Intro-zi in care nu aveam ce face la serviciu am mers la lacatuserie si le-am cerut voie baietilor sa ma lase sa ma joc pe acolo. Am gasit o bucata de tabla mai groasa pe care am decupat-o, indoit-o, finisat-o dupa cum m-am priceput. A iesit o dalta care se pare ca rugineste. Exista vreun impediment ca sa o pot folosi la lucrul in stupina?
Ultima oară modificat de iunicu pe 05 Feb 2012, 17:35, modificat 1 dată în total.
Odihneste-te in pace Gica! Odihneste-te in pace Kamy!
daca chiar te deranjeaza .... o cureti cu deruginol & diluant si-i dai o vopsea, culoarea cat mai tipatoare (galben, portocaliu, etc) sa-ti sara in ochi cand o pierzi prin iarba sau alte cele.
PS: sper sa-ti faca placere sa lucrezi cu ce-i facut de mana ta, nu de alta dar dpdv finaciar la 20 - 30 lei cu cat poti cumpara o dalta facuta profi (chiar si din inox) nu faci mare economie.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric lucky5strike - parvenit si profitor
E o dalta micuta Are cam 2 degete latime la capete. Special am conceput-o mica sa nu ma incomodeze in timpul lucrului. Am sa o vopsesc cu certitudine lasand nevopsite numai varfurile. Sigur ca nu e scumpa una profesionala din inox numai ca imi place sa bricolez si pe urma trebuie sa-mi cumpar mai inainte albine, faguri, sarma pentru rame etc. Vine mai cu timpul si echipamentul dedicat. Curiozitatea mea este daca albina face nazuri la rugina de pe dalta.
sigur ca da, ragaie albina cand apropii dalta de rame am vazut stupine ale unor propietari mai in varsta in care nu s-a auzit veac de o dalta adevarata. Departau ramele cu ajutorul unui cutit rupt, bont si ruginit de de parea piesa arheologica.
lada plina de albine, dalta si afumatorul in rest... Dumnezeu cu mila !
Perfect atunci! Banuiam eu dar am zis ca nu fac rau sa intreb. Daca dalta nu produce decat ragaieli am sa o folosesc cu incredere, ma temeam foarte tare de flatulatii.
Uneori folosesti dalta sa descapacesti o portiune mica de fagure, sa gusti mierea etc. Ma rog ... nu spune nimeni ca albinutele tale se vor imbolnavi fiindca ti-e ruginita dalta, dar una de inox nu-i o avere !
hai ca vin si eu cu doua modele de dalti care le-am facum cu ceva vreme in urma. Acum am trecutla ceva mai avansat. Cand am poze revin. Dalta de jos curbata mi-a placut atunci cel mai mult.
eu l-am facut din ceva platbanda ce se foloseste la impamantare la casa sau ca paratraznet. Nu stiu ce material este dar nu rugineste si au tot fost uitate pe afara.
iunicule , ai rezistat sa nu-ti cumperi una ca cea din poza pe care ti-am trimis-o ??? sa stii ca este traznet !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!! Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ??? Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
Stiu Luciane, visez la ea de cand am vazut-o la tine dar sunt atatea de cumparat. Deocamdata am in plan de achizitii: foite artificiale, chituri de rame, 4 matci marcate cu rosu, cutit pentru descapacit, sita inox pentru miere, centrifuga (am o promisiune la un pret grozav). Dalta aia mai tarziu.