lucky5strike scrie:Eu eram curios daca stie cineva ce factor anume declanseaza actiunea de schimbare a matcii. Oare albinele numara cate celule au fost pontate de matca?
Dar asta e o intrebare care trebuie pusa altundeva...
Mircea_63 scrie: Si noua negrii, tiganii, evreii, ne put! La randul lor zic de noi ca mirosimAle lor sunt parfum, strainele put!
Mircea_63 scrie:Inghesuiala la crescut puiet si somajul doicilor, e un factor ce duce la schimbarea matcii. In acest fel "numara cate celule au fost pontate". Doicile la randul lor emana un miros care spune cat sunt de multumite, de lipsa somajului, de calitatea pontei.
Badea. claudian scrie:Eu ...., am mai spuso si repet calitatile unei matci se stabilesc inca din"fasa" daca pot spune asa adica, inca din nucleul de inperechere trebuie urmarit cum asaza oul in celula , daca cantitatea de oua corespunde nr. de albine acoperitoare si binenteles de felul cum sunt capacite !...de asemenea nu trebuie neglijat sa urmarim felul cu se deplaseaza pe fagure (matca nu trebuie sa taraie abdomenul dupa ia )....daca toate aceste calitati ma multumesc este trecuta in roiul nou format s-au intr-o fam. ajutatoare! ... aici in roiul nou format trebuie sa treaca proba de foc ,adica sa ridice si sa mentina ritmul de ouat pe o curba cat mai ascendenta pana la data de 1 august ,data la care se termina testarea si pot spune ca este apta sa intre in productie .
Dragos2006 scrie:Smecheria consta in nucleul de imperechere folosit . Sunt nuclee pt. productie comerciala si nuclee pt. varfuri.
Vrei regina prolifica , mergi pe regine din botci de roire !
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator