Cristian IONITA scrie:Tu chiar nu ai inteles ... sau dor te prefaci?
Prin "pocaiti" m-am referit la cultul neopretestant denumit popular astfel - "pocaiti" ... si am crezut ca tot la ei te-ai gandit si tu cand ai spus:Mircea_63 scrie: ... intalnesc oameni care ma indeamna sa ma pocaiesc ... "?
.
Nu ma prefac, omule, da` ce crezi ca te consider ...Dorel? Intradevar neoprotestantii fac asa, dar tocmai asta e problema. Ei imi spun sa ma "pocaiesc" in sensul de a trece la cultul lor, dar eu percep - si aici m-am referit la pocainta- in sensul de asumare si regret, nu de adoptarea cultului. E doar o suprapunere de termeni.
Dar asa cum nu se vede pe moaca omului ca se pocaieste de pacatele sale, tot asa nici nu se vede pe figura asumarea greselilor.
Tu, daca ai fi in situatia asta si te-ar aborda cineva asa cum ai facut tu aici, presupunand ca iti asumi greselile, ce ai face sau ce ai spune?
Paralela cu neoprotestantii era ideea ca ei imi cer ceva ce poate deja am facut, dar ei vor de fapt altceva -sa trec la ei. De aici ideea ca poate oamenii astia (vinovatii), isi asuma in sinea lor vinovatia, in functie de care cata are si cum o percepe, dar tu vrei ceva in plus.
Ce anume?
Nu ma amestec in ciorba asta ca sa iau apararea cuiva sau sa acuz pe cineva, e vorba doar de o nedumerire de ordin intelectual.
PS acum am vazut postarea de mai sus. E prima data cand aud de membri UTC facuti automat.
Stiam ca se invata statutul, se raspunde unor intrebari si se semneaza o cerere. Ceea ce nu e chiar automat. Puteai sa refuzi! Nici eu nu refuzam in locul tau, dar daca vroiai, puteai sa o faci!