Cumperi de la cel care face selecție mai demult de 2 ani
ioanpuiu scrie::?:
Foarte frumos (!) dar, eu pe cine să cred ?marian sima scrie:Matcile tinere sint secretul ,ai matci tinere acum ai puiet in primavara esti sigur ca nu roieste in toamna le schimbi.Dragos2006 scrie:De doi ani merg numai pe regine tinere si selectie la sange , de doi ani nu am mai vazut sa roiasca vreo colonie la mine in stupina.Ioan Guist scrie:Regina dovedeste, se impune si arata de ce este in stare dupa doua ierni trecute cu brio.
Cum se face acea muncă de selecţie îngrijită, îndelungată, în care se urmăresc criteriile de valoare la o matcă ?
Dacă reginele se schimbă anual, cînd se mai face munca de selecţie ?
După ce criterii stabiliţi care sunt mătcile de prăsilă dacă le schimbaţi în fiecare an (?) pentru că aşa cum a spus D.Daniel, "valoarea,si-o arata mai tarziu.
ca un an...mai toate pot!"
Este posibil ca între mătcile pe care le omorîţi anual să fie unele de excepţie dar care nu au apucat să arate ce pot, să confirme, pentru că nu au avut ... noroc
marian sima scrie:
PAi erau timpuri cind mergeam pe matci de roire si nu aveam roire,acum am in stupina numai matci de schimbare linistita.pur si simplu am cules botcile inainte ca matcile sa iasa din ele ,ajutam familiile cu rame pontate si trageam alta sarja de botci.Acest lucru nu v-a mai merge si la anul de acea vreau sa fac o varianta a cutiei Nicot putin imbunatatita.
marian sima scrie:Depinde de cit de destept este apicultorul ,daca e baiat destept si i-si face matci anual nu va intra nici un stup in roit.
Matcile tinere sint secretul ,ai matci tinere acum ai puiet in primavara esti sigur ca nu roieste in toamna le schimbi.
lucky5strike scrie:Daca inteleg eu bine, aici se propune schimbarea anuala a matcii in stup, in scopul evitarii roirii. Schema asta inseamna o greseala care ne va aduce munca in plus si matci care cel mai probabil nu ajung la apogeul pontei. Roirea se previne prin lucrari mai eficiente si mai economice asupra carora nu e locul sa insistam.
lucky5strike scrie:Daca inteleg eu bine, aici se propune schimbarea anuala a matcii in stup, in scopul evitarii roirii. Schema asta inseamna o greseala care ne va aduce munca in plus si matci care cel mai probabil nu ajung la apogeul pontei. Roirea se previne prin lucrari mai eficiente si mai economice asupra carora nu e locul sa insistam.
lucky5strike scrie: .... Roirea se previne prin lucrari mai eficiente si mai economice asupra carora nu e locul sa insistam.
....
nae scrie:Eu le schimb in martie si octombrie
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori