Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde modigliani » 17 Sep 2012, 09:19

Cum dracu' de ma asteptam sa carcotesti tu nitel ? Chiar m-am mirat , ca-i deja ora noua ! Ma gandeam ca poate de data asta scapam ......... Aiurea !

Cristi , ..... fie , poate , cum ziceti voi , astia de-l blamati ..... Dar mai dati o tura prin Sfintele Scrieri . Capitolu' ala cu oaia ratacita .......
modigliani

Mesajde Cristian IONITA » 17 Sep 2012, 09:21

Pictore ..... de asta te iubesc eu pe tine (nu-ti face iluzii ca nu esti genul meu dpdv sexual) ... ca te pricepi la oameni.

Legat de oaie .... pai daca tot e ratacita de talamba ce e .... macar sa nu mai behaie ca pe unde a fost ea e mai buna iarba .... nu ca ar fi musai mai buna sau mai rea .... ci strict pentru ca ea a fost pe acolo.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 17 Sep 2012, 10:08

Tot respectul Donbazil,

Intradevar, comunicarea prin scris adesea deformeaza, dar la d-voastra razbate in scris o anumita verticalitate. Sper sa nu fi dat impresia ca v-as judeca cumva pe d-voastra sau ...militia, insa v-am spus impresia generala despre militie si dealtfel, sunt convins ca o cunoasteti.
Fac o paralela, dar recunosc ca e tare gingasa si exista riscul de a fi interpretata gresit:
-Si anume...daca as fi tigan, sunt convins ca as fi privit cu o oarecare neincredere, nu pentru faptele mele cat pentru cele ale comunitatii mele si apartenentei mele.

Bunicul meu a fost politist in perioada interbelica. Avea 62 de ani la nasterea mea, dar cu toata diferenta de varsta, am fost prieteni buni. Stiam de la scoala ca politia burghezo-mosiereasca i-a haituit pe comunisti, acestia fiind cei mai drepti dintre oameni. Sub acest aspect, aveam un sentiment neplacut legat de bunicu` si bineinteles ca l-am intrebat.
Chiar daca mi-a povestit ca ei n-aveau treaba cu politica ci cu hotii si banditii, iar comunisti nici nu erau (asta m-a mirat, caci eram convins ca majoritatea proletariatului...) si ca pe astia i-au aduc rusii, tot aveam impresia ca imi ascunde ceva si nu vrea sa-mi povesteasca. Nu era cum stiam eu din carti :lol: Dar mi-a povestit si despre evrei...groaznic. Nici asta nu era deloc precum in carti. De aceea spuneam ca invingatorii scriu istoria dupa cum le convine lor.

Am auzit de familii care s-au despartit in urma discutiilor despre politica, asa ca pe un forum, discutiile despre politica (sau religie), aproape sigur vor degenera uitand ca de fapt scopul final e acelasi (mai binele comun) sau la religie, ne inchinam aceluiasi D-zeu.

Donbazil scrie:..eu niciodata nu ma ascund dupa un uzername . Totdeauna si pe toate forumurile pe care sunt activ, mi-am declinat identitatea.

Desi sunt comvins ca asta nu era un a`propos la identitatea mea incomplet dezvaluita, precizez ca am motive personale de a pastra o anumita discretie. Prin e-stalking, multe lucruri se pot afla, iar eu
imi doream, nu sa ascund un trecut ci o discretie in ce priveste prezentul, chit ca nu e ceva de ascuns.
Pentru d-voastra, pot spune ca locuiesc in satul din care provin d-nii Andras si Pistrui.

:D Daca as fi seful politiei? N-am competente, dar as lupta pentru imaginea "politistul e prietenul si protectorul tau." si as sanctiona drastic metodele abuzive. Altfel lupti cu infractorii daca ai cetatenii de partea ta.

Despre albine...placerea ar fi numai de partea mea. Eu sunt atat de nestiutor fata de d-voastra incat n-as avea ce sa va spun interesant. Pe forum citesc sectiunea apicultura si bag la cap, dar nu prea ma bag in discutii, mai ales pentru-ca exista replica "tu cati stupi ai?".
Sigur, ne vom cunoaste intr-o zi si sper ca nu vom fi dezamagiti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde modigliani » 17 Sep 2012, 10:54

Mircea_63 scrie: asa ca pe un forum, discutiile despre politica (sau religie), aproape sigur vor degenera uitand ca de fapt scopul final e acelasi (mai binele comun) sau la religie, ne inchinam aceluiasi D-zeu.

Acum ai inteles Mirceo de ce cu cateva luni in urma evitam sa intru pe topicurile politice sau religioase ? Invariabil vor duce la neantelegeri , chiar conflicte , samd .
Partea proasta este ca starneste si ranchiuna . Intoarcerea la topicurile tematice forumului nu se poate face fara "sechelele" si tarele dobandite la politica .
Interlocutorii preopinenti , de la politica incolo nu vor mai putea avea un dialog firesc . Sau foarte greu se vor putea intoarce la el ........
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 17 Sep 2012, 15:37

Donbazil scrie:Sal'tare!
Da, dar toate faceau parte din " privatziunile serviciului militar" si eu depusesem un juramant care includea si acest text...

Privaţiunile au venit la pachet şi cu ceva avantaje.

Este nepotrivit să vă luaţi de Donbazil pentru că a fost sectorist.
Poliţiştii de azi sunt mai răi decît erau sectoriştii de-atunci, oamenii de azi sunt cu puţine excepţii mai răi decît atunci, omenia în general s-a cam pierdut undeva pe drum.

Problemele oamenilor erau mai puţine iar tentaţiile pentru oamenii legii au fost şi sunt în directă legătură cu acestea şi cu natura lor.
Dacă mergeai o staţie cu tramvaiul erai deja în zona altui sectorist şi dată fiind suprafaţa mică pe care o avea arondată, era mai tot timpul prezent şi cred că-ţi bătea la uşă mai des decît poştaşul.
Nu mai ştiu foarte bine dar cred că ţinea la el cărţile de imobil sau dacă nu, trecea să le varifice des.
Cunoştea pe toată lumea, ştia cîţi copii sunt în fiecare casă, care e văduvă şi care nu, dar face o cafea bună, şi dacă şefii lui ar fi avut nevoie de o informaţie despre cineva, aveau de la cine să o ceară.

Sigur că a făcut parte dintr-un sistem pe care l-am urît toţi dar nu putem şti ce a făcut şi ce nu, pentru acesta.
Cred că cel mai potrivit ar fi să renunţăm, noi la acuze şi Donbazil la scuze.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 17 Sep 2012, 15:41

"M-am crucit când am văzut că tata şi cu mama s-au sculat din groapă!"
...........
"Ne-au pus să semnăm pe foi albe, de câteva ori. Ne-au zis că vor să vadă dacă semnăturile noastre seamănă cu alea de pe ...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/Miracol ... z26jKYgoeg
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde lucky5strike » 21 Sep 2012, 22:01

Ca sa judecam in mod corect politistii (ce termen prost, "sa judecam"... "sa intelegem", ar fi mai potrivit!!), ar trebui trait o luna-doua in pielea lor.

Foarte posibil sa ne luam cu mainile de cap cand am vedea cam cu ce fel de specii au ei de-a face... zilnic...

Si foarte posibil i-am privi cu alti ochi.

:!:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mibu » 21 Sep 2012, 22:16

Domnilor ,despre polițiști vorbim pe alte maleaguri , noi bineînțeles ,neavînd nimic în comun cu zonele respective !
Dacă vreți să reformulați și să discutăm despre milițieni ,mai vedem !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde mibu » 21 Sep 2012, 22:16

Nu putem să nu observăm că politica și tactica și tot ce ține de mișcarea milițienească este aceiași ca pînă la ,,89 ,, !
Ba mai mult ,ca și efective ,ohooo- montană,silvică,rurală,locală,veterinară și cîte or mai fi !
Îi orice caz in comportare este RURALĂ !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde Cristian IONITA » 22 Sep 2012, 09:31

Intr-un sistem totalitar avem 2 categorii de oameni: VICTIME si CALAI

daca despre alte "meserii" mai putem spune ca au facut parte din ambele categorii despre MILITIENI nu avem cum decat sa-i includem la categoria CALAILOR

nimeni si nimic nu te obliga sa intrii in militie .... cei care o faceau erau pe deplin constienti la ce se baga (iar toti au intrat din oportunism) .... dar uite ca nici acum dupa aproape 23 de ani nu au fost in nici un fel responsabilizati.
Cristian IONITA

Mesajde LUCIAN AVRAM » 22 Sep 2012, 10:28

CI-ule , ca de obicei la acest capitol "furi curent " , vezi doar victime si calai , tu personal ai trait vreo experienta cu vreun militian ? nu prea as crede ,
sunt de acord ca au fost si exagerari pe timpul celalalt dar nici la modul in care le prezinti tu , ca de obicei ( ca asta este sportul preferat la romani , datul cu parerea ,)
eu as zice sa te mai documentezi putin mai mult si o sa vezi ca am dreptate , in cat timp era prins un talhar inainte de "89 si in cat timp este prins azi , daca mai este prins :D ,
ce ar fi o societate fara forte de ordine ?
cum ar fi daca ai atacat in plina strada sau scara blocului , si nu ai avea la cine apelezi sa prinda hotul , zilele trecute am vazut la tv cum un nenorocit ataca batranii in scara blocului si le fura banii , daca acel batran ar tatal sau mama ta , ce ai face ? se intamplau si pe timpul celalalt nenorociri din astea dar hotii erau prinsi ,
cat despre militieni las-o mai moale ca esti un pic pe dinafara , faci ce faci si sari la gatul lui Donbasil , ca fost militian , ca are nu stiu ce mentalitate , ca nu l-a obligat nimeni sa intre in militie , si daca omul a ales sa mearga pe aceasta cale , cine esti tu sa-l judeci ?
cati ani aveai la revolutie ? 14 ? cati ani aveai inainte de revolutie ? mai putin de 14 ? ce experiente a putut sa traiasca un pusti si mai ales sa inteleaga care este activitatea unui militian si care este rolul sau in societate , eu cred ca tu la varsta aia de 14 ani , in cel mai fericit caz umblai dupa fete sau faceai altceva .............mult mai rusinos :oops: :lol: :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 09:20

Daca tu ai inteles ca sar la gatul lui Donbazil sau ca il (si) judec imi cer scuze ca nu m-am facut bine inteles. Eu doar l-am intrebat daca are sau nu vre-un pic de regret? .... a evitat sa raspunda .... treaba dumnealui .... nu-s putini aia de refuza sa-si asume raspundera ... ba dimpotriva e plina lumea de jagardele.

Si iara-si tot in mod eronat ai inteles si faptul ca trebuie sa comparam militia cu politia (desi prea multe deosebiri nu ar fi ... dar nu se cadreaza pe topic).

In plus .... imi pare rau sa ti-o spun .... dar nu poti fi model de perspicacitate .... ba dimpotriva .... la 14 ani nu putini sunt cei care vad lucruri care le scapa celor mult mai maturi, mai ales cand familia ta a suferit in mod direct datorita "sistemului" fara a avea alta vina decat ca au fost mai harnici si mai gospodari decat altii.

"talharia" nu a fost inventata nici de comunisti .... si nici de dupa pseudodisparitia lui .... a existat cu mult timp inainte si o sa mai existe inca mult timp de acum incolo, comunisti nu au facut decat sa nu vorbeasca despre ea ... si dupa cate vad acum la tine au avut si dreptate .... oamenii mai "ardeleni" la creier cred ca daca nu stiu ei nu exista.
Tu crezi ca "inainte" nu existau talhari neprinsi? ..... :D .... ma bucur pentru tine ... am inteles ca oameni creduli sunt mai fericiti decat aia mai cu picioarele pe pamant.

De unde ai inteles tu ca as milita pentru o societate fara "forte de ordine" nu mai vreau sa comentez ca o sa spui ca am ceva cu tine de te fac batut in cap.
Cristian IONITA

Mesajde proapi » 23 Sep 2012, 09:37

Militienii au actionat la comanda, ce poti sa le ceri, dresajul intra in subconstient.
Raspunderea pentru esecul sistemului comunist totalitar, e clar , ca o poarta partidul, de la activistii de varf pana la ultimul membru, ca acestia au transformat statul in propriul sistem arata gravitatea totalitarismului.
Cel mai grav acum este ca cei din urma dau lectii de democratie, cat de parsivi pot fi.
proapi

Mesajde proapi » 23 Sep 2012, 09:37

Nu le poti cere ceea ce nu au, constiinta.
proapi

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 09:44

proapi scrie:Militienii au actionat la comanda, ce poti sa le ceri, dresajul intra in subconstient.
....

macar daca ar fi fost capabili de asta .... sa urmeze o comanda .... dar asta e alta discutie

ce vreau eu sa stiu este motivatia care il face(a) pe om ca de buna voie si nesilit de nimeni sa intre in randul CALAILOR.

Asa din experienta personala as spune ca principalele motivatii au fost: parvenitismul si incapacitatea de a face altceva, dar eu nu pot privi aceste lucruri decat din afara .... nu cred ca strica nimanui o parere mai avizata.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 23 Sep 2012, 10:00, modificat 1 dată în total.
Cristian IONITA

Mesajde proapi » 23 Sep 2012, 09:59

Motivatia: - traiul de partea puterii, cu privilegiile puterii;
- foloase, cat cuprinde;
- salariu, casa, pensie mare si la varsta mica;
- statut de functionar, stabilitate.................

Unii dintre ei si-au gasit si locul propice, in structurile represive, prin manifestarile psihice negative de care au dat dovada.
proapi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE