Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Brevet de Inventie

Mesajde Avram Sorin » 02 Oct 2012, 15:42

Am gasit acest brevet de inventie legat de albinarit. Poate dezvoltam subiectul . Inca nu am reusit sa il citesc decat sumar.

Brevetul il gasiti aici :

http://www.breveteonline.ro/brevet/pdf/ ... 877058.pdf
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Re: Brevet de Inventie

Mesajde ANITEI » 02 Oct 2012, 16:25

Nu cred ca e buna metoda, poate daca ai doar 5 stupi si o gramada de timp.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde Avram Sorin » 02 Oct 2012, 16:28

eu nu zic ca e buna sau nu ! Am citit asa pe sarite. Am pus-o pe site fiind legata de apicultura. Mai citesc si apoi imi dau cu pararea. Am gasit acest articol cautand altceva din intamplare.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde balasbebe » 02 Oct 2012, 17:46

Stiam de aceasta inventie. Ca orice inventie ar trebui sa aiba si un rezultat. Cred ca este benefic primavara si toamna, la familiile cu puiet pana toamna tarziu. Este mai usor sa se faca tratament cu acid formic. Variante sunt si ar trebui salutate si laudate decat criticate. Poate eu nu apreciez metoda, dar sa ma apuc sa o critic fara sa o incerc nu stiu daca este prea bine.

Cunosc un stupar care baga toamna furculita in puiet sa-si poata face tratamentul. Este adevarat ca nu are cu sutele dar are si aceasta preocupare.
balasbebe

Mesajde cantemir » 02 Oct 2012, 20:19

S-ar mai putea numi Mengele al albinelor, sau... Unde poate duce somnul ratiunii!
cantemir

Mesajde kamy » 05 Oct 2012, 07:37

stati oleaca nu-l luati in raspar pe siceanu ca la urma urmei e cercetator si unu chiar foarte bun!metoda e veche e brevetata si decat sa bagi furculita in puiet mai bine-i epilezi capacelele si-ai scapat cu-n singur tratament decat sa dai insecticid cu kilele!
kamy

Mesajde balasbebe » 05 Oct 2012, 07:47

Probleme mare este atunci cand noi racim acest puiet. Lucrarile se fac toamna la anumite temperaturi mai scazute. Oricum ne miscam acest puiet lipsit de capac raceste mai repede, si de aici apar tot felul de complicatii, in timp.
Eu as aplica metoda la familiile bezmetice, la puietul de trantor. Acolo as aplica metoda, si ar fi de succes.
balasbebe

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE