Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde Dragos » 18 Iul 2012, 12:02

Asta e domnul victor! Aunci sa curga mierea....!!!

Astazi am pregatit standul pentru cei doi stupi!
Mi-a dat ceva batai de cap pentru ca nu imi ieseau grinzile "drepte" la cumpana. Este terenul inclinat...
Mierea nu am extras-o pentru ca nu au capacit destul de bine celulele. Mai astept. Nu ma grabesc. ;)
Fişiere ataşate
DSCF6133.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 21 Aug 2012, 18:08

La mine in stupina canicula a inceput sa-si arate coltii! Din cauza temperaturilor ridicate (42'C), la o familie am gasit doi faguri topiti.
In cuib nu au fost probleme. Cei doi erau asezati in partea opusa a cuibului, neacoperiti de albine.
Asta e! Trebuie sa vad si partea buna a lucrurilor! I-am topit si am obtinut cel mai frumos calup de ceara.
In a doua poza este toata ceara stransa de mine in anul apicol care tocmai s-a incheiat.
Spor la hranirile de stimulare! Numai bine!
Fişiere ataşate
DSCF6167.JPG
DSCF6187.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 14 Sep 2012, 13:08

Odata cu sfarsitul verii am reusit sa-mi termin planul de a reconditiona toti stupii orizontali, stupi care imi aduceau probleme in stupina atunci cand faceam tratamentul cu varachet (pierdeam mult fum) sau pe timpul iernii cand soriceii largeau crapaturile de pe fundul stupului si-mi deranjau familiile. Pot sa spun ca acum sunt OK. La tratamentele facute recent cu varachet s-au comportat ff. bine, lucru ce m-a multumit. Pe langa cei orizontali am mesterit si 3 nuclee de imperechere. Doua le-am facut din caturile stupului de la domnul Lucian Avram, si unul dintr-un stup vertical care avea fundul praf. Intr-un nucleu sunt 3 compartimente, fiecare cu cate 3 rame de jumatate. Ca diafragma am spus la inceput ca o sa pun tabla, dar ma mai gandesc. As opta pentru polistiren extrudat subtire, ca sa pot sa prind folia cu pioneze... ma mai gandesc.
In prezent detin 3 familii si un roi pe 3 rame-(roi rezultat in urma unui esec. Am marcat o matca cu mai multa vopsea decat trebuia si a murit .Familia si-a tras botci si a rezultat o matca de salvare, destul de bunicica...singura matca ce mai oua bine la ora asta. Pe celelalte matci din pacate nu am reusit sa le schimb, nu mai oua cum as vrea eu dar... nu mi-e rusine cu ele. ;)
Pot sa spun ca am terminat cu hranirile de completare, continui insa cu cele de stimulare pe baza de miere. Nu am folosit zahar in niciuna dintre hraniri. l-am administrat inainte de floarea soarelui pentru ca nu mai aveau o lacrima de miere in stup.
Numai bine! ;)

Cateva poze...
Fişiere ataşate
DSCF6253.JPG
Ultima oară modificat de Dragos pe 14 Sep 2012, 13:13, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde Dragos » 14 Sep 2012, 13:10

Celalalt stand...
Fişiere ataşate
DSCF6246.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 14 Sep 2012, 13:11

Interior nuclee...
Fişiere ataşate
DSCF6252.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 14 Sep 2012, 13:12

...
Fişiere ataşate
DSCF6250.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 26 Sep 2012, 23:12

Am inceput pregatirile pentru primavara...
De curand, am vazut ca mierea de la floarea-soarelui si-a inceput prosesul de cristalizare si m-am gandit sa fac cateva turte pentru primavara. Turtele le-am facut la 1,5 Kg de miere. Sper sa iasa... asa cum imi doresc, iar albinele sa le golesca cu spor atunci cand isi vor relua activitatea.
Fişiere ataşate
DSCF6261.JPG
Ultima oară modificat de Dragos pe 27 Sep 2012, 00:00, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde un OM » 26 Sep 2012, 23:30

Crezi ca acelei mieri nu i-ar fi stat bine in cuib capacita?
un OM

Mesajde Dragos » 26 Sep 2012, 23:34

Ma pregatesc si pentru marcarea matcilor. Momentan pe trantori...la anu' pe matci tinere de 2013. Ce frumos suna...! Trebuie sa mai lucrez la capitolul informare dar si la aprofundarea metodei de crestere. O sa incerc pana voi reusi, numai timp sa fie.
Numai bine! ;)
Fişiere ataşate
marcare.jpg
Cel mai bine marcat....
Dragos

Mesajde Dragos » 26 Sep 2012, 23:57

un OM scrie:Crezi ca acelei mieri nu i-ar fi stat bine in cuib capacita?

I-ar fi stat...daca aveam mai multe familii de albine sau roi. Ce ati vazut dumneavoastra este surplusul de miere. Oricum am momente cand ma gandesc ca ar fi trebuit sa extrag mai mult, si sa fi largit cuibul mai mult. Acum mai vedem...Turtele de miere m-am gandit sa le folosesc la inceput, sa le activez putin fara sa le uzez prea mult, cum era in cazul turtei de Apifonda.
Multumesc pentru observatie! Cand o sa-i impachetez definitiv, o sa fac 2-3 poze. Poate mai capacesc cate ceva pana atunci :)
Numai bine si sanatate va urez!
Dragos

Mesajde cristi_vidican » 27 Sep 2012, 06:54

E normal sa te pregatesti si bine faci. Chiar daca ai facut pregatirile bine, mai scapa cate unul si iti face surpriza si ajunge sus repede. Se mai intampla, dar cu timpul aceste surprize vor tinde spre 0. Cunosc un apicultor batran in zona mea care nu umbla la stupi decat destul de tarziu, spre primavara, cand deja albina a adus de mult timp polen. Stie ce are in fiecare stup. Le lasa miere berechet, asa ca din acest punct de vedere n-are surprize. Odata l-am suprins la prima revizie din primavara, cand eu intorsese de multe ori ramele din cuib pana la acea vreme. Eram chiar la inceput, cand imi venea sa merg, iarna in fiecare saptamana sa deschid capacul sa vad daca mai traiesc albinele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos » 29 Sep 2012, 01:52

cristi_vidican scrie:E normal sa te pregatesti si bine faci. Chiar daca ai facut pregatirile bine, mai scapa cate unul....

Poate nu-mi scapa niciunul. Tinind cont ca sunt doar patru familii, ar trebui sa stiu pe derost fiecare rama.... :) Sper sa nu ajunga foarte repede sus, dupa mancare. Eu acum toamna cand strang definitiv cuibul fac 2 gauri pe ultimile rame, cele cu o cantitate mare de miere, pentru ca albinele(ghemul) sa se poata deplasa dupa mancare. Sezonul trecut asa am procedat si pot sa spun ca a fost destul de bine. Prima turta am administrat-o la inceputul lunii martie si in plus nu am avut nicio pierdere. La fel de curios eram si eu, stiu ca nu le-am lasat in pace pana la primul zbor de curatire. Le ascultam la 2 -3 zile cu furtunul dar nu intelegem nimic altceva decat ca traiesc. Zumzetul este destul de greu de inteles, cu timpul daca o sa intalnesc si alte situatii decat cele normale, poate o sa reusesc sa fac o mica diferentiere, dar pana atunci...mai am de ascultat.
Numai bine!
Dragos

Mesajde Dragos » 25 Dec 2012, 16:17

Fie ca sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca multa sanatate, pace, iubire si numai bucurii!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!
Fişiere ataşate
Imag064.jpg
Apicultorul de zapada...
Dragos

Mesajde Dragos » 07 Ian 2013, 23:46

La multi ani cu sanatate, tuturor apicultorilor! Un an nou prosper va doresc!
Fişiere ataşate
Imag050.jpg
Sanie cu zurgalai....
Dragos

Mesajde bostina constantin » 07 Ian 2013, 23:58

Sa fii sanatos Dragas impreuna cu ce dragi, un an fericit !! :)
bostina constantin

Mesajde Razvan HD » 09 Ian 2013, 02:49

Un an nou fericit si tie Dragos !
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."
Razvan HD

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?