mamica , depinde de statut , o sa dormi cu laptopul sub perna logata pe Stuparitul si cand te vor napadi cosmarurile (trec sau nu iarna , au hrana destula ,da' parca bandeleta cu varachet n-a ars in totalitate ...)mai pui o intrebare ... ba despre sirop , ba despre tratamente , ba despre iernare ... :!: Si asa vei invata ! Experienta proprie este cea mai valoroasa si cea mai adevarata !
Asta , doar daca esti hotarata si crezi ca-ti plac albinele !!! Apropos ... cand ai fost intepata ultima data ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde gusoiu_gigi » 14 Sep 2012, 21:07

arnautu valentin scrie:ma prahovene..am vazut ca vrei sa capetzi si experentza...uite ce tzi propun...incepi prg luni la 9 si termini la 3!mananci la mine...pauza 1 ora...si capetzi cata experentza vrei!i tzi platesc si microbuzul!daca te vaz ca vrei poate zi dau si 2 3 cutii cu albine!in pauza de o oras nu faci nani...mananci si apoi lectura!

ma prietene cea vusesi cu omu ca lai speriat si nu vrea sa mai vorbeasca cu noi :lol: in Prahova daca mergi 10 km dai de cateva sute de stupi si cred ca gasesti unul sa aiba treba in stupina ..si sati arate si cate ceva ;) Prietene baga si tu ...ca avem ceva stupi pacilea ca alfel ne incalica astea din jur :lol: :lol: :lol:
gusoiu_gigi

Mesajde irina » 18 Sep 2012, 15:28

si eu am cumparat anul trecut, la sf lunii august, cativa stupi.Si am avut noroc.Toti mi-au iesit di iarna.Ideea e sa ai un stupar cu experienta langa tine cand ii cumperi.Altfel....e cam riscant.Iar legat de faptul ca pana-n primavara te documentezi.....practica e cea mai sfanta.E doar un punct de vedere.Bafta!
irina

Mesajde ambee » 18 Sep 2012, 21:05

Dragos2006 scrie:Nea Nicu Damian m-a invatat o vorba : ia doi oameni pe unul tine-l acasa iar pe al doilea il duci in aula unui facultati langa studenti chiar daca probabil e analfabet ca primul . Dupa un an de zile sigur cel care a stat in facultate devine mult mai destept decat primul numai pentru simplu fapt ca a stat in preasma unor oameni rasariti . La fel si in apicultura un om care sta in preajma stupilor sigur va acumula mai multa experiena decat unul care casca gura pe ici colo.

D.le ambee...pentru "lamuriri" personale : viewforum.php?f=39
considerati aceasta editare ca pe un avertisment!
aaa
ambee

Mesajde ambee » 19 Sep 2012, 18:20

ambee scrie:
Dragos2006 scrie:Nea Nicu Damian m-a invatat o vorba : ia doi oameni pe unul tine-l acasa iar pe al doilea il duci in aula unui facultati langa studenti chiar daca probabil e analfabet ca primul . Dupa un an de zile sigur cel care a stat in facultate devine mult mai destept decat primul numai pentru simplu fapt ca a stat in preasma unor oameni rasariti . La fel si in apicultura un om care sta in preajma stupilor sigur va acumula mai multa experiena decat unul care casca gura pe ici colo.

D.le ambee...pentru "lamuriri" personale : viewforum.php?f=39
considerati aceasta editare ca pe un avertisment!

Frate ce naiba tot imi stergi postarile?Am inteles dar puteai sa-mi muti ironia aia acolo (mi-ai sters-o pur si simplu!!!!!)cum sa ma bat cu cu ala doar nu ma cobor la nivelul lui?
nu ai vazut cata matahala e Dragos ala? :D
aaa
ambee

Mesajde Dila Daniel » 19 Sep 2012, 20:02

V-am adresat un mesaj privat...
V-am explicat ca nu puteti posta off topic,cu atat mai mult cu un atac la persoana...
V-am comunicat public...
M-am oferit in privat sa va dau copia postarii dvs.,in cazul in care tineti neaparat sa dati un copy-paste in alt topic...
V-am indicat locul unde sa purtati discutiii "in contre"cu un coleg de forum...
Am stat sa sterg dupa dvs.,pentru a nu fi prea indulgent,si a va creea a N-a sansa...
V-am editat un avertisment...
CE SA FAC SA FITI MULTUMIT?
"frate"!!!
nu sti...te invatz
nu poti...te ajut
nu vrei...te...F...ortzez...
P.S....si aceasta ultima postare a ta se va sterge.
Urmatorul pas...va fi o banare"fratzeasca"...
si scuza-ma ca ti-am sters postarea si nu m-am ocupat sa-ti deschid alt topic.
Am fost un egoist.M-am ocupat de tratament in stupina ,in loc sa stau la calculator sa fac treaba in locul tau...!
...timpul nu mi-a permis decat sa fac curat dupa tine si sa te rog sa respecti regulamentul pe care, sunt convins ca l-ai citit pana ai ajuns sa il visezi!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde jexy » 19 Sep 2012, 23:00

Sa va spun cum am facut eu: anul trecut pe la mijlocul lui august am cumparat 13 familii de albine de la doi stupari , i-am achitat integral si ne-am inteles ca in primavara dupa ce se va lua zapada sa iau de la dansii pe alese familiile pe care le doresc, in tot acest timp m-au chemat fiecare cand au facut tratamente la stupi, cand au restrans cuiburile si etc (am avut multe de invatat), toata iarna am citit fel de fel de carti iar in primavara asa cum ne-am inteles mi-am luat acasa stupii si am fost foarte multumit, eu asa as proceda daca ar mai fi sa cumpar.
Tot in primavara un alt stupar care avea 8 stupi a suferit un accident mortal de masina iar fiul lui a fost nevoit sa vanda familiile de albine pe care le-am cumparat eu, erau familii cam slabute dar am avut grija de ele si acum sunt si ele foarte bine dezvoltate.
jexy

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR