Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Filme ..... d-alea "grele" , nene !

Mesajde modigliani » 07 Sep 2012, 12:17

Mircea_63 scrie: Stiti ceva? Raspunsul nici nu conteaza!

Mirceo , ..... TE IUBESC !!!!!!!

Intradevar , vorbim despre un raspuns la care poate nu vom reactiona cum trebuie , un raspuns care ne poate dezamagi , un raspuns care poate nu se va inalta la nivelul intrebarilor noastre , un raspuns care ...... in sfarsit , vorba ta , nu conteaza . .......

IMPORTANTA ESTE , cred eu , PUNEREA INTREBARILOR !!!
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 20 Sep 2012, 15:35

"Puterea prezentului" este mult mai pe larg prezentata de Eckhart Tolle, dar pana deschide el gura sa vorbeasca, neinitiatii isi pierd rabdarea, iar cei ce nu si-o pierd...deja stiu. Vi-l prezint pe Osho, merita sa-l ascultati 5 minute si sa meditati la ce spune:

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 20 Sep 2012, 23:58

ioanpuiu scrie:Modigliani ...

vorbeşti mult, scrii mult, asculti mult.
Ai ocupat gările !
Eşti în toate deodată şi-n nici una cu-adevărat.

Ai trecut ca acceleratul pe lîngă ce-a scris Mircea înainte să pună filmul cu Osho , ai "taxat" din fugă un răspuns ca pe un bilet de tren, fiind în grabă de acord că important în viaţă este să ne punem întrebări fără să mai căutăm sau aşteptăm răspunsuri, să ne umplem şi noi viaţa cu ceva, cu orice, chiar şi numai cu întrebări.

- eşti grăbit sau superficial ?

mut, că dacă ne prinde lupu' ne mănîncă. aici

mutat de pe VRS
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 21 Sep 2012, 00:01

Da . Am vazut filmul imediat ce l-a postat .
De ce trebuia neaparat sa aduc un comment ???
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 22 Sep 2012, 12:06

Despre penalty şi excesul de tutun.

Dacă reciteşti, vei observa că scriindu-ţi iniţial pe VRS, am folosit postul cu Osho ca reper (ce-a scris Mircea înainte să pună filmul cu Osho ) pentru mesajul la care făceam referire.
Mircea_63 scrie:- Exista ceva dupa moarte?
.............................................
Cand se termina intrebarile, ai gasit raspunsul.

Stiti ceva? Raspunsul nici nu conteaza! Poate doar in privinta satisfacerii unei curiozitati specifice omului.

Oare ce e mai mare, nevoia de raspunsuri sau aceea de a pune intrebari? Daca am avea toate raspunsurile, oare nu ne-am plictisi?

După cum vezi, Mircea aduce într-o mînă o problemă de existenţialism, în timp ce cu cealaltă strecoară concepţia lui Osho, care spune că suntem predispuşi să ne ratăm prezentul fiind prea preocupaţi de trecut şi de viitor, că timpul pe care îl petrecem punînd aceste întrebări şi căutînd răspunsuri la ele ne ţine captivi într-o zonă care ar fi putut sau ar putea fi, dar care nu face parte din realul existenţei noastre.
Probabil că Mircea ne-a încercat vigilenţa.
Cu tine i-a fost chiar uşor deoarece erai prea ocupat să bagi cărbuni în locomotivă pînă la presiunea la care ar fi explodat cazanul.

Răspunsul tău, "Da . Am vazut filmul imediat ce l-a postat .
De ce trebuia neaparat sa aduc un comment ???"
m-a exilat în muzică.
Pe cînd m-am trezit să mă culc, şi sticla şi pachetul de ţigări erau goale.
ioanpuiu

Mesajde Ruben » 22 Sep 2012, 12:16

Nenea asta avea el ceva intelepciune...am ascultat si eu cate ceva. Mie imi place "ssssssss"-ul lui. :lol:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 22 Sep 2012, 15:20

ioanpuiu scrie:Răspunsul tău, "Da . Am vazut filmul imediat ce l-a postat .
De ce trebuia neaparat sa aduc un comment ???"
m-a exilat în muzică.
Pe cînd m-am trezit să mă culc, şi sticla şi pachetul de ţigări erau goale.

Nu Puiule .... Un film ca cel postat de Mircea , cel putin pentru mine , nu solicita neaparat un comment ( pro sau contra ) . In schimb cere "rumegare" , aprofundare .

Tu-mi spui "superficial" ....... Iar eu iti spun ca l-am vazut de patru (!!!) ori consecutiv ! In ideea ca ar fii putut fii posibil ca o cat de mica nuanta sa-mi fii scapat .....
Dupe cele patru vizionari am plecat inapoi in "vilegiatura" mea pe VRS , dar profund impresionat de film ..... Nu-mi trebuieste o extraordinara capacitate distributiva din a - repet - "rumega" un filmulet cu trimiteri "grele" iar in acelasi timp sa postez - ascult ceva pe VRS .

In sfarsit ..... Vorbim discutii , sa ne vedem postand .
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 22 Sep 2012, 16:56

Îmi pare rău că nu am reuşit să fiu suficient de clar, e vina mea.
Nu a fost nici o clipă vorba despre un coment la filmuleţ, pe care eu l-aş fi aşteptat de la tine, ci de mesajul de dinainte.

Mai serios decît am făcut-o nu pot scrie şi, în altă ordine de idei, tocmai mă pregăteam să intru în gaşcă acolo, la Dorel, dacă mă poţi crede, însă cu asta
modigliani scrie:In sfarsit ..... Vorbim discutii , sa ne vedem postand .

... mi-ai luat tot curajul.
ioanpuiu

Mesajde Ruben » 23 Sep 2012, 20:43

Ia uite, aici cum poate nenea asta sa debiteze prostii...filozoficeste.

Omu ori era prea rupt de realitate, ori mintzea.

Auzi ca animalele nu viseaza, ca oamenii primitivi nu viseaza pentru ca, in conceptia lui, ei/ele nu au dorinte neimplinite. :lol:

De parca un caine care nu poate monta o catea din cauza masculului mai puternic este super fericit. Ori cand face foame, nu o fi visand camara stapanului.

Nu spun ca omu nu i destept, dar o ia si pe aratura...
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde modigliani » 24 Sep 2012, 22:03

Mircea_63 scrie: .....daca s-ar dovedi cumva ca nu exista D-zeu si nici viata dupa moarte?

Pentru mine ca individ n-ar fii atat de greu . As duce-o . ..... Cum-necum . Mi-as impune sa ma resemnez ......
Dar pentru omenire , sa afle ca poate si-a inventat un Dumnezeu "dupa chipul si asemanarea ei" ..... cum ar fii ?
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2012, 22:17

:lol: Ar fi "beton". Acolo e o contradictie fina, foarte fina. Daca L-au inventat inseamna ca au nevoie de asta si tocmai de aceea n-ar accepta niciodata ideea ca de fapt L-au inventat. E o chestie de credinta si credinta, prin D-zeu sau prin necunoscute taine ale firii omenesti, face minuni!
Chiar zicea cineva, un filosf, un intelept, nu mai stiu care...
"Daca D-zeu n-ar exista, ar fi trebuit inventat"
Mircea_63

Mesajde modigliani » 24 Sep 2012, 22:19

Mircea_63 scrie: Daca L-au inventat inseamna ca au nevoie de asta .......

Love you , bro !!! Dadeam "refresh" dupa "refresh" !!!

Eram sigur ca-mi raspunzi , si eram sigur ca ai sa-mi raspunzi cu asta ! .......

De ce tre' sa fii din Timisoara ??? Iti dai seama cat beam in seara asta ? ;)

Mircea_63 scrie: Chiar zicea cineva, un filosf, un intelept, nu mai stiu care...
"Daca D-zeu n-ar exista, ar fi trebuit inventat"

Cre' ca Kernbach .....
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2012, 22:22

Ruben, la ce spune Osho acolo, e similar cu ce spune Iisus aici

(Lc 12,22-31)
25 De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi pentru viaţa voastră: ce veţi mânca sau ce veţi bea, nici pentru trupul vostru: cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, iar trupul mai mult decât îmbrăcămintea? 26 Priviţi păsările cerului: nu seamănă, nu seceră, nici nu adună în hambar, iar Tatăl vostru ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi mult mai de preţ decât ele? 27 Cine dintre voi, oricât s-ar strădui, poate să adauge câtuşi de puţin la durata vieţii sale? g 28 Iar pentru îmbrăcăminte de ce vă îngrijoraţi? Observaţi cum cresc crinii de pe câmp: nu trudesc h şi nu ţes. 29 Totuşi vă spun că nici Solomon, în toată măreţia lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia. 30 Aşadar, dacă Dumnezeu îmbracă astfel iarba de pe câmp, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, cu cât mai mult pe voi, oameni cu puţină credinţă? 31 Deci, nu vă îngrijoraţi spunând: "Ce vom mânca? Ce vom bea?" sau "Cu ce ne vom îmbrăca?" 32 Căci păgânii caută toate acestea; dar Tatăl vostru ceresc ştie că aveţi nevoie de toate acestea. 33 Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu i şi dreptatea lui şi toate acestea vi se vor adăuga. 34 Deci nu vă îngrijoraţi pentru ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ea însăşi. Ajunge zilei răutatea ei.

Osho nu vine cu nimic nou, totusi e privit ca un mare intelept, caci "traduce" in limba omului modern lucruri spuse cu mult inaintea lui.
Stii ca au existat vremuri in care Biblia era o carte interzisa "prostimii"? Se considera ca e prea grea si ar putea sa suceasca mintile slabe, sau nu ar intelege corect mesajul. Era sarcina clerului sa lumineze poporul.
Mircea_63

Mesajde Ruben » 25 Sep 2012, 14:09

Da Mircea, stiu ce zice Iisus, si este o parte de adevar in indemnul de a trai prezentul fara grija impovaratoare a zilei de maine.

Dar este si partea cealalta...

Populatiile primitive au o slaba perceptie legata de viitor. Nu isi iau masuri de precautie pentru a preintampina posibile dezastre. Pe masura ce evoluam, suntem in stare sa facem planuri cu sanse mari de izbanda pentru viitor, pentru perioade tot mai lungi.

Eu unul incerc sa "rezist prezentului si sa pregatesc viitorul" ;) Chiar daca imi permit cateodata sa traiesc prezentul, nu pot sa nu ma gandesc la prezentul de maine al copilului meu. Asta implica de la sine grija cu privire la "ce vom manca, si cu ce ne vom imbraca" si cu tot ce s-a adaugat acestor griji in 2000 de ani de dupa viata lui Iisus...

Vreau sa zic, faptul ca avem stress si nervi dovedeste ca suntem oameni sanatosi. E buna si drogarea cu euforia filosofica sau religioasa. Doar ca trebuie consumata cu temperanta.

Uite, si aici tot filosofie este:

http://www.youtube.com/watch?v=u5um8QWWRvo
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 25 Sep 2012, 15:27

Ruben scrie:Da Mircea, stiu ce zice Iisus, si este o parte de adevar in indemnul de a trai prezentul fara grija impovaratoare a zilei de maine.

Dar este si partea cealalta...

Populatiile primitive au o slaba perceptie legata de viitor. Nu isi iau masuri de precautie pentru a preintampina posibile dezastre. Pe masura ce evoluam, suntem in stare sa facem planuri cu sanse mari de izbanda pentru viitor, pentru perioade tot mai lungi.
Aici intervine ceea ce eu numesc intelepciune intelepciunilor si anume MASURA. Ceea ce spui tu e vederea spirituala in alb si/sau negru. Masura face sa vezi culorile!

Perceptia multora e ca mesajul te indeamna sa te doara la basca de viitor. Bineinteles ca ari, semeni si faci ce e de facut, dar IN PREZENT. Prezentul e samanta viitorului. Vei spune ca si trecutul, dar trecutul a trecut (unde-i sincretistul entimematic ca sa-mi spuna ca asta-i pleonasm? Salut Paul ;)) si nu-l mai poti schimba.
Cata vreme mintea ta e la trecut sau viitor, ratezi prezentul si automat pui in pericol viitorul. Dupa ce traiesti mereu ros de amintirile trecutului si cu teama viitorului, ajungi dupa niste ani sa te intrebi:
Viata mea unde e? Ce am facut cu ea? Eu unde am fost pana acuma?

Stii ce fac oamenii? Fug mereu de ideea mortii, dar traiesc cu ea in gand.(Ii roade acest viitor) Da, omul e o fiinta ce are constiinta de sine, realizeaza ca traieste si realizeaza ca va muri, ca poate muri in orice clipa. Aceasta constiinta de sine e grozava, dar terifianta in acelasi timp.

Aceasta spaima este gestionata de catre cultura noastra prin cateva tipare (nu gasesc cuvantul potrivit):
-Prima chestie e ramanerea in viata, supravietuirea. Pentru asta, omul adopta niste valori morale si spirituale care ii dau lui insusi valoare pe o scara sociala. Se incadreaza in sistem! Vai de cel ce se atinge de acest sistem (de aici razboaiele religioase, inchizitia)
-A doua, credinta in viata de apoi, nemurirea sufletului, misticismul etc. Chiar si speranta ca se va descoperi in timp util ceva care sa te faca nemuritor.
-A treia, speranta invierii...
-A patra, acceptarea, dar cu speranta ca vei continua sa traiesti prin ceea ce lasi in urma ta, vei continua sa traiesti in memoria celor care te-au cunoscut, prin copii si urmasii tai (numele care trebuie dus mai departe)
Astea sunt tiparele culturii noastre!

Trairea in prezent presupune eliberarea de sub teroarea mortii. Yoghinii spun ca cel mai daunator sentiment e frica. In momentul in care te-ai eliberat de frica, ai devenit chiar un om liber. Frica e ceva legat de viitor. Iti e frica inainte de a-ti scoate maseaua, Cand o scoate nu iti mai e frica ci te doare... :lol:

Revin la ideea ta, omul fiinta ce realizeaza determinismul faptelor si consecintele lor in viitor.
Te ingrijesti de viitor, iti platesti asigurarile, hranesti albinele, pui semintele in pamant, dar nu te terorizezi de unul singur gandind ca poate nu iti ia foc casa si tu ai platit asigurarea degeaba ;)
poate mor albinele peste iarna etc
Vorba lu` Eminescu: " De-o fi una de-o fi alta, ce e scris si pentru noi/Bucurosi le-om duce toate..."
Eminescu, (la fel si Eliade) stapaneau bine sanscrita veche si era la curent cu religia si filosofia orientului, care nu e deloc diferita de cea crestina. E chestie de culoare!

PS. Ruben, e topicul lui Modi despre filme. Ma pune asta in carlig si ma da la pesti sau ma pune in acvariu daca vede ce scriu eu aici si nu pun nici un film.
Daca Modi solicita, cred ca poate fi mutat sau sters! Mai aveam de spus...dar e destul si atat!
Mircea_63

Mesajde modigliani » 25 Sep 2012, 17:27

Mircea_63 scrie:. Ruben, e topicul lui Modi despre filme. Ma pune asta in carlig si ma da la pesti sau ma pune in acvariu daca vede ce scriu eu aici si nu pun nici un film.
Daca Modi solicita, cred ca poate fi mutat sau sters! Mai aveam de spus...dar e destul si atat!

Mircea , in fond este un topic de cafenea . Nimic "batut in cuie" , nimic impus ...... Nu in ultimul rand sunt adeptul "off topicului" cand acesta devine constructiv si interesant ( doar n-o sa ne uitam la filme ca boii fara sa comentam sau sa nu nastem discutii pe marginea acestora ) .

Foarte interesanta "polemica" voastra pe tema " prezent-viitor" . Curand ma alatur discutiei . Doar sa gasesc ceva ce caut de doua zile ca sa pot sa-mi aduc aportul pertinent ........

Filme ..... Filmele nu-s decat reprezentari succinte ale profunzimii conceptelor in care ne "tavalim" . Un film are la baza un scenariu , un scenariu are la baza o gandire , o gandire are la baza o doctrina , o educatie , un concept !

Ce ne tine sa discutam despre astea ? Cu atat mai mult cu cat sunteti niste interlocutori pentru care n-as da "un milion" de filme pe-o "saga" cu voi !
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE