Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde MIHAI BALS » 25 Sep 2012, 00:30

in viata de multe ori trebuie sa fii diplomat!
am vrut sa vad aceasta calitate si ma bucur ca exista!
MIHAI BALS

Mesajde proapi » 25 Sep 2012, 18:18

MIHAI BALS scrie:
Cristian IONITA scrie:probabil ca asa va fi .... dar totusi .... asta nu scuza cu nimic interventia dumneavoastra ....

am pretentia de la interlocutori mei sa aiba si argumente pentru ceea ce afirma .... nu eu v-am invitat in discutie .... dumneavoastra ati intervenit .... asa ca insist sa va si argumentati afirmatiile de mai sus.

i-mi place insistenta ta!
daca toti ar avea nervu tau am fi departe!

"daca toti ar avea nervu tau am fi departe!" asa e....in consecinta ca tu nu ai...atunci despre ce (cine) vorbim....
Vorbim despre dreptate si adevar, intr-un cuvant despre democratie si pentru dl.puiu, intreb ce despart cele 2 liste ale lui Ceausescu si ale lui Coposu, decat atitudinea pe care o avem si acum dupa trecerea a 22 de ani de libertate.
proapi

Mesajde ioanpuiu » 25 Sep 2012, 19:23

Îmi pare rău că nu cunosc acele liste la care vă referiti, altfel nu aş ocoli tema.

De cum am crescut puţintel mi-a fost dragă fronda, chiar înainte să ştiu ce-i aia, ca oricărui adolescent.
Niciodată nu mi-a plăcut să joc în aceiaşi echipă cu autoritatea indiferent de natura ei, iar autoritatea statului a avut în mine un opozant de principiu, cel puţin.
Din "sentiment" , din teribilism pînă la o vîrstă şi din convingere mai tîrziu.
Consider că abordarea asta belicoasă (a unora dintre noi) faţă de Donbazil este fără perspectivă în cazul lui, o gălăgie inutilă atîta timp cît suntem 7,4 milioane care aplaudăm şi votăm cu ardoare.

Ne pierdem în amănunte !
Vreau să spun că ne-am obişnuit cu vînat mic şi nici măcar nu îl mai împuşcăm.
Ne mulţumim să-l înjurăm.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde proapi » 25 Sep 2012, 21:23

Am scris lista, pentru ca o echipa de milioane de oameni e prea mult spus.
Vreau sa aud si sa vad o singura persoana din echipa (partidul unic) lui Ceausescu ca recunoaste din propria convingere ca a fost las, pentru a nu spune ca a fost complice, cu acte (carnetul rosu) sau nu.
Galagia este utila si in cazul unui singur om, numai sa merite. Adica e vorba de valorile pentru care merita galagia. Pana la 7,4 mil. e vorba de manipulare si nu de educatie.
proapi

Mesajde Cristian IONITA » 25 Sep 2012, 21:32

@ioanpuiu - daca tu ai inteles ca ii vrea cineva capu' lui Donbazil nu pot decat sa regret ca nu stiu sa ma exprim.

Iar despre aia 7,4 milioane sunt multe de povestit .... si din pacate prea putin de bine .... mai e ENORM de mult de lucru la educatie si responsabilitate ...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde lucky5strike » 26 Sep 2012, 00:56

Ce te faci cu poporul cand el pune deputat pe june ca asta - http://www.adevarul.ro/actualitate/Cel_ ... 22649.html
"Deci, eu am plecat din PSD pentru că nu am fost lăsat să candidez la Primăria Craiovei. Am zis că în PC pot să mă exprim. Am sprijinit-o pe Olguţa Vasilescu. Independent am ajuns atunci când a fost dat Mircea Geoană afară din PSD, iar eu am zis că plec din USL pentru că nu e corect să fie dat afară un fost preşedinte. A fost o rebeliune a mea. La PDL am intrat ca să-l blochez pe Antonie Solomon să ajungă candidatul PDL la primărie, şi l-am blocat. Am stat trei săptămâni, după care am plecat înapoi la PSD. "

Ia te uita cu ce se ocupa tinerelul nostru deputat. :lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2012, 09:37

cornelioandanciu scrie:Domnule Ionita, aparitia comunismului in Romania a fost ceva care pentru starea de fapt de atunci din contextul international ar fi fost aproape imposibil de evitat.Amintiti-va ca URSS tocmai castigase razboiul, alaturi de celelalte puteri aliate,asa ca i se cuvenea o parte mare din tortul victoriei. Iar poporul roman timp de 50 de ani a trebuit sa supravietuiasca.Cu oamenii care au fost, si care au trebuit sa se adapteze situatiei.Si acuma ce sa facem?Sa ne apucam sa facem vanatori de vrajitoare?Sa lasam timpul sa rezolve aceasta problema, este cel mai intelept lucru.Si sa-i multumim lui Dumnezeu ca nu a fost mai rau!

D-le Danciu ... nu degeaba Miorita e considerata opera literala la noi .... prea suntem tentati sa lasam timpul sa rezolve decat sa ne asumam responsabilitatea si sa ne rezolvam noi astfel de probleme.
Oare nu este si asta o expolicatie a decalajului intre noi si restul lumii .... oare nemti astia de ce-or fi asa de hapsani de-l vor musai judecat pe batranul de 87 de ani doar pentru ca a pazit gardu' la Auschwitz?
Despre nemti .... stiti ca ei au judecat si condamnat pe cei care au fost achitati la Nürnberg? ... si asta in conditiile in care tot ei nemtii l-au ales pe Hitler in mod democratic si nu au avut sistemn totalitar adus de tancuri cum am avut noi.
Atat timp cat nu avem vointa de a responsabiliza pe cei care ne conduc destinele o sa avem parte numai de jangine si lepadaturi

@lucky5strike - este perfect exemplu dat de tine .... un om fara un minim simt al onoarei si al demnitatii .... o lepra .... dar nu e numai vina lui .... nu l-a impus nimeni la putere .... tot oamenii l-au votat sau mai bine spus se abtin sa-l condamne .... lasa timpul sa rezolve si ... multumesc lui Dumnezeu ca nu e mai rau ..... PATETIC
Cristian IONITA

Mesajde Ruben » 26 Sep 2012, 12:41

Cristian IONITA scrie:D-le Danciu ... nu degeaba Miorita e considerata opera literala la noi .... prea suntem tentati sa lasam timpul sa rezolve decat sa ne asumam responsabilitatea si sa ne rezolvam noi astfel de probleme.

Apai, nu crezi ca ai prea multe pretentii de la un popor de ciobani emigrati din balcani? Noi stim sa muljem mioara, si sa ne asteptam in pace sfarsitul. Si paradisul nostru ii "loc cu verdeata" :idea:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2012, 12:51

Ruben scrie:
Cristian IONITA scrie:D-le Danciu ... nu degeaba Miorita e considerata opera literala la noi .... prea suntem tentati sa lasam timpul sa rezolve decat sa ne asumam responsabilitatea si sa ne rezolvam noi astfel de probleme.

Apai, nu crezi ca ai prea multe pretentii de la un popor de ciobani emigrati din balcani? Noi stim sa muljem mioara, si sa ne asteptam in pace sfarsitul. Si paradisul nostru ii "loc cu verdeata" :idea:

constat cu regret ca nu-s putini cei care se incadreaza in aceasta atitudine .... dar nu ei sunt TOTUL ... si cel putin pentru mine .... atat timp cat am discernamant nu ei sunt cei care conteaza .... fie ca-s 7,5 milioane sau mai bine ....

depinde fix de fiecare dintre noi sa alegem ce si pe cine urmam .... sa decidem ce si cum facem .... dar deh ... e grele .... ca asta inseamna ca nu mai ai pe cine da vina, nu mai ai cum sa te scuzi .... nu prea mai e loc de patetisme
Cristian IONITA

Mesajde Dragos2006 » 26 Sep 2012, 19:31

marian sima scrie:Daca ma gindesc bine nu am ucis cit a ucis nemti nu am furat cit n-i sa furat din tara si multe altele.

Daca ma gandesc bine nu am muncit cat au muncit nemtii, ... a face comparatii pe partea negativa nu este buna !

ALO! trezirea la realitate ! la ora actuala numai fondul de pensii al Romaniei are un deficit de 4 miliarde euro anual ! totusi pensiile se platesc , cine acopera aceasta gaura ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 26 Sep 2012, 20:36

Mariane, din cat am urmarit postarile tale, am o impresie de "om vrednic" despre tine.

Exista mituri la romani, de fapt si alte natii le au, dar sa ne vedem de ale noastre. Asadar, printre miturile de care spun, sunt cele in care, ca romanu` nu-i niciunul, ca suntem inventivi, destepti, primitori etc Avem si mituri despre vecini, dar si ei despre noi. Ungurii de exemplu ne socotesc murdari si lenesi. Noi ii socotim pe ei ca fiind oameni rai etc

E nevoie de un moment al trezirii si daca asta nu poate fi fenomen in masa, macar al trezirii personale.
Uita-te bine in jurul tau! Ce vezi? Eu vad mizerie, asteptare de pomeni si invidie pentru cei care reusesc sa faca ceva. Nu spun ca nu exista si oameni vrednici, dar putini, nu e ceva general.

Ai fost in occident? Chiar si in Romania, in satele de nemti -au cam plecat, pacat- vezi randuiala si curatenie. In orice localitate sau catun din vest e curatenie aproape perfecta.
Pe strada la noi e ori parada modei si haine ultimul stil, ori jerpeliti si murdari, da` murdari de aia care put daca stai langa ei. Acolo n-am prea vazut lume asa eleganta, dar absolut toti era foarte curati. N-am vazut acolo oameni care sa vorbeasca tare. Aici se zbiara atunci cand se vorbeste!
Intr-un cuvant, diferenta de civilizatie e foarte foarte mare.

Personal cred ca atunci cand un numar suficient de mare de oameni se vor trezi din aceasta stare de autoadulatie gen "noi suntem romani si ca noi nu mai e nime`", cand se va ajunge la "masa critica" (asta e punctul in care bomba atomica pusca ;) ), abia atunci va incepe sa se simta si la noi schimbarea.

Au existat si exista oameni de valoare, dar nu chiar asa multi cum ne place noua sa credem. Inclusiv majoritatea dintre acestia s-au roit in occident. Vezi Coanda, Brancusi, Ionesco, Eliade etc etc

E pacat si neproductiv sa ne autoamagim. Fa un exercitiu. Socoate matale vecinii tai pe o raza de cateva case sau chiar ulita intreaga, ca-i cunosti si vezi cati sunt atat de grozavi precum ii consideri tu pe romani.

Nici nu suntem mai prosti decat altii, genetic, dar avem de tras ca sa ii ajungem din urma si bine ar fi sa copiem de la ei partile bune si sa le lasam pe alea rele. Prostitutie, droguri, gasti de cartier etc sunt capitole la care am copiat repede.

Fara suparare, e greseala mea, dar nu stiu nici o valoare care a "modelat" lumea. Ti-am spus toate astea -nu numai tie, desigur- in ideea ca ar putea ajuta macar putin la acea trezire din visul cum ca romanii ar fi miezul din dodoasca.
Ultima oară modificat de Mircea_63 pe 26 Sep 2012, 21:53, modificat 1 dată în total.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 26 Sep 2012, 21:32

marian sima scrie:Poporul acesta de ciobani a dat valori ce a modelat lumea pacat ca unii vad doar partea goala a paharului de fapt se fac bani buni pe extrapolarea unor laturi negative .
Daca ma gindesc bine nu am ucis cit a ucis nemti nu am furat cit n-i sa furat din tara si multe altele.

Asa cum a spus si Mircea, valorile cum se formeaza, cum emigreaza. O mare parte din ele...din pacate.

Ti am mai aratat odata partea plina a paharului:

“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2012, 21:47

marian sima scrie: ...

Poporul acesta de ciobani a dat valori ce a modelat lumea pacat ca unii vad doar partea goala a paharului de fapt se fac bani buni pe extrapolarea unor laturi negative .
Daca ma gindesc bine nu am ucis cit a ucis nemti nu am furat cit n-i sa furat din tara si multe altele.

Pai bine mai Mariane .... taman la nemti ai gasit tu sa te raportezi?

Ne place sau nu .... la noi la romani se exagereaza grupa mare treaba asta cu cat de frumosi si destepti suntem .... si ce de mari personalitati mondiale am dat umanitatii .... uitand insa sa precizam ca acele personalitati in marea lor majoritate de fapt au facut ce au facut pe alte meleaguri si nu in Romania .... si asta nu de azi de ieri ...

La noi nu de astazi au fost promovate non valoarea, mitocanasmul si toparlania .... iar pana camd nu realizam si nu condamnam asta nu prea avem cum sa miscam din loc ... cel putin nu pe directia cea buna.

Si daca tot ai spus de ucis si de furat la nemti .... pai din cate stiu eu nemti nu au ucis alti nemti .... pe cand la noi nu o data Romanii au ucis sau maltrat romani fara nici cea mai mica greata.

Experimentul Pitesti iti spune ceva?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Experimentul_Pite%C8%99ti
.... de monsturozitatea acestei initiative a facut invidiosi pana si pe sovietici.

Iar de furat .... oare cine a furat efectiv? si cine a ajutat la generalizarea jafului? nu tot romani?
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 26 Sep 2012, 23:15

Sal'tare!
Se zice-n popor, ca Dumnezeu cand a facut tzarile le-a dat fiecareia cate ceva, dar Romaniei , care a ramas la urma i-a dat ce-a ramas, cate putzin din toate....
Si mare, si muntzi si teren roditor cu ape crgatoare si bogatzii in subsol....Sfantu' Petru a intrebat daca nu-i prea mult cu atatea bogatzii, la care Dumnezeu a raspuns:
-Stai sa vezi ce conducatori la dau.....
http://www.razbointrucuvant.ro/recomand ... a-oltchim/
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 26 Sep 2012, 23:21

Iata si o alta parere despre Oltchim http://www.contributors.ro/economie/olt ... trochimic/
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 26 Sep 2012, 23:37

Donbazil scrie:Sal'tare!
Se zice-n popor, ca Dumnezeu cand a facut tzarile le-a dat fiecareia cate ceva, dar Romaniei , care a ramas la urma i-a dat ce-a ramas, cate putzin din toate....
Si mare, si muntzi si teren roditor cu ape crgatoare si bogatzii in subsol....Sfantu' Petru a intrebat daca nu-i prea mult cu atatea bogatzii, la care Dumnezeu a raspuns:
-Stai sa vezi ce conducatori la dau.....
http://www.razbointrucuvant.ro/recomand ... a-oltchim/
Sal'tare!
Donbazil - Faget :idea:

de COZILE DE TOPOR care sa ajute "conducatorii" nu a spus nimic ?

stiti dumneavoastra care .... aia de sunt "respectati" chiar daca-s in slujba unor sisteme politice injuste si mai ales totalitare.

Vad ca evitati sa raspundeti la intrebarea cu regretele .... ce sa inteleg? ca nu aveti? sau ca sunteti prea las sa va asumati responsabilitatea unui raspuns?
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE