Tot respectul Donbazil,
Intradevar, comunicarea prin scris adesea deformeaza, dar la d-voastra razbate in scris o anumita verticalitate. Sper sa nu fi dat impresia ca v-as judeca cumva pe d-voastra sau ...militia, insa v-am spus impresia generala despre militie si dealtfel, sunt convins ca o cunoasteti.
Fac o paralela, dar recunosc ca e tare gingasa si exista riscul de a fi interpretata gresit:
-Si anume...daca as fi tigan, sunt convins ca as fi privit cu o oarecare neincredere, nu pentru faptele mele cat pentru cele ale comunitatii mele si apartenentei mele.
Bunicul meu a fost politist in perioada interbelica. Avea 62 de ani la nasterea mea, dar cu toata diferenta de varsta, am fost prieteni buni. Stiam de la scoala ca politia burghezo-mosiereasca i-a haituit pe comunisti, acestia fiind cei mai drepti dintre oameni. Sub acest aspect, aveam un sentiment neplacut legat de bunicu` si bineinteles ca l-am intrebat.
Chiar daca mi-a povestit ca ei n-aveau treaba cu politica ci cu hotii si banditii, iar comunisti nici nu erau (asta m-a mirat, caci eram convins ca majoritatea proletariatului...) si ca pe astia i-au aduc rusii, tot aveam impresia ca imi ascunde ceva si nu vrea sa-mi povesteasca. Nu era cum stiam eu din carti

Dar mi-a povestit si despre evrei...groaznic. Nici asta nu era deloc precum in carti. De aceea spuneam ca invingatorii scriu istoria dupa cum le convine lor.
Am auzit de familii care s-au despartit in urma discutiilor despre politica, asa ca pe un forum, discutiile despre politica (sau religie), aproape sigur vor degenera uitand ca de fapt scopul final e acelasi (mai binele comun) sau la religie, ne inchinam aceluiasi D-zeu.
Donbazil scrie:..eu niciodata nu ma ascund dupa un uzername . Totdeauna si pe toate forumurile pe care sunt activ, mi-am declinat identitatea.
Desi sunt comvins ca asta nu era un a`propos la identitatea mea incomplet dezvaluita, precizez ca am motive personale de a pastra o anumita discretie. Prin e-stalking, multe lucruri se pot afla, iar eu
imi doream, nu sa ascund un trecut ci o discretie in ce priveste prezentul, chit ca nu e ceva de ascuns.
Pentru d-voastra, pot spune ca locuiesc in satul din care provin d-nii Andras si Pistrui.

Daca as fi seful politiei? N-am competente, dar as lupta pentru imaginea "politistul e prietenul si protectorul tau." si as sanctiona drastic metodele abuzive. Altfel lupti cu infractorii daca ai cetatenii de partea ta.
Despre albine...placerea ar fi numai de partea mea. Eu sunt atat de nestiutor fata de d-voastra incat n-as avea ce sa va spun interesant. Pe forum citesc sectiunea apicultura si bag la cap, dar nu prea ma bag in discutii, mai ales pentru-ca exista replica "tu cati stupi ai?".
Sigur, ne vom cunoaste intr-o zi si sper ca nu vom fi dezamagiti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)