Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Viitorul apiculturii din 2014

Mesajde Jean Valjean » 23 Sep 2012, 12:49

Acest topic se vrea a fi o sursa de informatii despre ce se va intampla cu apicultura din 2014, care sunt tendintele, care vor fi directiile in care se va investi, tinand cont ca anul urmator se incheie actualele masuri europene.
Vor mai fi, nu vor mai fi fonduri europene de accesat, va mai fi ceva asemanator PNA?

Eu nu stiu nimic in acest sens, de aceea deschid acest topic in care cei care afla cate ceva sa impartaseasca si celorlalti.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Re: Viitorul apiculturii din 2014

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 13:17

Pana in 2014 sita va cerne si vor ramane doar cei care merita, Pleava va fi luata de vant !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Jean Valjean » 23 Sep 2012, 17:42

Puteti sa detalia , va rog ?
Cine sunt cei care merita?
Cine sunt cei care constituie Pleava?

Multumesc
Jean Valjean

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 17:58

Cei care merita sunt cei cate inteleg ca albina este o nobila fiinta care iti va da foarte mult doar daca pur si simplu o iubesti.
Pleava sunt cei care au crezut ca albinaritul este o rampa spre venituri mari si facile fara a tine cont si de albina.
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 23 Sep 2012, 18:01

Dragos2006 scrie:Pana in 2014 sita va cerne si vor ramane doar cei care merita, Pleava va fi luata de vant !

aia care manaca rahat la fiecare 2 vorbe ce-or fi ? pleava sau "merituosi"?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Jean Valjean » 23 Sep 2012, 18:09

Haideti va rog sa nu omoram acest topic inca din fasa.

Intrebarea e: vor mai fi fonduri europene sau nationale pentru apicultura incepand cu anul 2014?

Se va impozita apicultura, asa cum se intelege din articolul de mai jos ?

http://www.graiul.ro/index.php?option=c ... 8&Itemid=6
Jean Valjean

Mesajde Dragos2006 » 23 Sep 2012, 18:42

Fonduri vor veni , ba chiar mai mari ! numai ca acum apele incep sa se limpezeasca , inspectorii au inceput sa invete cu apicultura iar stuparii se triaza de restul.
Impozitarea tine stric de rezultatul alegerilor parlamentare , daca raman astia de acum care nu au sprijin extern vor fi nevoiti sa scoata bani si din piatra seaca deoarece bani din exterior nu prea vor mai veni.
Dragos2006

Mesajde Jean Valjean » 02 Noi 2012, 16:49

Se pare ca din 2014 vor creste sumele care se vor putea obtine din fonduri europene.

De exemplu pentru instalarea tinerilor fermieri s-ar putea obtine maxim 70.000 €.

Ramane de vazut daca va fi asa si in ce conditii se vor da.
Jean Valjean

Mesajde Dragos2006 » 02 Noi 2012, 21:11

Pentru mine acesta este viitorul apiculturii : fiul meu Stefan . cat timp stiu ca cineva imi calca pe urme mi se rupe de banii europeni . Inutil ai averi daca in urma nu lasi nimic.
Fişiere ataşate
DSCN8785.JPG
Dragos2006

Mesajde ovidiu_78 » 02 Noi 2012, 23:36

Degeaba ne facem noi planuri,urmasi,etc,caci nici maine nu stim ce va fi,dar pe viitor atunci?!?
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Dragos2006 » 02 Noi 2012, 23:51

ovidiu_78 scrie:Degeaba ne facem noi planuri,urmasi,etc,caci nici maine nu stim ce va fi,dar pe viitor atunci?!?

Atunci sa ne sinucidem... :lol: :lol: :lol: :lol: nu stiu ce vor face altii pe viitor dar eu stiu exact ce am de facut . Sunt infectat cu virusul apiculturii si sunt incurabil asa ca voi munci pana la capat .
Dragos2006

Mesajde dorindafi » 03 Noi 2012, 20:22

Jean Valjean scrie:Haideti va rog sa nu omoram acest topic inca din fasa.

Intrebarea e: vor mai fi fonduri europene sau nationale pentru apicultura incepand cu anul 2014?

Se va impozita apicultura, asa cum se intelege din articolul de mai jos ?

http://www.graiul.ro/index.php?option=c ... 8&Itemid=6

in MM a fost doar o intalnire unde fiecare au relatat ceace au considerat de cuvintza . ce va fi vom vedea
dar chestia cu placutzele de identificare :lol: , asta afost scoasa de aia deshteptzi asha cum li se spune in masmedia

shi eu shtiu ce spun pt ca se schimba crotalile de identificare la bovine care sunt prinse in urechi dar la stupi ca sunt prinse cu pioneze ori horshurupuri
dorindafi

Mesajde Jean Valjean » 30 Sep 2013, 20:12

Urmaresc cu interes tot ce se anunta cu privire la perioada 2014-2020. Ma surprinde tacerea care exista in jurul acestui subiect, in conditiile in care, din cate inteleg, singura masura pe care o mai pot accesa apicultorii ar fi ceeea ce este acum 112. Numai ca pentru aceasta masura este nevoie de multi stupi din start: peste 70.
PNA-ul pentru mine nu intra in discutie ca e frectie cu apa de ploaie si din cate am vazut asa va fi si mai departe.
Masura 141 dispare.
Apare in schimb sprijinul pentru ferma de familie, dar care nu vizeaza decat anumite domenii:
- in sectorul vegetal : legume, fructe, vita de vie si cultura de camp
- in sectorul vegetal: bovine, ovine, caprine, porcine si pasari.
Conform http://www.danielconstantin.ro/wp-conte ... amilie.pdf

Sa inteleg ca apicultura nu mai are nici o importanta ?

P.S. Exact acum un an Dragos spunea mai sus urmatoarele : "Impozitarea tine stric de rezultatul alegerilor parlamentare , daca raman astia de acum care nu au sprijin extern vor fi nevoiti sa scoata bani si din piatra seaca deoarece bani din exterior nu prea vor mai veni."

Acum, dupa un an, stim ca s-au introdus noi impozite si avem excedent de cont curent. Se pare ca a avut dreptate.
Jean Valjean

Mesajde proapis13 » 30 Sep 2013, 20:20

Azi dimeneat la stirile de la ora 7 se anunta la un post de radio ca de la anul se dau 4000 euro/an
pt cei ce se apuca de apicultura nr minim de stupi fiind de 73, detaliile nu sunt inca stabilite pe deplin
Eu zic sa asteptam si sa vedem ce se v-a intimpla
Deocamdata inca sunt proiecte in derulare la 141 si se primesc cererile de plata aferente anului IV si V
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Jean Valjean » 30 Sep 2013, 20:27

Sa asteptam sa vedem ce se intampla? Nu crezi ca ar fi bine sa stim de acum ce masuri vor fi, ce conditii trebuie indeplinite, ca stim sa ne pregatim, cand se da drumul sa fim cu lectiile invatate
Facem ca in perioada 2007-2013 cand in primii doi ani oamenii nu aveau habar ce oportunitati sunt si s-au trezit la spartul targului blocand autoritatile cu proiecte?

Am impresia ca iar ratam startul.
Jean Valjean

Mesajde proapis13 » 30 Sep 2013, 20:42

Jean Valjean scrie:Sa asteptam sa vedem ce se intampla?

Info e la un clik distanta,daca stam pe net in fiecare zi si ne informam unii pe altii avem de castigat
La inceput toata lumea a fost neincrezatoare iar functionarii publici nu au stiut sa aplice si sa implementeze masurile
acum stiu si sunt pregatite insa volumul mare de lucru si blocarea proiectelor din lipsa de fonduri din partea statului roman
fac imposibila fluidizarea activitatii.Sunt curios ce criterii or sa mai introduca la anul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Următorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA