Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Sep 2012, 21:05

in urma taierii au aparut 3 ramificatii !!! exact cate trebuie !!! doua vor fi brate orizontale , a treia in sus va pleca si va fi iarasi taiata si ramificata la urmatoarea sarma !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_dscn3950.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Sep 2012, 21:08

merele mele IDARED !!! cred ca la anul daca voi avea timp le voi mai rari atunci cand vor fi de dimensiunea unei alune !!! si daca se poate sa nu fie lipite unul de altul !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_3dscn3959.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 22 Sep 2012, 21:18

sper ca merele tale idared sa nu fie acre ca alea de la supermarket. :?: :lol:
FLORINELU

Mesajde Mircea_63 » 22 Sep 2012, 22:15

E un soi dulce si aromat, de toamna si se pastreaza foarte bine. Eu n-am rarit, dar pamantul din jurul pomului il sap primavara si pun ingrasamant, iar in vremuri de seceta (ca vara asta) fac irigatii.
Dupa cum arata se vede ca ai facut tratamentele ca la carte!
Frigul le inroseste!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Sep 2012, 22:28

le-am facut , dar anul asta mai mult ca si in alti ani si-a cam facut de cap viermele merelor !!!
sper sa am timp la anul sa-i stropesc asa cum trebuie !!!
viermele asta al merelor are doua generatii !!!
trebuie stropit la timp , mai ales cu dereglarile astea ale anotimpurilor !!!
voi incerca sa fac rost de capcane cu feromoni pentru viermele merelor !!! de fapt pentru fluturele care depune oua pe mere si " sfredeleste " merele !!!
la Cluj am auzit ca sunt si ma voi interesa !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 22 Sep 2012, 22:45

Eu stiu ca se numeste viespea marului, e mica, inteapa si depunele ouale in luna mai, incepand de cand merele sunt cam cat o cireasa, iar larvele au ca semnal de ecloziune dulceata din mar. Cand marul se coace (indulceste) si au larvele glucide, incep sa iasa si sa pape. Odata depuse -adica odata intepat fructul- efectul insecticidului de la suprafata fructului nu actioneaza asupra lor.
Tot secretul e sa stropesti preventiv cu insecticid in mai si iunie, sa nu poata sa-si depuna ouale. Rezultatele le vezi la cules, octombrie-noiembrie. Pentru depozitare, NUMAI merele culese direct pom. Unul cazut fie si accidental la cules, il bagi la consum. Merele "batute", chiar daca aparent nu se vede nimic si marul pare perfect, se strica mai repede, deci pentru depozitare, umblii cu ele precum cu ouale.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Sep 2012, 14:17

vad ca le ai cu astea !!! prevad ca desi am discutat la telefon des , vom vorbi si mai des !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2012, 18:44

din cate cred eu , aceste celule par a fi crescute recent !!! celulele cu ceara mai deschise la culoare sunt pe rama mai jos decat mierea capacita de ceva vreme !!! sau mi se pare mie ca ar fi alungite cu ceara proaspata ??? :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_1dscn3968.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2012, 18:50

va prezint stupul meu MER !!! cu ajutorul Domnului la anul imi doresc 4 !!! anul celalalt voi vedea cum se comporta !!! corpul inaltime de 155mm , rama de 146mm !!! in prima poza cu 3 corpuri care ar fi cuibul !!!
in a doua cu inca 2 corpuri pentru recolta !!!
in a 3-a cu 3 corpuri pentru recolta , desi am, inteles ca sunt suficiente 2 corpuri la cules !!!
poza 1 - inaltime 63cm cu fund , podisor si capac !!!
poza 2 - 94cm !!!
poza 3 - 110 cm !!!
deocamdata fara rame in el , fara albine !!!
DEOCAMDATA !!!
Fişiere ataşate
rsz_1dscn3975.jpg
rsz_dscn3977.jpg
rsz_dscn3981.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi_vidican » 24 Sep 2012, 19:17

Luciane,
Când îl văd pe ultimul plin cu albină și miere, dau cu basca de pământ :lol:
Să nu te lași până nu-l umpli!
Până-l ajungem pe Dan Mărgărit cu cele 10 corpuri ale lui, mai e puțin.
De aia trecem noi pe MER, ca măcat la numărul de corpuri (împărțit la 2) să ajungem cu stupul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jenica67 » 24 Sep 2012, 20:49

Ca sa il ajunga pe Dan Margarit, trebuie sa mai puna 9-10 corpuri deasupra. Sa dea domnul sa ajunga, dar si noi sa traim, sa o vedem si pe asta ! :lol:
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Sep 2012, 22:34

eu zic sa nu tintesc prea sus !!!
la primavara vreau sa le populez ,si peste 2 ani voi avea primul an de productie !!!
incep cu 4 bucati !!! cu 1 , 2 nu cred ca ar fi concludent !!!
vreau sa-i populez cu roiuri din pom , si prin iulie sa le schimb matcile !!! cu matci de cumparat !!! de care gasesc mai bune !!!
abia peste 2 ani voi incerca sa ma pronunt asupra MER-ului !!!
cu Dumnezeu inainte !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 25 Sep 2012, 00:43

ves.lucian.zabrani scrie:hai sa-ti mai spun una !!! in biblie scrie ca daca conduce orb pe orb , cad amandoi in groapa !!! acuma noi incercam sa facem o echipa !!! vedem noi ce iasa din experienta noastra !!! imposibil sa nu reusim !!! chiar daca partial !!! eu m-am hotarat : 3 bucati de MER fac la anul !!! :P :P :P

ves.lucian.zabrani scrie:va prezint stupul meu MER !!! cu ajutorul Domnului la anul imi doresc 4 !!! anul celalalt voi vedea cum se comporta !!! corpul inaltime de 155mm , rama de 146mm !!! in prima poza cu 3 corpuri care ar fi cuibul !!!
in a doua cu inca 2 corpuri pentru recolta !!!
in a 3-a cu 3 corpuri pentru recolta , desi am, inteles ca sunt suficiente 2 corpuri la cules !!!
poza 1 - inaltime 63cm cu fund , podisor si capac !!!
poza 2 - 94cm !!!
poza 3 - 110 cm !!!
deocamdata fara rame in el , fara albine !!!
DEOCAMDATA !!!

Te poti hotari?! 3 sau 4 ?! Sau mie la tel mi-ai zis prima data 2
Hmmmm,deci dupa cum observ e in crestere,deci pina la primavara cred ca ii treci pe toti :))) :))) asa e?!!
Sa-ti dea bunul Dumnezeu
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Sep 2012, 01:29

ai dreptate !!! deja i-am si comandat pe toti 4 !!!
au si nume : Lucian , Cerasela , Norbert si Eduard !!! :lol:
unul va fi alb , al meu , al doilea galben , al treilea albastru si al patrulea mix !!! fac eu o combinatie !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 25 Sep 2012, 07:21

Luciane,pe bunicul cum il cheama,dar pe bunica :?: :roll: :roll: :roll:
FLORINELU

Mesajde cristi_vidican » 25 Sep 2012, 07:28

Stați voi liniștiți, că după cum îl știu pe Lucian, nu cred că stupii lui mai prind primăvara pe rama de 1/1. Face el cumvă și din iarnă-i scoate pe TOȚI pe MER. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?