Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Sep 2012, 16:50

sa te fereasca bunul Dumnezeu sa treci si sa nu ma anunti !!! poate sunt la serviciu si trebuie sa stiu din timp !!! in 14 sunt prima de noapte !!! asa ca ar trebui sa fie in regula daca ramane data batuta in cuie :P :P :P
jumatate de ora , tare putin !!! si atata este bine !!! astept !!! :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihai33 » 30 Sep 2012, 17:08

Lucica..miercuri acum plec spre casa, sa imi i-au dubita si sa cumpar niste matriale, il vizitez pe Nea Valter..pe 12 plec din constanta, stau 2 zile la lugoj ca altfel ma ajung blestemele unui bun prieten, ma impartasesc cu o rachie de cea mai inalta calitate, duminica vin si te vad pe tine,...si ies din tara...opresc la jumatatea italiei sa incarc albinele si materialele 2 zile..si ma indrept catre sicilia...pe scurt asta este motivul pentru care pot sta atat de putin...dar decat deloc!!..sa traiesti
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde cantemir » 30 Sep 2012, 17:58

ceea ce fac eu cu ceafa imbunatateste randamentul instalatiei !!! se numeste efectul CORONA !!! :lol:[/quote]
Efectul CORONA se refera la descarea electricitatii prin varfuri ascutite. Rezultate: o luminiscenta specifica si un miros inconfundabil de ozon. Prefer sa le ignor ... nu se compara cu aroma unei bucati bine facute! :D
cantemir

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Sep 2012, 18:34

stiam ce este de fapt efectul corona !!! lucrez in domeniu de 29 de ani !!! treaba este ca mi-a placut cum suna !!!multa lume nu stie ce este efectul CORONA si nu comenteaza !!! :lol: :lol: :lol:
tu vad ca stii !!! esti de-al meu !!! :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cantemir » 30 Sep 2012, 18:46

ves.lucian.zabrani scrie: tu vad ca stii !!! esti de-al meu !!! :P

Sunt de-al nostru: electrician de profesie, albinar din dragoste...
cantemir

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Sep 2012, 18:51

si de cand dragostea asta pentru albine , care pe mine ma bulverseaza cateodata !!! vin de la tara unde am albinele , si unde stau cateodata si 2 , 3 zile si dupa ce ajung acasa rupt de obosit ziua urmatoare iar ma apuca dorul de ele !!! da ma apuca de nu-i adevarat !!!
normal cred ca sunt !!! :lol: tot la doi ani sau anual ( nu mai stiu sigur dar parca de anul trecut musai in fiecare an ) facem testari psiho !!! la noi la lucru se cere !!! si n-am picat niciuna !!! :P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 30 Sep 2012, 20:48, modificat 1 dată în total.
ves.lucian.zabrani

Mesajde cantemir » 30 Sep 2012, 19:52

ves.lucian.zabrani scrie:si de cand dragostea asta pentru albine , care pe mine ma bulverseaza cateodata !!! vin de la tara unde am albinele , si unde stau cateodata si 2 , 3 zile si dupa ce ajung acasa rupt de obosit ziua urmatoare iar ma apuca dorul de ele !!! da ma apuca de nu-i adevarat !!!
normal cred ca sunt !!! :lol: tot la doi ani si cateodata anual facem testari psiho !!! la noi la lucru se cere !!! si n-am picat niciuna !!! :P :P :P

Esti un fericit printre amatori, zic eu. Desi ma stiu printre stupi din frageda copilarie, eu nu am avut si nu am inca stupii mei, cu albinutele mele in ei. Asta nu inseamna ca nu iubesc albina, indiferent a cui este. Prin stupinile vecinilor mi-am facut ucenicia... si inca nu am terminat-o! Sunt vesnicul si eternul pinguin, admirator fara limite al iubitorilor de albine ...un AMATOR,adica!
Cat despre Psiho, il dam si noi anual, da bine ca nu ne intreba de albine ... :lol:
cantemir

Mesajde ves.lucian.zabrani » 30 Sep 2012, 20:46

daca m-ar intreba despre albine as iesi ultimul din sala si as mai discuta cu examinatorul si pe scari pana la masina !!! s-ar bucura sa scape de mine cat mai repede !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde victor s » 02 Oct 2012, 13:09

Luciane, datorita faptului ca stiu ca esti pasionat si de pomii fructiferi, spune-mi te rog, daca se poate, ce soi de mar este acesta ? sunt foarte, foarte gustoase si tari, mere pentru iarna. Dupa cum se vede in foto, in pom sunt brumate iar daca le stergi capata un luciu extraordinar...am observat ca sunt si foarte rezistente la daunatori.
vreau sa mai cumpar si anul acesta acest soi dar nu stiu cum se numeste !
Te salut si numai bine i-ti doresc !
Fişiere ataşate
P1030822 (Medium).JPG
P1030821 (Medium).JPG
P1030818 (Medium).JPG
victor s

Mesajde cristi_vidican » 02 Oct 2012, 14:36

Daca nu gresesc e soiul Florina. Am avut asa ceva. Foarte rezistent la multe boli. Trebuie sa-l lasi putin sa stea si apoi vei vedea ce aroma foarte buna are. Acum, rupt din pom e foarte suculent.
Poza din mijloc arata o corona nearanjata. Acolo trebuie facute taieri dureroase.
Un pom (dintre soiurile normale) trebuie sa aiba 3-4 ramuri principale (șarpante), de unde se ramifica celelalte.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Oct 2012, 18:13

am si eu Florina 2 pomi !!! din pacate sunt primii de langa cotarca de unde incepe gardul belgian si sunt cam umbriti !!!
anul asta au facut fiecare cate un mar care nu au ajuns sa se coaca !!! din pacate !!!
e foarte posibil sa fie Florina !!! seamana si cu Gloster dar cred ca este Florina !!!
are marea calitate ca este printre putinele soiuri rezistente la rapan !!!
mare calitate !!! ar trebui sa vin sa gust dintr-un mar !!! CE ZICI ??? :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 02 Oct 2012, 19:46

mergi tu pana in Prahova pntru un mar :?: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde victor s » 02 Oct 2012, 20:15

ves.lucian.zabrani scrie:ar trebui sa vin sa gust dintr-un mar !!! CE ZICI ??? :P :P :P

Am o foarfeca ce te asteapta cu nerabdare...merele sunt inca in pom, deci...conditii optime de lucru si relaxare.
Daca ai drum prin Prahova eu te astept ! Am cafea si miere... ;) :lol:

cristi_vidican scrie:Poza din mijloc arata o corona nearanjata. Acolo trebuie facute taieri dureroase.
Un pom (dintre soiurile normale) trebuie sa aiba 3-4 ramuri principale (șarpante), de unde se ramifica celelalte.

Nu pot sa trec peste postarea ta cu nepasare asa ca-ti spun doar tie, daca la albine mai ma pricep atat cat sa am un borcanel de miere pentru cafea, la pomi...sunt catastrofa.
I-mi trebuie studiu indelungat pentru a ajunge la un nivel cat de cat satisfacator.
victor s

Mesajde gabi bee » 02 Oct 2012, 20:41

Victore , sa-ti dau un indiciu : marul florina la supracoacere devine malaiet ! eu zic sa lasi unul - doua mere in pom pana tarziu sau pana pica ele si daca devine malaiet poate sa fie florina ! te salut ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde victor s » 02 Oct 2012, 20:58

Auzi mai nea Gabi? Tu chiar vrei sa vina Lucian tocmai din Zabrani ca sa-mi taie si mie marul ?
Da las ca te sun maine dimineata ca sa te bestelesc cum trebuie... :lol: (inchide telefonul)
victor s

Mesajde gabi bee » 02 Oct 2012, 21:25

pai cum vine asta , voi va vorbiti sa va intalniti sa tundeti pomii si eu sunt " vinovatul " ? lasa ca ti-i tai eu la primavara , nu-ti fa probleme , ca doar ti-am promis ! voi vedea insa de unde o sa-i tai ! :lol:
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?