Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: fetitele mele dragi

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Oct 2012, 00:11

vin din Arad , unde locuiesc de fapt , ca-i mai aproape !!!
in cartile despre pomi am citit ca cea mai mare durere a incepatorilor este SA TAIE !!! cand ai trecut peste aceasta durere mare , si eu am avut-o , ai rezolvat o problema !!!
am crezut din cauza vitezei ca merele sunt ale lui Cristi Vidican !!! noroc cu FLORINELU !!!
sincer tare mi-ar place sa fac o vizita chiar si scurta tuturor celor cu care corespondez pe forum !!! la foarte putini am reusit sa ajung !!!
rezolva Gabi Bee taierile !!! dar vreau sa vad poze si cu pomii taiati !!! la primavara dupa ce nu mai sunt asteptate geruri puternice !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde robert.s_robert » 03 Oct 2012, 00:26

o sa va arat poze si cu ai mei pruni tunsi si meri daca doriti sa va faceti o idee.voi incepe cu tunsul din iarna in acele zile mai calduroase.asa e si cu pomii si cu via,iti e mila sa tai,dar din ce tai mai mult asa ies fructele mai mari si pomul respectiv are sanse mari sa traiasca decat sa se usuce.am avut vreo 5-6 ani in care am tuns eu singur numai lastarii lacomi,asa se zice la noi,au facut fructe multe dar rand pe rand au inceput sa se usuce.acum de doi ani i-am sapat la harlete ,stropit de 5-7 ori pe an,iar jumatate din ei au primit si complexe(asta conteaza cel mai mult,se vede si pe frubza lor,plus lastarii care au crescut nebuneste in ei,semn ca le merge bine)
Numai bine! :D
0762616363
robert.s_robert

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Oct 2012, 00:31

incepi iarna cu taierile , dar cum am zis mai sus : NUMAI atunci cand nu mai sunt asteptate geruri puternice !!!
eu sincer tare m-am indragostit de coroanele fara ax !!! in afara de sistemele de coroana artistic palisate care este alta mancare de peste !!!
se pierde putin la cantitate , dar se castiga la calitate !!!
coroane mai aerisite !!!
mai nou este o problema si udatul !!! in carti scrie ca radacinile sunt dublul proiectiei pe sol ca suprafata !!! si cele mai importante radacini sunt capilarele !!! adica cele mai indepartate de tulpina !!! cine uda pomii mai batrani langa tulpina o face cam degeaba !!! :lol: ar fi multe de discutat !!! avem toata iarna la dispozitie !!! :D
mai " ne scriem " !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde robert.s_robert » 03 Oct 2012, 18:07

Asa este,eu personal prunii batrani nu ii ud din motiv ca sunt multi,s-au imbolnavit de foc bacterian dar nu cred ca boala asta are treaba cu udatul,;la noi e tare seceta vara,mai udam pomii tineri,proaspat plantati de un an maxim doi si pepiniera sa se prinda mugurii.cei proaspat plantati,chiar de i-am plantat inca din toamna cand se opreste vegetatia si nu primesc apa ,vara cedeaza peste jumatate.Anul acesta avem de inlocuit in jur de 30 de pruni.
Stima!
0762616363
robert.s_robert

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Oct 2012, 18:43

din cate stiu eu focul bacterian afecteaza in primul rand gutuiul , apoi parul ( sunt si soiuri rezistente ) si la urma marul !!! acestea fac parte din specia SAMANTOASE !!!
prunul face parte din categoria SAMBUROASE !!! din cate stiu eu , focul bacterian nu ataca samburoasele !!!
ataca in schimb prunul un virus mai nou care se cheama PLUM-POX !!! sper ca am scris corect !!!
mai exista patarea rosie la prun , monilioza si mai sunt !!!
Liviu Sarbu este tare de tot la categoria pomi fructiferi !!! ia legatura cu el !!!eu sunt autodidact !!! numai cartile m-au ajutat sa cunosc cate ceva despre pomi !!! mai nou mai am cate un schimb de experienta cu cate un prieten !!!
:P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 03 Oct 2012, 18:56

La pomi si vie, va recomand udarea prin picurare cu ajutorul unui butoi gaurit. Pui langa pom un butoi defect, din care apa sa picure. Bineinteles, asta e valabil cand au nevoie de apa -nu cand e vremea ploioasa. In primul si al doilea an asta ajuta la dezvoltarea rapida si prinderea sigura.
Daca ai o livada...e mai greu. Ciresul dezvolta tare incet radacini si il ajuta mult metoda asta.

Incepand cu Iulie, Luciane, nu uita sa faci stropiri pentru paianjenul rosu. Poate fi vazut cu o lupa puternica pe spatele frunzelor. Streseaza pomul si transmite virusi.
Cu maxima caldura recomand stropiri cu Kropmax. Este bio si rezultatele sunt foarte, foarte bune.

Fa-ti o lada mare de lemn sau tarc si prepara-ti singur compostul. Scapi de resturile vegetale si ingrasi pamantul natural.
Daca la albine conteaza matca, la pomi conteaza soiul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Oct 2012, 07:41

in primul an dupa plantare este foarte importanta udarea !!! dar si mai importanta este stropirea cu respectarea prospectelor cu ingrasamant foliar !!!
nu ajutam pomii in primul an dupa plantare cu ingrasamant incorporat in sol !!! abia din al doilea an este eficient si putem incorpora in sol gunoi de grajd putred sau ingrasaminte complexe !!! dar neaparat incorporate in sol si dupa apa cata este necesara !!!
la pomii tineri apa cam 4 galeti de caciula saptamanal !!! daca marim putin cantitatea pomii nu se supara !!! prietenii stiu e ce !!! :lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 04 Oct 2012, 08:46

Luciane, cu ingaduinta ta, doar un lucru mai adaug legat de pomi, pe pagina ta, caci tu esti tata pomilor pe forumul asta :lol:
Radacinile se duc spre hrana. In acest sens, la plantare se pune gunoiul ars, compost, pe fundul gropii, dirijand astfel radacinile in profunzime. Daca se aplica ingrasaminte la suprafata si radacinile se dezvolta mai mult la suprafata. Asta face pomul mai sensibil la vant si seceta. Dupa anul 2, aplicarea ingrasamintelor se face numai pe solul sapat, afanat si cu multa apa ca sa dizolve ingrasamintele si sa le duca in profunzime.
PS Kropmax se aplica foliar. Este si ingrasamant si stimulator.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Oct 2012, 08:53

nici pe departe nu sunt eu tata pomilor pe forumul asta !!! sunt altii mult mai priceputi , dar sunt mai modesti decat mine , spre rusinea mea !!! :cry:
la plantare este esential ca groapa sa fie cat mai mare facuta , pentru a se putea dezvolta usor radacinile tinere !!! sigur ca daca gasesc si ceva gunoi nu strica !!! dar in primul an de la plantare ajuta mai putin !!! dupa o vreme , este in regula !!!
cu toate astea , dragostea mare tot albinele raman !!! cand ajung la Zabrani prima data dau o fuga la albine !!! nu pot sa merg la ele decat printre pomii mei !!! dar la ei ma uit cand ma intorc de la albine !!! :lol: :lol: :lol:
o curiozitate !!! la piersic spune cartea ca radacinile niciodata nu se intrepatrund !!! daca ai mai multi in zona si unul se usuca , degeaba incerci sa-l inlocuiesti cu alt piersic !!! intre timp au crescut radacinile celorlalti si adio !!! :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Oct 2012, 18:46

oare cate dintre fostele Dacii din imagine au carat si albine ??? eu inca am Dacie !!! inca nu am reusit sa o schimb !!! i-am tras o vopsea dupa o reparatie care sper sa fie ultima !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_dscn4029.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 04 Oct 2012, 20:33

aia alba din randul 4 a 3-a de jos(sau de sus) a fost a mea in urma cu 6 ani. :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 04 Oct 2012, 20:35

Luciane,am eu impresia,sau ti-ai schimbat aparatul foto? :?:
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2012, 00:29

nu FLORINELE !!! am acelasi aparat defect !!! fara display !!! dar ma straduiescsa iasa bine pozele !!! nu de mult am facut la tara 60 de poze din care am ales 6 !!! pana vine altul , bun si asta !!! nici filme nu mai pot face !!! doar cu telefonul lui juniorul !!! :P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Oct 2012, 17:18

va salut PE TOTI de la inaltime !!! :P :P :P
Fişiere ataşate
rsz_2dscn4050.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde vslsilviu » 05 Oct 2012, 23:50

Ce scara buna de prins roii :shock:

Sanatate!
vslsilviu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 06 Oct 2012, 01:14

zici tu ceva si nici macar nu zici rau !!! pacat ca nu-i inmatriculata !!! dar roii nu-i gasim pe sosea !!! :lol: :P :lol:
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?