Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum,cand...stabilim prolificacitatea matcii

Mesajde Ruben » 05 Oct 2012, 22:18

Dragos2006 scrie:Daca tu produci bukcfast in Romania eu ma las de apicultura !

Da, te mai crede cineva :?: De curand te-ai autobanat.

Inainte sa te lasi de apicultura, ar fi trebuit sa te apuci.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 05 Oct 2012, 22:23

automat apare si alt mare geniu al apiculturii planetare ! cum se face ca toti astia sunt din Salaj ? eu stiam ca acolo sunt oameni harnici si cu scaun la cap dar... mereu exista si un dar... laptisor de matca proaspat la 120 euro/kg...produs la Ibiza ... ai de capul nostru !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Ruben » 05 Oct 2012, 22:25

Dragos2006 scrie:Smecheria consta in nucleul de imperechere folosit . Sunt nuclee pt. productie comerciala si nuclee pt. varfuri.
Vrei regina prolifica , mergi pe regine din botci de roire !

De unde, Doamne iarta-ma, poti scoate atatea?

Io incerc sa ma abtin sa te mai contrazic, dar nu pot. :shock:
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 05 Oct 2012, 22:30

Ba, ca nu sti, te inteleg, da intreaba si tu pe Lucky, pe valter, pe pupemea, pe altii care stiu. Nu te mai face de ras pe forum, asha, in public cu greseli din astea pe care si unul care are de 2 ani albine le vede.

Toata lumea se zbate sa creasca albina neroitoare. Ca e carpatina, ca e altceva. Tu cu bomba: albine roitoare, ca alea fac vagoane.

Vezi, fra, ca ti-o ramas vagonul fara locomotiva. Sincer.

Vad ca te pricepi la afaceri. Foarte bine. Ma bucur pentru tine. Felicitari. Da lasa-ne nene in pace la capitolul apicultura.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 05 Oct 2012, 22:33

Dragos2006 scrie:automat apare si alt mare geniu al apiculturii planetare ! cum se face ca toti astia sunt din Salaj ? eu stiam ca acolo sunt oameni harnici si cu scaun la cap dar... mereu exista si un dar... laptisor de matca proaspat la 120 euro/kg...produs la Ibiza ... ai de capul nostru !

:lol: Io nu-s din Salaj, da-s mandru cu salajenii. Aia or fost pioneri in productia de polen. Acolo s-or facut colectoare performante. Poti, inainte de culcare, dupa ce termini de pupat icoana, sa pupi si Salajul pe harta.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 05 Oct 2012, 22:35

Nea Bebe Balas cati ani sunt de cand am fost la mata sa invat cum se recolteaza si conditioneaza polenul ?

De unde esti Rubene ? sa nu spui ca din Romania ...
Dragos2006

Mesajde Ruben » 05 Oct 2012, 22:40

Du-te la gradinita, si la scoala, si dupa aia mai vorbim. Ciao!
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Dragos2006 » 05 Oct 2012, 22:45

Scuze ca te-am confundat cu apicultorul Ruben din salaj , am primit precizarea ca tu esti 112 din Arad cu stupii de la bunicu...
Dragos2006

Mesajde a_costy » 05 Oct 2012, 22:47

Dragos se numara printre putinii apicultori de la care am avut ce invata. "Apicultorii" care il ironizeaza, raman niste frustrati.
a_costy

Mesajde Dila Daniel » 05 Oct 2012, 22:51

am rugat sa revenim la topic...si nu a mers.
Acum impun!
primul care posteaza incontinuare aici ,fara legatura cu subiectul topicului...o face pe riscul lui! ;)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Badea. claudian » 06 Oct 2012, 11:53

Bambucha scrie:As compara orice tip de nucleu cu "rodajul" unei masini. Abia dupa un nr de km iti permiti sa tragi linia.
Proaspata matcuta intr-o unitate mica fie ea si de 2 r dadant, este ca o "copila adolescenta", ceea ce poate ea cu adevarat se vede doar intr-o familie de productie. Opinie personala!

Sa inteleg ca dv. introduceti in fam.de prodoctie ori ce matca va cade in mana ,pentru teste bineinteles !!!.... :) ...s-au,....calitatile unei vedete se vad clar inca de la gradinita nu cand ajunge la azilul de batrani !! :lol:
Badea. claudian

Mesajde Bambucha » 06 Oct 2012, 15:26

Eu nu prea vad clar calitatile "vedetei" inca de la gadinita! Am mai zis, poate maxim 20 %. Fiindca sa recunoastem la gradinita si o baba-cloanta se impune!
D-abia cand trag linia si vad cat malai a produs azilul de batrani imi dau cu parerea despre vedeta. Este un pic contraproductiv sa stau sa urmaresc performanta, insa parerea mea e ca intr-un final se merita acest timp. Pana la urma se intorc si roadele muncii, unde adevaratele dive vor iesi in evidenta!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Mircea_63 » 06 Oct 2012, 17:27

La gradinita doar promite, dar in productie confirma. Daca a confirmat, tragem urmasi, daca nu, nu. Daca de la gradi e handicapata...se elimina! Pare clar si logic!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Badea. claudian » 07 Oct 2012, 13:57

Mircea_63 scrie:La gradinita doar promite, dar in productie confirma. Daca a confirmat, tragem urmasi, daca nu, nu. Daca de la gradi e handicapata...se elimina! Pare clar si logic!

Acelasi lucru spun si eu !... daca startul tinerei matci este multumitor inca de acolo din micronucleu ,merita introdusa in productie !... unde sigur va confirma calitatile si insusirile ei de matca buna si prolifica !!... eu nu cred ca un apicultor profesionist care se respecta introduce o matca in productie fara sa fie verificata ,este neeconomic ca verificarea si comfirmarea calitatilor unei matci sa fie constatate intr-o fam. de productie !...
Badea. claudian

Mesajde ANITEI » 07 Oct 2012, 14:08

Nu intrasem pe topicul asta , dar azi mi-am propus sa aflu cum e cu prolificitatea dar nu am inteles din ultimele doua pagini. Incerc mai tarziu! :lol:
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde a_costy » 07 Oct 2012, 14:34

ANITEI scrie:Nu intrasem pe topicul asta , dar azi mi-am propus sa aflu cum e cu prolificitatea dar nu am inteles din ultimele doua pagini. Incerc mai tarziu! :lol:

Eu nu cred ca cineva in Romania face selectie, in adevaratul sens al cuvantului, ca mai apoi sa vanda matca cu 40, 50 RON.
Probabil sunt apiculturi care fac matci selectionate, desi nu vad in ce locatii izolate le-ar putea imperechea. Inseminare artificiala nu am auzit pe nimeni sa faca.
a_costy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR