Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: faguri cu miere rupti

Mesajde kamy » 25 Sep 2012, 20:52

ventilatie inseamna oleaca mai mult decat plasa pe fundul stupului!
kamy

Mesajde balasbebe » 25 Sep 2012, 21:14

Problema se repeta de ani buni si nu neaparat in ultimii doi ani. Am stupi care nu au vazut soarele. Sunt pusi sub un nuc, sau sub corcodus. Au o umbra de nu-i adevarat. Faguri de rahat. asa ca sa si rimeze.
balasbebe

Mesajde nellu.ar » 25 Sep 2012, 22:41

oare n-ar trebui sa le facem putina "reclama" celor care prelucreaza parafina colorata si cu parfum de ceara?!
nellu.ar

Mesajde Liviu Sarbu » 26 Sep 2012, 11:01

Mie anul acesta mi s-au prabusit cel putin 10 faguri in lazi Warre. Erau faguri proaspat claditi si plini cu miere. Lazile au sita AV si se aflau si mai la umbra si mai la soare. Sa fie producatorul de vina ? ;)
Liviu Sarbu

Mesajde teinegru64 » 26 Sep 2012, 11:20

nellu.ar scrie:oare n-ar trebui sa le facem putina "reclama" celor care prelucreaza parafina colorata si cu parfum de ceara?!

Deocamdata stam bine . am avut ocazia sa folosesc FA din Spania care pateaza rau de tot.Totusi sunt foarte rezistenti.De ce ar vopsi cineva fagurii artificiali ?....sunt sigur ca in Romania ...e prea scump...si nu are nimeni rabdare sa spoiasca...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Avram Sorin » 26 Sep 2012, 12:05

Legat de acest subiect eu am cumparat anul acesta FA facuti la Oradea si de la o "firma" din Cluj. Calitatea este evidenta. La acelasi sistem de insarmare orizontala sau verticala am descoperit diferente de calitate foarte mare. Am avut si cativa faguri prabusiti. Eu zic ca calitatea face diferenta. Am avut faguri insaramti si pusi in lazi la umbra fara albine in ele. Si astia de Cluj s-au strambat. Apoi tot astia s-au prabusit in lada tinuta la soare cu albine. Precizez ca in lazi am completat cu faguri din amandoua modelele.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde cristi_vidican » 26 Sep 2012, 12:30

Treceți pe MER și puteți cumăra cei mai ieftini faguri :lol:
Asta ca o glumă! :lol:
Am aproape 10 ani de apicultură și n-am văzut decât un fagure prăbușit la un stup care l-am ținut închis la stropirile la rapiță. Era singurul stup fără sită pe fund și a trebuit să-i țin închiși destul de mult. Când l-am deschis curgea mierea pe urdiniș, stupul murise.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 26 Sep 2012, 12:31

Vis-a-vis de faguri, cred că se poate adopta soluția lui alt_stupar. Mai mulți apicultori se pot asocia și să meargă la o fabrică de faguri și să le facă din ceara lor, în prezența lor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde teinegru64 » 26 Sep 2012, 12:54

cristi_vidican scrie:Vis-a-vis de faguri, cred că se poate adopta soluția lui alt_stupar. Mai mulți apicultori se pot asocia și să meargă la o fabrică de faguri și să le facă din ceara lor, în prezența lor.

Asta e cea mai buna solutie.Cu o conditie ...sa nu gresesti la livrare....ceara cu propolis. ;)
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde RazvanTi » 27 Sep 2012, 15:27

kamy scrie:razvan tata nu le baga la topit ci la o tura doua de puiet si las ca-ti armeaza camasile lasate de puiet fagurele,fagurele cladit=fagure acceptat.in ultimii ani a fost mai cald ca de obicei si cam trebuie regandita sau actualizata ventilatia c-altfel s-ar putea sa aruncam si fagurii din ceara ca nu-s buni si deja ii mananca pielea pe facatorii de faguri de la atatea pomelnice!la 70 de grade albinele raman impaiate!

TOTI stupii au plasa pe tot fundul stupului inclusiv jumatate din podisor
si tot s-au topit ;)
daca fagurii is prosti poti sa pui si o mie de plase
si unde mai pui ca mai toate ramele topite au avut si cateva generatii de puiet eclozat deci cade si treaba cu "armatura"
si ca sa finalizez, stupii sunt amplasati langa pomi fructiferi deci nu stau in soare toata ziua ci in reprize
RazvanTi

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR